Otevřená na prst - 22tt, pomůže pár dní ležení?

hladikovapeta
14. dub 2015

Ahoj maminky a těhulky 🙂 Prosím o radu a zkušenosti těch, které se začali brzy otevírat, tak jako já. Čekám své druhé mimi, už u prvního syna to vypadalo, že budu rodit dřív (28tt - CS1, 32tt CS2, miminko hodně naléhalo na porodní cesty, děloha hodně stažená, klidový režim, od 37tt CS8, vše nachystané na porod, nakonec jsem rodila až za 14 dni - 10 dní před termínem). Teď v druhém těhotenství jsem občas zašpinila, ve 20tt jsem špinila dva dny vtahu a víc, tak jsem byla na kontrole, dostala jsem prášky a bylo to lepší - CS1. V neděli (22tt) jsem od rána cítila silný tlak v podbříšku - mám mimčo opravdu hodně nízko, zase jsem špinila, v záchodě jsem měla i tři kapky čisté krve, půl dne jsem ležela a když to do večera nebylo lepší (spíš naopak), jeli jsme na pohotovost. Doktorka se prvně lekla - pohmatem nic moc, otevřená na 1 prst, miminko hodně naléhá, ale na utz vše ok - čípek zavřený. Ležela jsem tam dva dny, dostala 3x2tb Magnezka a dnes mě pustili domů s tím, že manžel má do pátku Očr na syna, mám co nejvíce ležet, odpočívat... Myslíte, že mi pár dní ležení pomůže? Jak poznám, že je to lepší a už můžu zase trochu fungovat? Mám doma rok a třičtvrtě starého chlapečka - živého chlapečka a s ním si doma opravdu moc nepoležím... Nechci se dostat zpět do nemocnice a samozřejmě nechci o miminko přijít.... Opravdu můžu jen ležet? Jak dlouho mám ležet? Díky za každou radu 🙂

hapovab
15. dub 2015

Ahoj, já jsem se ve 23tt taky začala otevárat (bez špinění) doktorka byla i dost hysterická že to opracdu není dobrý. Okamžitě jsem musela domů a ležet 14 dní, ale ležet znamenalo opravdu jen!!!! ležet, nemohla jsem ani sedět, jedla jsem v leže, chodila jen na záchod a osprchovat se, jinak jsem se opravdu nehnula z postele, měla jsem od manžela vždy nachystanou snídani a sváču a oběd na talíři abych ho šoupla jen do mikrovlnky.Jedla jsem 6 tbl magneska denně, tvrdlo mi břicho. Bylo to dost náročný ale po 14 dnech jsem šla na kontrolu a vše se vrátilo úplně do normálu a od té doby jsem ok (teď 29tt). Vím že ty to máš horší o to že máš doma syna, ale pokud bys měla možnost dát ho aspoň na týden k babičce tak by to bylo pro tebe nejlepší.Tím chci odpovědět na tvoji otázku jestli ležení pomůže - mě to na 100% pomohlo, a jestli zjistíš že se to zlepšuje - to asi ne to musí zjistit na prohlídce doktor.

hladikovapeta
autor
15. dub 2015

@hapovab Opravdu??? Tak to jsi mi udělala opravdu radost 🙂 Od neděle se snažím jenom ležet, doma ležím, jdu max. na wc nebo jednou za čas pro něco, ale nesedím, jenom ležím... nevěřila jsem, že se tohle může zlepšit 🙂 Tak to budu ještě strikněji ležet a doufám, že to bude lepší 🙂 🙂 Manžel má zatím očr, nevím, na jak dlouho mu to můžou nechat, zítra si asi budu volat svému doktorovi (měla bych do týdne jet na kontrolu na gyndu, ale když mám ležet, asi mu spíš jen zavolám), tak se zeptám.... a od té doby, co se to zlepšilo, můžeš normálně fungovat? Nebo máš být nějak víc v klidu a odpočívat? 🙂 Děkuju moc!!

hapovab
15. dub 2015

No po těch 14-ti dnech ležení jsem šla na kontrolu a dostalo se to do normálu, tak mi říkala že se během dalších 14 dní uvidí, jak to bude reagovat když už nebudu jen ležet, tak jsem 14 dní polehávala ale už jsem šla třeba na mini procházku nebo udělala rychlo oběd, ale když jsem mohla tak jsem si lehla, teď jsem byla na další kontrole a vše je stále ok, tak už funguju více méně normálně, zajedu si kam potřebuju uklidím si atd, jen když nějaký den cítím větší tlak atd., tak se snažím ten den víc ležete. Jo a když budeš ležet na zádech, tak si občas podlož nohy do výšky aby si čípku ulevila co nejvíc.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru