icon

Protilátky v těhotenství anti M

ljaja
16. bře 2018

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda některé z vás také zjistili protilátky anti M v těhotenství...

satyyy
•
16. bře 2018

@ljaja ja tyto protilatky mam ... nejzjistili mit o v tehotenstvi, ale uz pred tim, pri darovani krve, takze jsem vyloucena z registru darcu krve... ale v tehotenstvi s tim zadny problem nebyl, nikdo nic neresil

ljaja
autor
•
16. bře 2018

Ahoj děkuji za info, mě zatím trochu vyděsilo, že musím být více hlídáná a chodit častěji na ultrazvuk kvůli měření prutoků..

satyyy
•
16. bře 2018

@ljaja me nikdo nijak vic nehlidal... dokonce pri prvnim tehotenstvi na to ani neprisli a ja to nikomu nerikala... pri druhem tehotenstvi na to gynekolog z testu krve prisel (mela jsem uz jineho dr.), ale dal se to neresilo

ljaja
autor
•
17. bře 2018

Děkuji za trošku uklidnění.... uvidím co mi prozradí na příští kontrole... to víš vyděsilo mě to..

zrofka
•
17. bře 2018

já v druhým těhotenství měla taky pozitivní protilátky.. netuším už jaké to byly.. ale byla jsem sledovaná i na hematologii + gynekolog mi je pravidelně bral krev, zda stoupají nebo klesají.. občas byly jak na houpačce

atevi7
•
17. bře 2018

Ahojky neboj se, já mám protilátky anti E, taky jsem více hlídána, chodím na fetalni medicínu, kde miminku sleduji prutoky. Jsem 33tt a zatím vše v naprostým pořádku 🙂 já už to Teda zjistila taky dřív, když jsem chtěla darovat krev, taky mě vyřadili z registru. Bude to v pořádku, uvidíš.

ljaja
autor
•
17. bře 2018

Holky....Děkuji za uklidnění.... Tak snad to dobře dopadne... vyděsila mě sestra po telefonu a na kontrolu jdu až po neděli.... ale vyšli mi už podruhé pozitivně...

katybenesova
•
18. bře 2018

Jsem o- a u prvního nezjistily ale u druhého ano a při druhém testu se zjistilo že to byl chybný test a opět negativní. ale trošku mě to vyděsilo. Takže ikdyž vyjde pozit. tak to může být omyl.

zrofka
•
18. bře 2018

@ljaja me kdyz na to prisli hned na prvnim odberu tak mi volala sestricka at okamzite prijdu na dalsi odber,aby se to potvrdilo.... potvrzovalo se to kazdych 14dni... ale vse v pohode.. maleho jsem donosila do 39+6tt... jen co mi ty protilatky zpusobilo nikdo nevi... mozna tranzfuze pri prvnim porodu nebo ten help symdrom

ljaja
autor
•
19. bře 2018

Ahojky.... nejprve děkuji za odpovědi.... Tak test mi vyšel pozitivní už podruhé.... nejspíše pozůstatek po prvním těhotenství... prý musím chodit na měření průtoku krve a častější odběry.... mohla by hrozit i anemie tak radši více hlídání než ten horší scénář... Tak snad nás to mine...

aletheia
•
19. bře 2018

Ahoj, nevim, jak je to u anti M, ale ja mam pro zmenu pozitivni protilatky anti-S. Ziskala jsem je pry po transfuzich po prvnim porodu...ted jsem hlidana a od zjisteni chodim do rizikovky, kazdy ani ne mesic odbery a ultrazvuk na prutoky. Nastesti ZATIM mi hladiny nestoupaji...v mem pripade pokud by stouply na titr 16 a vic, museli by pry menit krev miminku skrz delohu, takze doufame, ze na to nedojde..

ljaja
autor
•
20. bře 2018

Ahojky tak to na tom budeme podobně akorát já jsem žádnou transfúzní neprošla.... mě taky čeká příští poradna už v rizikové jen mi neřekli na kolik by musel stoupnout titr, jinak mám stejný scénář.... taky doufám, že se nám to vyhne....

satyyy
•
20. bře 2018

Ja taky nevim, kde jsem k tem protilatkam prisla. Nekolik let jsem chodila darovat krev a pak najednou prisel dopis, ze mam protilatky anti M a ze me vyradili z registru darcu a bylo. A to bylo jeste pred detma, na zadny transfuzi jsem nebyla... tak nevim, kde se vzaly.

kamste
•
20. bře 2018

Zdravíčko, nemám "M" ale "anti-K" - průběh těhotenství jsme dokumentovala v diskusi https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/zvysene-protilatky-rh-jak-dopadlo-vase-tehotenstvi/ Vše dopadlo dobře.
Přeji klidný a pohodový průběh těhotenství.

atevi7
•
20. bře 2018

Holky mě doktorka říkala, že sem to dostala taky buď z transfuze nebo že syrového masa 😏 taky nevím...