icon

Přibírání v těhotenství: Je přibrání 5 kg normální?

8. črc 2022

Ahoj všem, schovávám se za anonym, protože váha je pro mě trošku citlivější téma..
Chci se zeptat jak jste na tom s přibíráním v těhotenství.. Jestli třeba já nenabírám nějak moc.. :( Jsem 27+6tt a mám nahoře 5 kilo. Je fakt, že jsem teď měla skok z předposlední kontroly na poslední (4 kila). Sestra se právě nějak moc netvářila, ale doktorka mi nic neřekla, tak já nevím.
Budu ráda za vaše reakce, děkuji.

anickaaa28
•
8. črc 2022

Jestli myslíš celkove do ted tak to není moc.Ja u prvni přibrala všeho všudy 11 kg,u druhého skoro 33 kg byla jsem zavodnena. Ted u tohohle třetího se vším všudy 13 kg ale ja uz mam termín v srpnu.Mam do toho tehotenskou cukrovku a zvracela jsem do 6 mesice.....Byla to teda sila ale ted se vaha drží.

tasimia
•
8. črc 2022

Ja jsem přibrala 12kg za cele těhotenství.
Každopádně 5kg není vůbec moc ;). Kamarádka přibrala a to beze srandy 28kg. Jedla jak divá, páté přes deváté, prý za dva. Šílený. Takže za mě, si úplně v pohodě.

malinkata
•
8. črc 2022

To je úplně v pohodě.
Já s prvním 8,5kg
S druhým 9
S třetím 12
A teď 6 a termín mám za měsíc.

syslounek
•
8. črc 2022

Já přibrala 5 během prvního trimestru. Problém je spíš v tom velkém skoku. U mě to šlo pořád pozvolna nahoru až na 20. Jeden větší váhový skok mi taky sestřička komentovala, ale Dr říkala, že je to v pohodě, že problém by bylo několik takových skoků.

palja
•
8. črc 2022

Já jsem pak na konci těhotenství přibrala skokove 6kg, netvarili se protože jsem měla velké otoky na rukách a nohách, takže mě pak hlídali.

autor
•
8. črc 2022

Děkuji všem za reakce. Já měla zatím jen tenhle výkyv. :( Jinak všechno probíhá naprosto v pořádku, mimčo se má fajn. Já nemám právě ani žádné otoky, žádné bolesti, ale samozřejmě s tím počítám, že to taky někdy přijde.

vikysek0987
•
8. črc 2022

Krásných 5 kg....V prvním těhotenství jsem přibrala 20kg,z toho 10kg v prvním trimestru....U druhého-jsem nyní ve 22.týdnu a mám nahoře 10kg,jsem moc zvědavá kam až to vyleze tentokrát..
..

jjasmina
•
9. črc 2022

Já přibrala 25kg, takže 5 je nic 🤣🤣🤣

amazonkajanik
•
9. črc 2022

V 5. měsíci jsem zhubla kilo a půl a bylo zle (stres), v šestém zas nabrala a pak to šlo raketově nahoru, ale nic vytknuto nebylo. Takže do sedmého 4kg plus a za další dva 20kg plus 🙄 nejdříve šlo břicho a pak já 😅 spíš je horší to potom shodit, zatím mám dole jen 12kg

ladyes
•
10. črc 2022

Já s první dcerou přibrala 34 kilo, ale vyloženě jsem si to užívala doma a jen jedla 😅 potom jsem vše shodila a mela ještě o 5 kilo min, s druhou dcerou jsem přibrala 23 kilo 😅 ještě mi chybí zhubnout 5 kilo. A nikdy mi nic neřekli 😊