icon

Odtok plodové vody x obyčejný výtok

hasara33
17. kvě 2019

Ahoj holky,
vy co jste absolvovaly odběr plodové vody a následně jste zažily předčasný odtok plodové vody, mohla bych se zeptat, jak jste to poznaly? Kolik dní po odběru se to stalo? Měly jste předtím nějaký problémy (bolesti apod)? A jak to nakonec dopadlo?
Dne je to 5. den po odběru a já neměla žádný potíže, žádný bolesti, krvácení...nic, dodržovala jsem poctivě režim a ležela tři dny. Dneska jsem šla na nákup a hned, co jsem ušla pár metrů mě začalo hrozně píchat po stranách boku (něco jako když vás začne píchat při špatném dýchání například při běhu, k tomu bych to přirovnala) a začalo že mě cosi téct, mělo to mléčnou barvu a měla jsem mokrý kalhotky (nebylo toho zase tolik, ale na obyčejný výtok mi toho přišlo dost). Když jsem se pak zastavila a chvíli jen stála tak to píchání postupně odeznívalo a hned jak jsem se zase rozešla tak to trochu začínalo. Teď jsem doma a nic tedy nebolí a ani neteče. Zažila jste to některá?
Jinak to píchání jsem pociťovala i před tím odběrem (od nějakýho 17. týdne cca), ale zdálo se mi v menší intenzitě.

sudylichozrout
17. kvě 2019

@hasara33 byt tebou, jela bych se nechat zkontrolovat. Porad lepsi byt za "hysterku", nez prijit pozde. Osovne ale vsazim na vytok.

agneska7
17. kvě 2019

Určitě bych zajela k Dr. Jinak já měla něco podobného někdy kolem 38-39tt a byl to prostě řídký výtok a bylo ho dost . Jelikož jsem byla už v pokročilém stádiu tak jsem k dr. nešla a čekala jestli to bude pokračovat a pak už nic neteklo teda až v den porodu 40+3 . Plodová voda je buď čirá a nebo může být i zakalená ale to spíše až když se delší dobu přenáší a je tzv. Zkažená

bayt
17. kvě 2019

@hasara33 Já jsem si kvůli tomu v lékárně koupila lakmusový papírky...

alicie_k
17. kvě 2019

Zkus v lékárně požádat o něco, co detekuje případnou stopu PV, už nejsem delší dobu v oboru a nevím co je na trhnu, v nemocnici jsme používali sprej (Temešváry roztok) který se nastříkal na vložku a bylo jasno, ale pochybuji, že je nějak volně prodejný. Jinak klidový režim by měl trvat déle než 3 dny, ještě se šetři...

hasara33
autor
17. kvě 2019

Děkuji všem za rady, co jsem přišla domů tak nic už neteče ani nebolí, řekla bych, že to je jen při chůzi

@alicie_k děkuji, zkusím se poptat v lékárně ...jinak se nijak nenamáhám, ale potřebovala jsem dneska už konečně něco nakoupit (obchod mám hned naproti bytu) a co jsem vyšla z domu začalo to píchání a začal ten výtok

makronka222
17. kvě 2019

Ty vl proc lezes na nakup? To neumi zaridit chlap nebo to objednat online? Ja lezela 5dni a neodvazila jsem se ani potom nic tahat, co melo vic jak 3kg