icon

Screening 13+2tt dopadl dobře, přesto doporučují tripple testy?

nikca94
7. únor 2019

Ahoj holky.
Včera jsem byla na screeningu v HK v Sanusu. Celkový screening vyšel negativni.
Srdíčko má prý pravidelnou křivku a ve zprávě mám:
NB normální
NT 2.0mm
A že by ještě doporučoval tripple testy. Závěrem mi řekl, že miminko je zdravé, tak na co ty tripple? Mám si to prý rozmyslet a probrat s mým dr a případně přijet. Ale že je to na mě.
Já bych je nejraději odmítla, když je screening celkově negativní, protože i můj dr mi říkal, že je nedělá protože nevychází dobře.
Můžete mi někdo říct, jaká je normální hodnota toho NT? Na netu jsou různý čísla. Jsem z toho na nervy i když vím, že důležité je, že je negativní.

terka555
•
7. únor 2019

@nikca94 ja bych tripple test odmitla, ty hodnoty jsou normalni a presne jak pises, tripple vychazi vetsinou falesne pozitivne... Nas maly mel hodnoty 2,1-2,2 a je uplne v poradku.

kkk612
•
7. únor 2019

@nikca94 já mám NT 1.9mm a nikdo nic neříkal, vše vyšlo celkově dobře. triple bych určitě nedělala, zbytečné nervy, když špatně vyjde.

makronka222
•
7. únor 2019

Pak bude velky utz par tydnu po triplech, takze bych se na ne vybodla a spolehala na screen ve 20tt. Muj je taky nedela, radsi udela sam utz pro klid pacose.

nikca94
autor
•
7. únor 2019

Holky díky. Já věřím, že je to ok. Ani nevím kolik má ta hodnota být za normálních okolností.
Ale podle mě je hlavní, že je screening negativní a dle dr čekáme zdravé miminko. Ale i tak mě ty testy rozhodily.

evakaspar
•
7. únor 2019

Malinka mela NT 2,1 a nikam me neposilali. Je to projasneni jakoby patere s michou a pry do 2,4 je to jeste dobre to sem nasla na netu kdyt sem to loni zjistovala

mialagia
•
7. únor 2019

@nikca94 do 2 mm je to ok, ale někde berou až do 3 ok, tak asi je to hraniční ty 2 dle většiny názorů..já bych na triply šla, ale s tím, že chci integrovaný test, tj.ne izolované triply, ale integrovat s tím 1trimestr.screeningem, to má pak největší záchyt za nejnižší falešné pozitivity - 95%..je to na tobě samozřejmě, jen upozorňuji, že aktuálně je nejvíce odbornou veřejností doporučován ten integrovaný test..

marketa1218
•
8. únor 2019

pokud vám vyšel screening negativní, na tripply bych se vyprdla, já osobně ještě zkušenost nemám, teprve mě to čeká, ale přesně od kamarádek vím, že vycházejí falešně pozitivní a budete se zbytečně stresovat. Miminko je prostě v pořádku a tečka.

zrzeckas
•
8. únor 2019

Ja cetla, ze pokud se dela 1.screening na zjisteni vad tak lekari nedoporucuji delat triple test, ze je zastaraly a matouci. Takze pokud ti screening vysel negativni, tak bych do toho triple test nepletla.

mialagia
•
8. únor 2019

1trimestr.screening má záchyt ale jen 80% a integrovaný test 95%..stačí zagooglit a jako obdivuju, že má někdo ten klid v sobě to riskovat, i ty někteří mudr gynekologové..jsou taky studie, kde byl 1trimestr.screening negativní, integrovaný test pak pozitivní a dítě bohužel opravdu bylo postižené..tak je třeba si uvědomit, že tady může 20 lidí psát vyprdni se na triply, ale jejich problém by to pak nebyl..🙂
Jinak mě to taky štve, že stále ty neinvazivní testy z krve typu prenascan..nejsou hrazené pojišťovnou, přitom by dávno mohly nahradit všechny tyhle screeningy..a stres pro maminky zbytečný stále..

marketa1218
•
8. únor 2019

@mialagia V tom případě bych nechápala vůbec smysl prvního sreeningu..

mialagia
•
8. únor 2019

@marketa1218 tam se sledují hodnoty nějakých markerů z krve a nějakých na utz a v rámci triplů zase hodnoty jiných, pak se to zintegruje dohromady a výsledek je prostě přesnější než samotný 1 trim. screening nebo samotné triply..