Tvrdnutí podbřišku 18tt, je to normální?

saraa1989
27. led 2017

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli je normální když mi tvrdne v podbřišku.Nebolí to,ale je to docela časté.Pohyby ještě necítím.Jsem druhorodička a u prvního těhotenství jsem měla pohyby kolem 16 tt.Teď jsem přesně 18+0tt.Nepamatuji si,že bych tohle měla u prvního,proto se ptám.První porod skončil předčasně kvůli preeklampsii.Poradíte někdo.Nechci hned dělat hysterku.

englerova14
27. led 2017

Ahoj, jeď na pohotovost. Nechci strašit, ale mně tvrdlo právě jak píšeš, podbřišek, od 19tt a malý se narodil v 32tt, dali mi na to magnosolv a nikdo to víc neřešil...Prý jsem přecitlivělá a intenzivně vnímám pohyby miminka.

englerova14
27. led 2017

@englerova14
První těhu bez komplikací a porod v termínu. Každé těhu je jine

puresin
27. led 2017

@saraa1989 Mne tvrdlo bricho v kazdem tehu, doktor se na to pokazde ptal znepokojene, zvlast kdyz to byvalo vic jak 10x denne, ale nalez k porodu nikdy nic a 2 porody pak v terminu, 1 vyvolany driv (kvuli jinemu duvodu).
Neplasila bych s pohotovosti, to je v prac. den zbytecne, ale zavolej svemu gynekologovi a pokud je co k cemu, vezme Te jeste dnes. Nebo ho k tomu proste prinut, ze se jinak ustresujes, na to slysi. 😉

saraa1989
autor
27. led 2017

Gynekolog tam dneska není...Nevím,nemám z toho moc dobrý pocit.

astyna
27. led 2017

Je nutné si uvědomit, že děloha je sval - a ten prostě pracuje. Mě tuhne břicho snad od začátku těhotenství. Pokud to je často (víc jak 10x denně), ale pocituješ bolest při dotyku na místo tuhnutí, to se i může stupňovat do bolesti, ihned bych vyhledala pomoc. Každopádně za i za plannou návštěvu lékaře nic nedáš 🙂 a jistota je jistota.

co jsem třeba vysledovala na sobě - tak nejvíc mi tuhlo břicho při větší námaze nebo když jsem měla virozu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru