Těhotenství, je to možné?

kraliiik
28. kvě 2019

Hezký den,

řeším prekérní situaci – přepadla mě šílená paranoia, že jsem těhotná. Potenciálně rizikový styk jsem měla mezi svátky, menstruaci před tím 16. 12., od té doby jsem více méně pravidelně menstruovala (mám trochu nepravidelný cyklus +/- pár dnů, menstruaci, která u mě standardně trvá cca 3 dny krvácení + 2 dny špinění, mám obecně spíš slabší, žádné potoky krve). Poslední menstruaci jsem měla 16.5. To znamená, že bych už potenciálně byla ve 24 tt. Ještě dodávám, že si občas průběžně udělám test, abych věděla, že nejsem těhotná, naposledy jsem takhle testovala v březnu a 4 testy byly negativní, pak jsem dostala menstruaci, takže jsem to v kombinaci s výsledky testu dál neřešila. Poté jsem testovala znovu cca měsíc zpátky a 4 další testy negativní.

Nezaznamenala jsem na sobě žádné těhotenské příznaky (žádné nevolnosti, citlivý nos, bolavá prsa, chutě…) možná kromě trochu bolavých zad (ale jsem kancelářská krysa), únavy a lehké zácpy (na tu ale čas od času trpím už delší dobu), ani jsem nepřibrala, jen se mi poslední dny zdá, že se mi zvětšilo břicho (jsem spíš plnoštíhlá, ale určitě ne oplácaná natolik, abych si rostoucího břicha nevšimla) a mám pocit plnosti, i když nejsem najedená, a nechutenství. V břiše mi bublá, je trochu „vyvalené“, ale pořád měkké, a když chci, tak ho skoro kompletně zatáhnu.

Zkoumala jsem na internetu, jak obvykle břicho v této fázi vypadá, a takových rozměrů to moje určitě nedosahuje, ale když jsem se začetla do diskuzí a případů, kdy ženy pravidelně krvácely do vysokého stadia těhotenství, dokonale mě to vypsychovalo :( Problém je, že se obvykle moc nepozoruju, mám docela stresující práci, takže když jsem se teď na sebe zaměřila, tak to břicho prostě vnímám, ale neumím říct, jestli se vážně výrazně zvětšilo. Pokoušela jsem se hledat příčinu jinde a objednat se na gastro vyšetření, ale čekačky jsou tam strašlivé :/

Chci ještě dodat, že jsem v polovině května byla na preventivní prohlídce u gynekoložky, která mě vyšetřovala zrcadly a prohmatávala mi břicho, a na nic mě neupozornila, tak si říkám, že snad není možné, aby případnou graviditu přehlédla?

Zkrátka a dobře, myslíte si, že je šance, že bych navzdory faktorům, které jsou úplně proti, těhotná být mohla? Vím, že nemáte věšteckou kouli, jde mi spíš jen o názor někoho, kdo už těhotný byl.

Moc díky a hezký den
K.

gruyerre
28. kvě 2019
sudylichozrout
28. kvě 2019

@kraliiik Ne, tehotna na sto procent nejsi.

aselluska
28. kvě 2019

Vzhledem k několikrát použitému slovu o psychice, bych dělala něco s ní, vám asi nezbyde nic jiného, než čekat, jestli neporodíte, když vám nestačí testy, ani vyšetření gynekologa po půl roce

beatty
28. kvě 2019

I kdyby byla menstruace, urcite by nebyly negativni TT. A v tuto chvili bys uz urcite mela brisko. Tehotenske brisko nevypada jako obycejne speky, kdyz to reknu takto.
Takze bych pricinu hledala jinde. Psychika hraje opravdu velkou roli. Staci trocha stresu, treba v praci, a uz se muze spustit lavina potizi, ktere si s tim clovek treba ani nespoji.
Pro 100% jistotu bych se s timto sverila prave gynekolozce, ktera muze udelat usg, muzes si jako samoplatce nechat udelat krev na hcg... to je vsechno otazka par dni.
Ale dle vseho tehotna nejsi.

aleenka1234
28. kvě 2019

@kraliiik ne, těhotná opravdu nejsi.

janawaes
28. kvě 2019

určitě nejsi těhotná jen se moc pozoruješ 😉

kraliiik
autor
28. kvě 2019

Děkuju za reakce. A máte pravdu, že je to v hlavě. Já mám jen takovou životní zkušenost, že když se něco mohlo pokazit, vždycky se to pokazilo. Nejsem úplně v situaci, kdy by dítě byl veliký problém, ale nemám ráda, když nad věcmi nemám kontrolu. Plus samozřejmě řeším, jaké by bylo vysvětlovat okolí, že si člověk něčeho takového "nevšiml" :( A co jsem se dívala na fotky na internetu, tak jsou samozřejmě výjimky, ale v této fázi obecně těhotenství bývá dost viditelné.

Sama si myslím, že pravděpodobnost, že by se u jednoho člověka sešly všechny faktory, co jsem jmenovala (menstruace, žádné příznaky, negativní TT, nevšímavost lékařky), je fakt nízká, jen mi to šrotuje v hlavě. A je pravda, že nejsem zvyklá se přehnaně pozorovat, takže si teď všímám věcí, které bych dřív nezaznamenala.

Moc díky! Vzhledem k tomu, že je to trochu šílené, jsem se radši nikomu nesvěřovala, tak jsem ráda, když si můžu přečíst reakce někoho nezaujatého.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru