Špatný výsledek testu OGTT

andylle
23. čer 2019

Ahojte, chtěla bych se s vámi poradit před dvěma týdny jsem byla na testu OGTT a poté mi volala sestřička výsledky, že první dva odběry byly v pořádku ale že ten třetí byl nějaký zvýšený neřekla kolik přesně. A na kontrolu mám jít až ve čtvrtek a jsem z toho celkem zdrcená.
První odběr nalačno byl v pořádku, druhý po hodině taky (špatně se mi neudělalo) a poté jsem měla jít na kontrolu ke své gynekoložce, což bylo jen přes chodbu cca 100m. Dnes jsem si četla co může test ovlivnit, a našla jsem že bych měla být po celou dobu testu v klidu a sedět, tak se chci poradit jestli třeba nemohl být ten třetí odběr nějak zkreslený právě kvůli té prohlídce u mojí doktorky.
Např dnes jsem neodolala a dala si asi čtyři menší kousky buchty a poté si po dvou hodinách zaměřila hladinu cukru a měla jsem 5,3 což si myslím že je ještě v normě, právě mě to překvapuje, čekala jsem daleko vyšší číslo.
Poraďte jestli se třeba domluvit na druhý pokus testu OGTT a tentokrát bez pohybu.
Děkuji za všechny rady 🙂

ito
23. čer 2019

@andylle kvuli prechodu 100 m to urcite zkresleny nemohlo byt. 🙂 Ja kdyz byla s prvnim na testu, tak jsem byla jedina z maminek, kdo tam po vypiti zustal sedet, ostatni si proste odesli pryc. No v mem pripade, jesteze jsem zustala, protoze mi po nejake dobe bylo strasne zle od hlavy a lezela sem tam celou dobu na lavici, jinak bych sebou sekla.

andylle
autor
23. čer 2019

@ito no mě právě zle nebylo vůbec, což sem se dost bála že bude. A právě nevím byl to přechod cca 100 metrů plus jak normální kontrola sundat oblečení poté zase nahodit oblečení a bylo celkem horko skoro 30 stupňů takže to nebylo tak jednoduché právě.😁 tak se právě bojím aby to nebylo třeba tím když ty první dva odběry, kdy jsem byla v klidu, byly v pořádku 😏

werumka
23. čer 2019

@andylle Ahoj 🙂 Pohyb glykémii snižuje, ne zvyšuje. Takže ta glykémie bude odpovídající. 100m není tak daleko. V době, kdy se ogtt dělá, se glykémie po normálním jídle ještě často vůbec nezvedá. Proto se dělá test s glukozou a v době, kdy glykémie po jídle není vysoká. S přibývajícími týdny totiž vlivem hormonů stoupá a je dobré to už mít pod kontrolou 😉 Neboj se, všechno bude ok 🙂

andylle
autor
23. čer 2019

@werumka děkuji za útěchu 🙂 je to pro mě něco nového a nevím co mě čeká, a doteď jsem dietu žádnou držet nemusela, takže vůbec nevím jak se s tím poperu..jsem z toho spíš taková smutná no ;)

tervi
23. čer 2019

@andylle Glukóza je rychlý cukr. Buchta - pečivo je pomalejší.

lachtanice86
23. čer 2019

@andylle buchtu ti to změřit nemohlo, buchta cukr vystřelí třeba do 10minut. A za druhé, proč si to měřila po 2hodinách? To je špatně. Má se měřit hodinu od začátku jídla.

andylle
autor
23. čer 2019

@lachtanice86 já právě vůbec ještě nevím co a jak, proto se asi ptám tady...až ve čtvrtek se dozvím více a nikde na netu jsem nenašla zrovna to co jsem potřebovala vědět...

werumka
23. čer 2019

@andylle Chápu, tohle je taková čára přes rozpočet. Sotva se člověk nadechne po nevolnostech a přestane se děsit screeningu, tak přijde tohle, co vlastně vůbec nečekal. Nemusíš se ničeho bát, budeš se kontrolovat a budeš sledovaná 🙂 Až budeš mít čas, tak koukni na stránky www.tehotenskacukrovka.cz. Najdeš tam všechno potřebné a postupně si to v klidu projít 🙂

andylle
autor
23. čer 2019

@werumka děkuji 😊 určitě se na to mrknu, ale až zítra za dnešek už mám informací až až... 😉

werumka
23. čer 2019

@andylle nech ti chvíli uležet, je to potřeba ;)

lachtanice86
23. čer 2019

@andylle je to otrava ale dá se to vydržet

klea81
24. čer 2019

@andylle po jídle se měří za 1 hodinu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru