icon

Riziko Downova syndromu v těhotenství. Jaká jsou vaše zkušenosti?

roxulka
15. únor 2022

Ahoj holky,měl někdo vysoké riziko s DV na Downa?
HCG prý strašně vysoké 171849iu/L-4,05 MoM
Věk 42
16 týden
Děkuji za odpovědi.

Strana
z2
roxulka
autor
18. únor 2022

@siocka ,čekám právě jak to dopadne....stal 12000,- a nic nikdo neproplati...

roxulka
autor
18. únor 2022

@bigbig první screening bohužel nemám...v 15 TT se brala krev(asi 5 pět zkumavek)vše ok...akorát něco v moči (hlen)známka 4...no doktor se tím nezabival...druhý den screening pozitivní.Vysoke HCG.
Teď v nervech čekám na NIPT test 😭

roxulka
autor
18. únor 2022

@fifinka2020 ,já vím,utz nemusí nic ukázat,bohužel asi nejpřesnější bude odběr plodové vody...

roxulka
autor
18. únor 2022

@bigbig právě že doktor mě dal žádanku do Medily na odběry...no tak je udělali,ale nikde nebylo uvedeno že dárkyní bylo 34.Takze samodřejmě zprůměrovali můj"vysoký"věk...ale stejně mě strašil s vysokým HCG v tomto týdnu...podle"tabulky"bych ale v tomto týdnu byla ještě v normě...no holky je to na palici...

roxulka
autor
18. únor 2022

@malinkata ,tak to máte obrovské štěstí❤️

pampeliska1313
18. únor 2022

@roxulka ten odběr bude asi opravdu nejjistější. Oni Vam asi jinak záruku dat nemůžou. Syn měl hezkej ultrazvuk, všechno dobrý ale nejakej průtok někde byl spatnej. Podle ultrazvuku riziko 1:2000 myslím. A prave jestli chci na teda na plodovku. Já to tehdy zamítla, nebyla krev a na místě jsem se nezvládla rozhodnout. Pak mi to jelo v hlavě a byla vyděšena, protože mě na to docela tlacili, jak kdyby to bylo skoro jistý, ze je problém (mám fakt jako skoro až panickou hrůzu ze znevýhodnění, ale to by bylo na dyl) obrecela jsem to silene a pak mě gynekolog uklidnil, ze to mám nechat bejt, ze to bude hlídat a má to asi 30% těhotenství a často se to samo spraví. Syn je zdravej, průtok se opravdu srovnal a K není down. Proste bez plodovky vždycky budou řešit riziko.

bigbig
18. únor 2022

@pampeliska1313 Na plodovku až podle výsledků NIPT. Pokud NIPT Downa vyloučí, je fakt zbytečný risk na plodovku chodit, ten NIPT je zrovna na toho Downa opravdu velmi spolehlivý.

evit_a
18. únor 2022

@roxulka měla jsem riziko 1:33.. Věk 20let.. Nakonec z plodovky se to vyvratilo a malá je zdravá 🙂.. Po zjišťování studií mi to vyšlo asi vzhledem k tomu že mám skupinu RH-

pampeliska1313
18. únor 2022

@bigbig Ok, dobrý vědět.🙂

roxulka
autor
18. únor 2022

@pampeliska1313 ,ach to mě mrzí,ty nervy,naprosto chápu.Jsem moc ráda,že vše dopadlo dobře🙏❤️

roxulka
autor
18. únor 2022

@bigbig ,jasný,taky bych to tak viděla.Jenze mě doktor hned vystrašil s vysokým HCG.Ze je vysoké a kdesi cosi...no takže jsem na prášek,ale samodřejmě čtu jako blbka co kde a dle tabulek v 15 TT je hodnota 170 tis ještě v normě...

siocka
24. únor 2022

@roxulka doufám, že výsledky byly v pořádku 🧡

lilian2111
24. únor 2022

@roxulka taky na vás myslím 🍀🍀

roxulka
autor
28. únor 2022

@siocka ahojky,ještě čekám😒

roxulka
autor