Tvrdnutí břicha. Měl to také tak někdo?

eellushka
5. led 2022

Holky prosim vas poraďte. Vcera jsem byla na druh screening vse ok, maličké je v pořádku ,ale lékař přišel na to ,ze mam zkrácený děložní hrdlo na 2,6mm prý je to hodně krátké ve 20 tydnu. Nasadil mi magnesko 3x1tabletu jedna ma 500mg. Ale dneska mám pocit jako by mi pořád tvrdlo břicho, bohužel uz je dlouho co jsem bxla naposledy těhotná a nejak si nemůžu vzpomenout jaky ten stav pri tvrdnutí je . Mam takový pocit pnutí v bříšku a pokaždé se mi i špatně jako by dycha treba cca na 20-30 sekund. Vim ze se spousta lidi mi napise ,ze mám radsi jet 100x zbytečně než pak jet pozdě. Ale rada bych chtěla vědět jestli to takhle někdo mel . Moc děkuji za vaše názory

xnikax1
5. led 2022

@eellushka já jsem tohle měla u obou těhotenství,taky už takhle brzy a celkem často někdy třeba jen 10x za den ale někdy taky 2x do hodiny..jenze mě se nikdy čípek nezkracoval, břicho tvrdlo, ale na čípek to nemělo vliv. Chce to fakt poctivě ležet a odpočívat. Ale pokud se zkracuje, určitě bych to nechala zkontrolovat.

michaelarousova
5. led 2022

@eellushka pokud tvrdne bricho a zkracuje se cipek tak to neni uplne dobre☺️ Ja to mela taky tak ,ale az dele cca o 29tt a nakonec jsem musela jen lezet a brat magnezko

emillyhk
5. led 2022

Měla jsem stejně jako @xnikax1 - břicho tvrdlo už hodně brzy, ale čípek se nezkracoval. Dostala jsem magnesium a pokračovala v odpočívání (byla jsem na rizikovém skoro od začátku). Porod byl vyvolávaný v termínu.

eellushka
autor
5. led 2022

@emillyhk ja mam právě zkrácený čípek

martulka88
6. led 2022

@eellushka Mně tvrdne v druhém těhotenství už od přelomu 1. a 2.trimestru (nyní jsem 33tt). Doktor mi doporučil magnesko, ale nezkracoval se mi čípek. Já bych tebou zavolala svému doktorovi a on ti řekne, co a jak.

sisinka74
7. led 2022

@eellushka já mám zkrácený čípek a tvrdnutí břicha jsem měla snad od začátku. Porodila jsem o pět týdnů dříve. Buď na sebe opatrná, já to moc neřešila a mrzí mě to.

grow
23. led 2022

@eellushka od druhé půlky těhotenství jsem měla břicho tvrdý jako šutr. čípek jsem měla též zkrácený. na břicho mi dali 3x 2tbl. magnézia. čípek jsem měla hodně zkrácený, ale já byla od začátku na rizikáči, abych nepotratila a pak neporodila předčasně. dle dr je běžné, že při každém nasledujicím těhotenství bývá kratší, ale raději se to hlídá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru