icon

OGTT - jak se předtím vyhnout sladkému?

snazilka2018
10. dub 2019

Ahoj holky jdu se poptat na zkušenosti? 🙂 ... v druhém trimestru těhu mi hrozně chutná sladký a v pátek mám jít na OGTT ... měla jsem v plánu jak si týden před dám pauzu no to byla blahova představa dneska byl zas dort ke kafi :( ... nevíte zda to ze sebe nějak dostanu ... zda bude stačit zítřek bez cukru atd. Nebo jaké máte zkušenosti? 🙂 nechci tady komenty že jsem blbá a nemám to jíst spíš nějaké postřehy zkušenosti atd. Mám z toho trochu strach... moc děkuju🙂

uzivatelkapetra
•
10. dub 2019

Myslím, že stačí to nepřehánět odpoledne před testem🙂

verusch
•
10. dub 2019

Kdyz jsem si hledala neco tak vsude bylo ze se mam stravovat normalne jako kazdy jiny den

olga_
•
10. dub 2019

@snazilka2018 Měla bys před testem jíst normálně jako vždy, pokud stojíš o pravdivý výsledek, ne nějaký falešně negativní...

O OGTT si přečti na těchto stránkách, které provozují lékařky z Apolináře:
https://www.tehotenskacukrovka.cz/
Najdeš tam správný průběh testu a můžeš podat i zpětný anonymní report na konkrétní laboratoř, zda test proběhl podle pravidel. Někdy dávají chybné pokyny, které můžou výsledky testu zkreslit.

werumka
•
10. dub 2019

@snazilka2018 Určitě nic nevynechavej ani zítra. Tělo si s tim normálně poradi. Test má být objektivní. Lačnit max 10 hodin.

snazilka2018
autor
•
10. dub 2019

Moc děkuju holky za rady a názory 🙂

monika76301
•
10. dub 2019

@snazilka2018 jez jak si zvykla pokud cukrovku mas budeš ji mít a test musí být objektivní ja sw nějak neomezovala a vse v pořádku

malytlustyhroch
•
10. dub 2019

Ale psaly jinde holky, ze kdyz treba vecer pred tim zbobrovali kilo hroznoveho vina, ze je to nepustilo pres to orienracni vysetreni na zacatku, a pri opakovani byly ok, vcetne celeho ogtt.

werumka
•
10. dub 2019

@malytlustyhroch To se stane snadno i bez hroznuoveho vina, proto se lacna musi kontrolovat dvakrát po sobě. Často je to spis následek omezování jídla před tím, kdy pak játra začnou rychle produkovat zásobní cukry. S vínem, stejně jako s dortem, si zdravý organismus poradi za dvě hodiny.

lachtanice86
•
10. dub 2019

Přesně jak bylo psáno. Žádné úpravy jídelníčku.

snazilka2018
autor
•
10. dub 2019

Jste mě potěšili 🙂 takže žádné nervy ze si s prckem jedeme to svoje test netest... na internetu mě právě rozhodili názory jak to 3 dny před omezit atd. Tak je vidět že někdy lepší míň číst 🙂 i když s tím sladkym už bych měla něco dělat :D

calvac
•
10. dub 2019

@snazilka2018 Urcite pred testem jist normalne. Teda den pred nim. Rano jsem sla lacna.

garfulka78
•
10. dub 2019

@snazilka2018 Urcite jez normalne, tak jak ses zvykla, podstatne je, aby byl test pravdivy. Pokud si tve telo dobre poradi s cukrem staci 10ti minutova prochazka pred testem. Pokud ti vyjde vyssi, taky se nic nedeje, tehotenskou cukrovku ma docela dost maminek, jde hlavne o to, aby si te i male doktor vic hlidal.

patmouse
•
11. dub 2019

Byla bych uplne v klidu. Ja v obou tehot. jedla kazdy den sladke a na test to zadny vliv nemelo.

anetlask
•
11. dub 2019

@snazilka2018 mě teď taky hrozně chutná sladký 😁 tuhle otázku jsem si taky pokládala, zda to před testem zmírnit. Tak jsem zvědavá. Jdu až 2.5.

petulejan
•
11. dub 2019

Já jsem po sladkem jak divá,vůbec jsem neřešila nějaké omezování se. Pouze jsem měla poslední jídlo v šest večer,před testem,a výsledky byly naprosto v pořádku. Kámoška sladké vůbec nejí a neprošla. V tom to fakt není 😉

datela
•
11. dub 2019

Určitě jíst běžně a neupravovat jídelníček jen kvůli testu.Pokud chce mít maminka pravdivý výsledek,tak žádná opatření dělat nebude.Kasli na rady,jak ošálit test a s klidnym svědomím si zákusek dej 😊