icon

Přibírání v těhotenství ve 19. týdnu: Je to normální?

beka91
19. srp 2024

Ahoj holky, je tu někdo další v 19. tt? Přibrala jsem zatím 4 kg, výchozí váha 55,6 na 164 cm. Jde mi o to, že za poslední týden to bylo 1,5 kg, mám pocit, že to nabralo hrozné tempo a bojím se, jak to bude dál🫣

patypresdevaty
•
19. srp 2024

@beka91 To není žádný extrém a ano, v druhém trimestru se typicky přibírá nejvíc. Já jsem u obou dětí měla výchozí váhu 50 kg a u obou jsem přibrala celkem 16 kg, z toho většinu v průběhu druhého trimestru. A to jsem byla aktivní, chodila do práce, na procházky se psem, na výlety... a ani jsem se nevyžírala.
Do pár měsíců po porodu jsem byla vždy bez zvláštní snahy na své původní váze, poté dokonce i pod, hubená jak lunt, přestože jsem po dobu kojení jedla víc a výživněji.

lemamama
•
19. srp 2024

U prvního jsem přibrala asi 13kg. Byly týdny kdy tobylo hodně a pak týdny kdy zas skoro nic. V porodnici jsem nechala skoro 10kg ale pak jsem si dalsich 5kg vykojila (Haha pry u kojení zhubnes). U druhého jsem do 20tt zhubla 10kg takže to byl luxus, z porodnice jsem šla o 10kg lehčí než před otěhotněním.
Pokud se vyloženě nepreziras, tak to.neres.

gdpr
•
19. srp 2024

Vzdy v prvom trimestri som schudla 2-4kg oproti mojej pôvodnej váhe tak v 19 som mala ešte menej ako pôvodnú váhu alebo max +1kg už si to presne nepamätám ako to bolo pri každom. Za celé som pribrala +7-8kg a väčšinu nechala rovno v pôrodnici.

krisstina93
•
19. srp 2024

Tohle má každý jinak no, já třeba u prvního do 20tt hubla, nebyla sem schopna nic jist a nejvíc sem pak nabirala ve třetím trimestru, to sem pak nabirala skoro kilo za týden. U třetího už sem moc nezhubla a nabirala tak nějak konstantě cele tehotnestvi a rodit sem šla se skoro 20kg navíc. Ale pokaždé sem měla všechno dole do konce sestinedeli.

terss
•
19. srp 2024

To opravdu hodně záleží, já přibrala dost ze začátku, na konci druhého trimestru jsem měla nahoře asi 18 kg a každý mě strašil, že nejvíc přiberu ty poslední 3 měsíce, což se nestalo. V posledním trimestru jsem nepřibrala už vůbec nic, přitom miminko hezky prospivalo. 3 měsíce po porodu mám dole asi 12 kilo, už asi měsíc se mi váha drží a zatím nic víc dolu nejde 😂

optimistic
•
19. srp 2024

4kg v polovině těhotenství je fakt nic

me_druhe_ja
•
19. srp 2024

Je to brutálně individuální. Každé tělo reaguje na těhotenství jinak. Hlavně jez normálně, žádné přejídání, snaz se trochu hýbat. Ale jinak to prostě neovlivnis. Já přibrala pokaždé 18kg. A to jsem první těhotenství byla fakt hodne aktivní, druhý naopak vůbec.

beka91
autor
•
19. srp 2024

Děkuju všem za zkušenost🙂. Já jím poměrně rozumně, dietu rozhodně nedržím, ale inklinuji spíš ke zdravému jídlu. Plus denně 2 procházky, dohromady tak 8km a 20-30 minut cvičení. A běhání kolem dcery😅. Právě mě jen zaskočil ten náhlý nárúst. No, snad se to zas ustálí🙏🏻

kubesovaadelka
•
19. srp 2024

@beka91 každý to má individuálně, ale já začínala na 54kg a rodit jsem šla s 72kg🫣 ano, jedla jsem co jsem chtěla,abych si toho jídla užila, neboť při kojení spoustu věcí nemůžeš,ale první 4 měsíce těhotenství a poslední měsíc před porodem jsem prozvracela😁 z porodnice jsem odcházela s 57kg a nyní dva roky po porodu 50kg

junetule
•
19. srp 2024

@beka91 no ja jsem ted v sestem mesici a kazdy mesic, to kilo na poradne. Ted to uz bylo kilo a pul. Je to opravdu individualni. Ja se moc nesmim hybat na rizikovem po dvou ZP a tak spis odpocivam a snazim se jist vic ovoce, zeleniny. Kamaradka zase denne litala po kopcich, porad byla akcni a ve ctvrtem mesici mela o 15 kg vice. Ale do pul roku po porodu slo vse dolu 🙂

sorboni30
•
19. srp 2024

@beka91 když jsem čekala dceru ( 3 dítě) tak před těhu jsem vážila 67kg a při porodu 94kg. No byl to mazec 🙈😁 Měla jsem prostě stále hlad, hlavně v noci. Když jsem nechtěla v noci jíst tak mi zas doma nadávali, že si nemám upírat jídlo...tak jsem jedla v noci piškoty nebo banány, jogurty. Jsem se třeba vzbudila ve 3hod ráno 🙈
Každopádně dcera má 2 a půl roku a bojuju s váhou..dole to ještě nemám. Už to jde hůř když mám 40.