icon

Nepřibírání v těhotenství s ulcerózní kolitidou. Měl někdo stejně?

stephany13
27. kvě 2026

Zdravím, dnes jsem byla na druhotrimestrálním ultrazvuku u svého gynekologa a ten se trochu zhrozil, že jsem od začátku přibrala teprve teď a jen 300g. Zítra jsem 20tt a léčím se s ulcérózní kolitidou. Mimčo má ale prý váhu ok 325g. Měl to někdo stejně? Že přibral až později? 🙆‍♀️🤷‍♀️

anonym_6c2a99
•
27. kvě 2026

Nabrala jsem 8,5 kg a většinu toho až v posledním trimestru, kdy mi konečně nebylo zle.

xnikax1
•
27. kvě 2026

@stephany13 V obou těhotenstvích jsem měla tehotenskou cukrovku, kompenzovanou jen dietou,přibrala jsem u obou jen 6 kg. Porodní váha byla 3190,3200.

1pomnenka
•
27. kvě 2026

Na tom přece nesejde, kolik přibereš ty, o tvoji váhu nejde. Můžeš nabrat 2kg a mimčo může po porodu vážit 3kg.

drep
•
27. kvě 2026

V minulém těhotenství jsem přibrala jen 5 kilo, fakt čistě břicho a až ve třetím trimestru. Cukrovku jsem neměla, ale jídlo jsem hodně řešila a jedla fakt hodně, ale zdravě.

stephany13
autor
•
27. kvě 2026

Mě by to tolik neznepokojilo, dokuď dr neřekl že to není dobře, že mimčo bude strádat..ale tak já se snažím jíst normálně. Snad tedy přiberu později 🙂

lis6
•
27. kvě 2026

Šla jsem rodit s váhou jakou jsem měla před otěhotněním.

lis6
•
27. kvě 2026

Ale ono je klíčové kolik vážíš. Pokud vážíš míň než 50 kg, tak to možná může být problém.

mishka87
•
28. kvě 2026

Já na začátku těhotenství zhubla 5 kg. Nezvracela jsem, ale I pití mi dělalo velký problém. Půlku těhotenství jsem měla žaludek na vodě a k jídlu i pití sw doslova nutila. Vyloženě přibírat jsem začala až v posledním trimestru. Za celé těhotenství jsem přibrala jen 7 kg a gynekolog to nijak nehrotil.

anetttie
•
28. kvě 2026

Já za celé těhotenství přibrala 5kg.
Termín mám za tři týdny. 🤷

stephany13
autor
•
28. kvě 2026
@lis6

Ale ono je klíčové kolik vážíš. Pokud vážíš míň než 50 kg, tak to možná může být problém.

@lis6 mám 57kg

lis6
•
28. kvě 2026
@stephany13

@lis6 mám 57kg

@stephany13 ty jo tak to není tak málo

mishka87
•
28. kvě 2026
@lis6

@lis6 mě třeba doktor na začátku pohrozil, že pokud zhubnu pod 60 kg (původně jsem měla 65kg), tak mě musí poslat do nemocnice. Tam jsem ležela na začátku s podezřením na mimoděložní těhotenství, co se naštěstí nepotvrdilo. Důležité je, že zakladatelka nehubne a dítě roste jak má.

mabs
•
28. kvě 2026

@stephany13 Proč zhrozil? Někdo to tak prostě má. Já u obou těhotenství měla v 6 měsíci teprve kilo. Zato pak to začlo skákat. Stejně tak znám holku, která nabrala v obou těhotenstvích 30kg a to jí samou zdravou a fitness stravu.

kristyn86
•
28. kvě 2026

Ja jsem dokonce zhubla z 53 kg na 47 kg a nikdo nic nerikal. Bylo mi furt zle. Zacala jsem pribirat az ve 3.trimestru. Do porodu jsem pak nabrala 7 kg. Dite melo porodni vahu 3100g.

pilzzee
•
29. kvě 2026

@stephany13 Co ja bych za to dala 😀 Kvuli nevolnostem jsem jedla temer nonstop a ted ve 32tt 15kg nahore 😀 Neres to a vodvaz se v jidle, kdyz muzes 🙂

lis6
•
29. kvě 2026
@mishka87

@lis6 mě třeba doktor na začátku pohrozil, že pokud zhubnu pod 60 kg (původně jsem měla 65kg), tak mě musí poslat do nemocnice. Tam jsem ležela na začátku s podezřením na mimoděložní těhotenství, co se naštěstí nepotvrdilo. Důležité je, že zakladatelka nehubne a dítě roste jak má.

@mishka87 tak ono právě záleží, jak je na tom člověk před otěhotněním, poměr výška/váha. Já měla 65 pak jsem zhubla asi na 61 a nikdo nic neříkal, ale jsem malá a objemnější, takže bylo z čeho brát

mishka87
•
29. kvě 2026
@lis6

@mishka87 tak ono právě záleží, jak je na tom člověk před otěhotněním, poměr výška/váha. Já měla 65 pak jsem zhubla asi na 61 a nikdo nic neříkal, ale jsem malá a objemnější, takže bylo z čeho brát

@lis6 já mám 165 cm a měla jsem 65 kg, ale velká prsa. Takže jsem byla už pohublá. Vlastně mi najednou zmizel zadek.

myskyva
•
29. kvě 2026

@stephany13
Vůbec se nestresuj.
První dcera + 4kg při porodu
Druhý syn + 15kg
Třetí dcera + 5kg
Čtvrtá dcera +5 kg
Všechny děti běžnou porodní váhu, břicho jsem nikdy pořádné neměla. U syna to bylo jiné, tam byl těžký ohss po ivf.
Já standartní váha +- 60kg