icon

Test otcovství z plodové vody

zuzanaraf146
17. črc 2019

Ahojky holky , byla jsem pravé na odběru plodové vody kvůli pozitivním prvním screeningu kvůli genetice , otec dítěte chce mít černé na bílém ze je to on , tak chce udělat test otcovství z této odebrane plodové vody z který se zjisti případné nemoci miminka .. nemáte s tím někdo zkušenost jestli to jde kolik to stojí jak dlouho se ceka na výsledky atd ? Dekuji moc

Strana
z2
20190418
18. črc 2019

No, já si hlavně myslím, že pokud už odběr byl a ty jsi nezadala požadavek na tento test před tím, tak už ti ho neudělají. Pochybuji, že tu vodu někde shromažďují nebo že má "trvanlivost" na dodatečně testy. Jinak za této situace chápu, že test chce a že mu chceš vyhovět. Tak holt po narození no. Dělají nějaké odběry z partičky, možná to jde spojit.

20190418
18. črc 2019

Jinak, vy jste zase udernice teda... Jako jestli to byla jednorázovka, tak se přeci nemůžete chlapovi divit, že si chce být jistý. Ženský dokážou být taky pěkný svině a pokud byl sex dobrovolnej, vědomě bez ochrany, tak zase není fér k tomu přistupovat ve stylu Jsem těhotná a ty budeš calovat, jinak skončí v base... Tvl

kolibricek36
19. črc 2019

@20190418 jo. Chapu toho chlapa - ale dle toho co pise pisatelka - to chce vedet uz ted - proto jsem napsala co jsem napsala. At ji ty testy z krve zaplati - kdyz nechce cekat az se dite narodi. Stoji nejak kolem 30000 kc

charm6
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
19. črc 2019

@20190418
tak jestli byl sex dobrovolny a bez ochrany z obou stran tak jak k tomu ma pristupovat?jednou je to jeho dite tak at plati ne?

zlorenka
19. črc 2019

@zelenaesmolda zenska muze mit sexu kolik chce, dokud se chlap nezodpovedne nevystrika. To jen tak mimochodem.

bledulka84
20. črc 2019

@20190418 to stejne jsem chtela napsat, pokud to nebylo dano jako pozadavek uz pri odberu a vysledky jsou zpracovane, tak i kdyby to slo, tak uz je zrejme davno plodovka zlikvidovana jako bio odpad (zvlast pokud vse dopadlo dobre a na nic jineho se pouzit nemela)

bledulka84
20. črc 2019

@zelenaesmolda tebe by testy otcovstvi mozna urazily, ale nekdy se jimi opravdu potvrdi, ze uvadeny "otec" otcem neni, nerikam, ze je to pripad tazatelky, ale ne kazdy ma partnersky vztah cisty jak lilie.

vandik83
20. črc 2019

@zuzanaraf146 když jsem byla před 5 lety na odběru plodové vody, tak jsem myslím i dávala souhlas s tím, že vzorek DNA miminka může být uchován na později, že by z něj šly udělat další testy ještě třeba na jiné nemoce atd. Takže myslím, že by to jít mohlo. Určitě bych zkusila zavolat do genetického centra, kde vám amniocentézu dělali, a zeptala se tam.

jalito
20. črc 2019

Vy by ste najradšej každého chlapa skopali a nakopali a potom tie partnerské vzťahy aj podľa toho vyzerajú. Tomu chlapovi sa nedivím, je opatrný, nechce platiť za dieťa, ktoré nie je jeho, tak neviem, čo tu riešite. V dobe keď som ja postupovala amniocentézu tak DNA to ešte nešlo, ale teraz je už doba trochu ďalej.

tiburcia
20. črc 2019

Nesoudím, neřeším, odpovídám na otázku. Ze vzorku odběru lze zjistit otcovství, i otec dává svůj vzorek, trvá to přibližně jako většina výsledků - 4 týdny. Někdy se to dá zaškrtnou v rámci vyšetření (hradí to pojišťovna) jinak se to pohybuje kolem 5000, záleží na centru. Jestli o to jde požádat dodatečně, to bych zjistila, protože vzorek plodovky zůstává kvůli některým vyšetřením uchován. Jinak další metodou je odběr krve matky a otce a ten rozbor stojí kolem 35 000 Kč, a trvá to asi deset dní, nebo pak až po narození ze slin to stojí kolem 4000 Kč a to je taky tak do týdne.

merope
20. črc 2019

Určitě co nejdřív zavolat tam, kde se plodovka brala - zda to ještě vůbec jde. A pak se s otcem dítěte domluvit, že testy uděláte hned po porodu. Doporučuji v porodnici nevyplňovat papíry pro matriku s tím, že je dodáte později (prostě nemáš souhlas otce, příjmení a tak) a udělat testy otcovství hned po porodu https://www.genexone.cz/testovani-otcovstvi - třeba tady do dělají do 5-7 dnů, takže bez problémů stihnete dořešit rodný list dítěte (do měsíce od porodu).

A jak to popisuješ, tak chápu chlapa, že chce mít jistotu. Otázkou je, zda by třeba líp prožíval těhotenství, kdyby rovnou věděl, že je otcem. Pokud ano, tak se může hodit zaplatit ten dražší test - ale třeba mu bude stačit, že řekneš, že není problém udělat testy po porodu a že si jsi jistá, že se jeho otcovství potvrdí. Držím pěsti, ať se ukáže, že i přes to, že nejste úplně partneři, bude fajn taťka pro dítko.

jolal
21. črc 2019

@zelenaesmolda testy DNA se delaji klidne hned po narozeni. Vysledky jsou cca do druheho dne 😀

pulenka
21. črc 2019

@krutak1fle no to se tatínek plácne přes kapsu, když chce mít jistotu.

krutak1fle
21. črc 2019

@pulenka se neda nic delat😉

atakatak
25. črc 2019

Ahoj, nedávno jsme to také řešili a jistá jsem si nebyla já. Test se dělá z krve po 11 týdnu a stojí 33.000,- Hledej neinvazivní test otcovství, cenu jsou všude podobné.

anetahozakova1
29. črc 2019

@sudylichozrout A pak se divíme že je tolik ženských s dětmi samo 🙂 Kdyby se měla každá z takové malichernosti rozvádět tak u soudu jsou kilometrové fronty 😂😂

Strana
z2