icon

Nemáme jméno pro naši holčičku 😞

maxinkaa
13. dub 2016

Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.

nunacek
14. dub 2016

@klar_a V běžném životě podle mě málokdo řeší význam svého jména, nebo jména někoho druhého.

drzticka81
14. dub 2016

@slecnajohanna jak rikam, jsem taky na ZS, ale Davida jsem mela zatim jen jednoho? zato v jedne tride jsem mela 5 tomasu 🙂))) a taky jmeno Jakub -ty jsem mela 3 v jedne tride -takze bude zalezet na miste 🙂))

babanci
14. dub 2016

Vincent?

rony77
14. dub 2016

Nesouhlasím, že David je málo používané jméno 🙂 Jsem vychovatelka 5 let a v každé třídě jsem měla Davida (loni i 2 😀). Záleží opravdu asi na náhodě. Spíš mi přijde,že frčí Matěj, Matyáš,Matyas, atd.
Ještě mám otázku. Co je lepší?
Emma nebo Emma Veronika? U muže v rodině se dědí jméno (tchán Petr, tchyně Ivana- děti Ivona a Petr). S mužem jsme se dohodli, že tradici trochu změníme. V případě syna Benjamin Petr a když dcera tak Emma Veronika. Najednou to není vytoužený kluk (z manzelova pohledu), tak by to měla být jen Emma s odůvodněním, že on si to asi rozmyslel 😀

slecnajohanna
14. dub 2016

@drzticka81 tak jakub je nejdávanější jméno. líbí se mi, ale je jich toik, že ho dát nechci. jeden můj kamarád říká - jakuba do každé rodiny :D

slecnajohanna
14. dub 2016

@rony77 myslím, že ema i veronika jsou opět hodně dávaná jména. líbí se mi obě a obě jsem měla ve výběru pro holčičku, ale zase by mě odradila ta četnost. znám to sama - jmenuju se jana a vždycky jsme ve třídě byly tak cca čtyři jany. proto se snažím vybírat mezi méně dávanými jmény.

victress
14. dub 2016

@slecnajohanna tak dejte Hugo, Kvido, Ignác, Emanuel a budete široko daleko jediní...

slecnajohanna
14. dub 2016

@victress nojo, ale jde taky o libozvučnost, že 🙂 říkat dítěti emane se mi fakt nechce teda...

rony77
14. dub 2016

@slecnajohanna Emmu jsme si vybrali už před 5lety, je to naše srdcovka, takže me tak moc nebere, že ostatní ho teď tak často dávají 🙂 Další jediná shoda u nás je Lilly, ale tak už jsme pojmenovali kočku 😀 Veronika by měla po mně. Jde jen o to,zda ji dát dvě jména nebo jen to první 🙂

slecnajohanna
14. dub 2016

@rony77 dala bych klidně obě, ale záleží na tom, jak jí chcete říkat - jestli jen jedním z těch jmen nebo oběma

annette27
14. dub 2016

@maxinkaa Vanesa, s jedním nebo dvěma s, máme ji doma 😉

drzticka81
14. dub 2016

tak my mame taky emu - ale mam ji vyhlidnutou uz od te doby, co toto jmeno rachel (z pratel) ukradla monice -od te doby me zaujalo a chtela jsem ho dat - je to uz vic jak 10 let, a fakt, ze je to jmeno tedka tak profanovane na tom ni nemeni 🙂)) takze mame Vitka, Emu a jestli bude treti tak - kluk Ondrej nebo Jiri a holka Hana 🙂))

maxinkaa
autor
14. dub 2016

@annette27 tu mají moje dvě kamarádky a u nás je jich hodně. Ale krásné jméno, stejně jako Valentýnka a Valerie- tu má ségra a říkají ji Valinko.

annette27
15. dub 2016

@maxinkaa ještě mě napadla Justýnka, Sandra, Patricie, Elen nebo Beata... 🙂

simonek32
15. dub 2016

Já mám 3 holky - Adriana, Patricie a Marianna, kdybych si měla znovu vybrat, dala bych zase ty samé jména 🙂

nupta
15. dub 2016

@luciferkaklaris reagovala jsem na jeden z předchozích příspěvků, taky by mě to nenapadlo...

evulina77
15. dub 2016

@maxinkaa dívala jsem se jen na první stránku a na vaše jména a podle mě nejvíce jdou k sobě Júlie a Natálie, nebo Júlie a Stela...

maxinkaa
autor
15. dub 2016

@evulina77 Děkuji moc 🙂

babickamary
16. dub 2016

my ještě taky nemáme jména, nevíme teda zatím ani pohlaví dítěte. Ale zatímco u kluka máme nápady, na holčičí jména ne. Ale co by rozhodlo, kdybychom pořád nevěděli - líbilo by se nám pojmenovat dítě po kamarádovi, diky němuž jsme se poznali a který už bohužel není na tomto světě. Takže Daniel nebo Daniela by to byla, s tím souhlasíme oba, i když samo to jméno se nám zase tolik nelíbí...

kittynka
16. dub 2016

My bu se mě mít Ellen 🙂 chtěli jsme Aničku ale na svátek Anny mám první termín porodu.

maxinkaa
autor
16. dub 2016

@kittynka Ellen se mi líbí,ale manželovi ne. Už jsme vyřadili jméno Mia- sousedi si pořídila štěně labradora a jmenuje se Mia 😀

kittynka
16. dub 2016

@maxinkaa u nás v ulici má romská rodina takovou strašně tlustou bílou fenecku vesnickou směsku a je to taky Mia... 😀 jinak s Ellen je to u nás naopak,mě se to nezdá a manžel už jí tak říká,takže mám smolíka.

evita_ij
16. dub 2016

My doma máme Johanku a Rozárku,a Vládíka. K Julii jde jistě Sofie, ale tech je ted aúpusty,

michaela_2
16. dub 2016

@maxinkaa Pro mě vždy existovalo jenom jedno holčičí jméno - Adriana 🙂. U druhého bych vůbec nevěděla, kdyby to byla holčička...........Nakonec máme druhého syna a jmenuje se po manželovi - jako naschvál se mi přitom mezi klučičími jmény líbí tolik.........ale přes manžela nejel vlak 😀 😉 .

Jinak jestli mohu trošku poradit, třeba k té Julii by se mi docela hodila Viola. Nebo Jana, je hezké když mají sourozenci stejná počáteční písmenka 🙂.

gita17
16. dub 2016

@maxinkaa Stella znamena hviezda

happynecka
16. dub 2016

My jsme měli jasno, od začátku těhotenství se mi líbila pro holku Sára, holčička se ale povedla až na podruhé a i po třech letech po synovi, jsem chtěla jen toto jméno. Teď je Sárince 10let a se jménem je maximálně spokojená. Ve školce byly jen dvě, ve škole- ve třídě, je jen ona. Teď máme malého klučíka a jméno pro něj jsem měla vybrané již před těmi deseti lety, jmenuje se Vincent. A pro variantu holčička jsme měli připravené jméno Mia.

chalsea
18. dub 2016

@maxinkas Máme doma Benedikta a s holčickou jsem nikdy ani nepocítala🙂) ale ted ji s největší pravděpodobností budeme mít...spousty kamarádů maj pojmenovány holky jmény, která se nám líbila..rodina atd taky. Mně se líbí Beáta, Agáta a Dominika. Chtěla bych ale nejvíc Dominiku. Nedá si ji nijak moc zkazit jméno a znám jen jednu Domču a to je super člověk. Takže nemam problém 🙂) Hezký jména jste vybrali...Jako jedno z hezkých jmen je Ella Rozálie ;) tak dobre vyberte. Hlavně ať se líbí vám

babanci
18. dub 2016

@michaela_2 My budeme mít Violku. Jestli by se mladým zadařil ještě hošík,to by se nám líbil Vincent nebo a Theodor.

pilisecka
19. dub 2016

My chceme mít jméno děvčátka podle začátečního písmene mě, jakožto maminky 🙂 chtěla jsem to i pro syna, ale jméno zase začínající písmenem od otce, ale tam to nevyšlo- manžel si stojí za jedním jménem, co si vybral zuby nehty 😀 .... Ještě nevíme pohlaví, takže uvidíme, jak to nakonec bude 😀

pilisecka
19. dub 2016

Jo a v jednom videu jedna paní přím říkala, ať člověk má vymyšlené třeba tři jména a až se miminko narodí a uvidíte ho, tak se pro jedno z těch jmen třeba rozhodnete, protože ne každé jméno každému miminku sluší 🙂

Strana