Tupá bolest v podbřišku při močení v těhotenství. Čím to je?

amalka2981
3. kvě 2023

Ahoj, už pár dní mě trápí bolest v podbřišku při čůrání (tupá bolest nebo spíš tlak v levé části podbřišku). Je to většinou ráno nebo když jdu na malou po delší době. Nevím, zda se bát nějakého zánětu nebo je to tím, jak miminko roste a tlačí na močák? Jiné příznaky nemám (jako řezání nebo pálení při močení). Nikdy jsem zánět močáku neměla, proto nějak nemohu porovnat 🤷🏼‍♀️ Jsem na konci 17. týdne. Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti.

martulka88
3. kvě 2023

@amalka2981 Já se divím, že jsi se ještě s mudr. nespojila 🤔 Nemusí to nic znamenat (já tím trpím kolikrát i dnes), ale jakmile se mi cokoliv nezdálo, dala jsem vědět doktorovi. To, že máš nějaké příznaky, neznamená, že to nemůže být vážné.

laxesis
3. kvě 2023

Já to takto měla na pravé straně, pobolíval mě nějakou dobu podbřišek a později i záda v oblasti ledviny. U močení atp. ale žádný problém spojený se zánětem močáku (řezání, pálení ..nic z toho). Ve 21tt jsem končila v nemocnici, ráno se mi ta bolest v zádech i podbřišku zhoršila (fest, to jsem teda skoro lezla po zdi), tlak i u močení... a namísto moči krev. Výsledek byla dělohou utlačená pravá ledvina a z toho vzniklý zánět v ní. Dost často to provází jako první právě bolest a tlak při močení, jak ji popisuješ. V horších případech se zavádí stent, já končila s atb a kapačkama naštěstí. Ale může se to opakovat.. doporučuju sledovat a doktorovi o tom říct. Nemusí to být nic takového samozřejmě, může to být jen ten močák atp., ale zrovna s tímto bych si info pro sebe nenechávala. Minimálně to sleduj, dodržuj pitný režim (mě říkali 3l denně), spát víc na druhé straně a klid🙂 je to v těh.docela časté tadyto..

amalka2981
autor
3. kvě 2023

Dobře, jste mě celkem vystrašili, tak píšu hned doktorovi a uvidíme.. Děkuji za reakce.

laxesis
3. kvě 2023

@amalka2981 Ono s tím stejně nic neuděláš dopředu, pokud je to ono, max dodržovat co jsem psala. Ale neboj, myslím že většinou to nemusí nic být, já už jsem ale ve střehu😅 držím palce ať se ti nic nezhorší a je to jen banalita🙂

amalka2981
autor
3. kvě 2023

@laxesis Jooo, snad jo 🙏🙂 Každopádně Tvoje zkušenost je celkem děsivá 🥺 Já si říkala, že to je tím, jak roste mimčo a tlačí na močák, tak jsem byla celkem v klidu 😁 ale když teď čtu, co to všechno může být, tak jsem ve střehu! 🙂 Budu dodržovat, co jsi psala, je pravda, že se snažím spát pořád na levém boku, protože jsem myslela, že je to pro mimčo lepší. Tak to teď vyměním. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru