icon

Tvrdnutí břicha a bolesti zad v těhotenství. Je to vážné?

4. kvě 2022

Jsem začátek 24tt dámy,a párkrát za den mi ztvrdne břicho a k tomu cítím tlak a lehkou bolest v křížích jako při MS. Mám jet raději k doktorovi zítra? Kontrolu mám za týden,určitě to tam doktorovi řeknu.
Jen zjišťuji info,jelikož sem četla že takovéhle bolesti zad při tvrdnuti značí předčasný porod....

jjasmina
•
4. kvě 2022

Já bych jela k dr

elesse
•
4. kvě 2022

Taky bych jela

klokanka31
•
4. kvě 2022

Jeď na pohotovost ať tě zkontrolují, lepší zbytečně než aby se pak něco stalo.

autor
•
4. kvě 2022

@klokanka31 ikdyz to mám jen 2x až 3x denně takovou bolest? Lekar mi rikal ze tvrdnuti bricha je normální,kdyz jsem mu to rikala

klokanka31
•
4. kvě 2022

Já tvrdnutí břicha neměla ani u porodu tak nemůžu posoudit,ale když mě bolelo v kříži tak to byl porod...

autor
•
4. kvě 2022

@klokanka31 Tak já radši rano zavolám a objednám se ještě na zítřek . Doktor je tam až od 1 odpoledne

lidija1234
•
4. kvě 2022

Můžeš zkusit zavolat na pohotovost a uvidíš co ti řeknou, jestli je lepší jet hned nebo stačí zítra kontrola 😊

koko94
•
5. kvě 2022

V prvním těhu mi břicho párkrát za den tvrdlo normálně a bolesti v kříži jsem měla také. Vše bylo v pořádku a dokonce jsem 8 dní přenášela. Teď jsem v 23tt a bříško opět sem tam tvrdne. Tělo se připravuje na porod, je to dlouhá cesta. 😊 pokud nekrvácíš nebo nemaš opravdu silné bolesti, tak bych neřešila. Mimčo roste, bříško se zvětšuje a my jakožto maminky to pociťujeme 🤗 hlavně se kvůli všeho nestresuj, to udělá tu největší neplechu! 😊

elesse
•
5. kvě 2022

Taky mi tvrdlo břicho, určitě i víckrát než 3x denně, ale nikdy jsem neměla i křížové bolesti, to až při porodu. Proto bych se radši nechala zkontrolovat, 24tt je sakra brzo a kdyby byl problém, čím dřív se začne řešit, tím vyšší šance že to dobře dopadne

autor
•
6. kvě 2022

@elesse ja ty krizové bolesti mám z pravidla když sedím a zada nemám podložené. Včera mě to třeba vůbec nebolelo.. a tvrdlo mi jen 5x za den. Doktor říkal ze to vyřešíme v úterý na kontrole