První pohyby. Jak jste je začaly vnímat?

barcachejn
10. pro 2019

Ahojky holky toto tema jem tu uz nasla ale je z roku 2006 tak zalozim nove lide se tu meni 🙂 Jdu asi s klasickou otazkou jak jste zacaly vnimat prvni pohyby? Jsem v polovine 22tt a nevim jestli to co citim je ono,hodne lidi to popisuje jako bublani nebo trepot motylku me to tak vubec neprijde jen me tam obcas neco stouchne a to jeste ani nevim jestli se nejdena o streva :/ Pred tydnem jsme byli na 2 screeningu kde bylo vse v poradku a rekli nam ze to je chlapecek,ale mam pocit ze v tomto tydnu uz bych ho snad mela citit dobre a neprijde mi to tak :( taky nejsem uplne hubena a uz s otehotnenim jsem mela trosku nadvahu tak nevim jestli i s tim to ma co docineni. Dekuji za vase nazory.

leymea
10. pro 2019

Ja si byla jista fakt az kdyz jsem citila kopanecky. U prvniho az ve 20tt a u druhyho uz v 16tt. Takze nejaky bublani ci trepot motylku vubec 😀 ale kamaradka citila u prvniho pohyby taky dlouho (snad az nekdy ve 26tt) a ted s druhym je cca ve 21tt a stale neciti. A vse bylo v poradku. 😉 nekdo to tak holt ma 🙂 me se treba doktori ptali na pohyby, Tebe ne? Ze by Ti rekli vic.

barcachejn
autor
10. pro 2019

@leymea No doktor se me zeptal pohyby citite? A rikam mu no takove stouchnuti jen obcas za den nic vice nevim jestli to je ono a dr rikal ze to je ono ale obcas kdyz to citim tak k tomu jeste citim jako kdybych mela mit vetry,proto se bojim ze si to zamenuji se strevy.

leymea
10. pro 2019

@barcachejn ja myslim, ze to stouchnuti klidne muze byt kopanec 😉

jjasmina
10. pro 2019

@barcachejn já žádný motýlky ani bubláni necítila až do mě kopla, ted jsem 31tt občas se to zavlní, někdy kopne do spodku a nekdy slabě stouchne. U mě teda žádný extremy neprobíhají.

denca033
10. pro 2019

@barcachejn já teď u třetího dítěte chlapečka začala pohyby cítit už tak 18tt. Takové jako bublani či simrani. Ale kopance jako takové až někdy kolem 25tt. Takže buď v klidu. Záleží hodně na poloze miminka a taky jak máš delohu.

charliina
10. pro 2019

A ja u prvniho uz tak 18t urcite je to jak kdo🙂 podle toho co jsem pochopila od doktorky to i souvisi s umistenim placenty 🙂 (teda snad nerikam blbost a pochopila jsem ji fakt dobre☺️)

petulejan
10. pro 2019

Já cítila prvně bublinky a pak jemný kopance. Buď v klidu,ještě si jich užiješ 🙈

enjoyerka
10. pro 2019

@barcachejn ahojky, také nejsem hubená. Pohyby cítím jako by pracovaly střeva. Jako bublání, nebo motylky bych to určitě neprirovnala. Spis tak, ze mi břicho probublává jako bych měla dostat průjem, akorát bez bolesti. Momentálně už pohyby cítím i na ruce. 21+0 (první pohyby 19+0, placenta na přední straně)

leymea
10. pro 2019

@charliina jojo mas pravdu. Pokud je placenta na predni stene tak pohyby muzou byt citit dyl, protoze jsou tlumeny placentou.

barcachejn
autor
10. pro 2019

Ja mam placentu na predni stene to mi dr rikal... Tak tomu dam jeste cas 🙂 treba je maly lenivy :D kazdopadne bych je chtela uz citit pro svuj klid abych vedela ze je maly v poradku.

jjasmina
10. pro 2019

@barcachejn no jestli to budete mít jako já, tak klid mít moc nebudete , malá se zavrtí jen sem tam, ale tak snad je v pořádku 🙂

barcachejn
autor
10. pro 2019

@jjasmina verim ze ve 31tt bude v poradku 🙂 a pokud kontroly jste mela v poradku tak se nebojte ale chpau vas strach me taky rekli ze maly je v poradku a stejne vytouzene cekam na pohyby :/

jjasmina
10. pro 2019

@barcachejn Já myslím, že pohyby byste měla cítit co nevidět 🙂

alilali
11. pro 2019

@barcachejn I já mám placentu na přední straně, jsem ve 23 tt a pohyby citím, ale hodně málo a občas si ani nejsem jistá zda to pohyby jsou. Je to takové dloubnutí nebo takové prostě "puknutí" v břiše. Ale když si dám něco sladkého (hroznový cukr) a lehnu si, tak jsem si vždycky jistá, že se opravdu hýbe. 🙂

barcachejn
autor
11. pro 2019

@alilali Mam to same 🙂 vzdy to citim v leze vice ze si i jista ze to je prcek. Ale pres den temer vubec obcas me take neco dloubne. Ono u prvorodicek je to tezke nevi co poradne maji citit jestli to je ono :D 🙂

alilali
11. pro 2019

@barcachejn Přesně tak, nakonec ještě budeme rády, že chvíli nekopou třeba 😀

barcachejn
autor
11. pro 2019

No az budou vetsi tak urcite :D a vy vite co cekate za pohlavi? 🙂))

alilali
11. pro 2019

@barcachejn Ano, kluka, řekli mi to cca v 20 tt . 🙂 Vy víte?

barcachejn
autor
12. pro 2019

@alilali Ano chlapecek povrzen ve 21tt na druhem screeningu 🙂 zatim tedy jen jednou tak doufam ze se nespletli uz jsme zacali nakupovat do kluciciho :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru