V 17tt podbřišek jakoby tiká, jsou to pohyby miminka?
Ahoj holky, uz jednou jsem psala ohledne pohybu, ale zase mi to nedalo. Chtela bych se zeptat ... Uz par dni sleduju podbrisek a cekam (asi marne) na pocit nejakeho pohybu toho mimoňka tam ve me. Zatim nic necitim ale kdyz si lehnu a uvolnim se vidim jak mi podbrisek tak jakoby tika... (Jakoby mi tam bylo srdce) proste malinke a malo zretelne tiky. 😊 muze to mit nejakou souvislost? Nebo jsem uplne mimo 😀? (17tt) (zadne bublinky necitim)
😀 jsem asi prehnane urputna... Kdyz ja mam strasny strach kontrola co mesic mi najednou prijde strasne dlouha doba... Kdyz o prckovi nic nevim. Tak to asi prehanim a prehnane se kontroluju. 😑 jenze mam porad obavy kdyz ctu ze nektere holky citi pohyby uz v 16tt a 17tt.. Aby neco nebylo sptne, ackoliv jsem cetla v xdiskuzich ze je normalni je citit od 18tt a pozdeji 😔
Ahojky, cekam prvni miminko a tak tyden pocituju stouchanecky, dost nepravidelne a vetsinou kdyz lezim na pravem boku. Jeste vydrz. Ja zadny simrani nepocitovala. Pak to urcite poznas🙂
Ver mi, ze pak to kopani bude misty az otravne 🙂 ta nase cutalistka kope dikybohu jen pres den ale od 8-22 temer neustale 🙂 v noci ale hezky spinka. Ono to tikani muze byt tvuj vlastni tep 🙂 ono to zacina jako simrani, nebo bublinky, nekdo rika ze lechtani 🙂 nebo, o nic neprijdes. Naopak si budes prat aby uz nekopalo a vylezlo 🙂
@absintka19 tomu verim 😊😀 jen mam strach aby neco nebylo spatne... Je to prvni miminko tak asi prehnane zmatkuju.
@petule_e oni mozna i kecaji, citi potrebu 'ja jsem to citila nejdriv' 🙂 to lechtani jsem mela nekdy v 18tt, mini kopanecky tak 20tt, spise vlnky 🙂 a od 23tt jsou to uz ty prave, a porad silnejsi, protoze drobec ma moc mista 🙂 na konci se pak uklidni, trosku 🙂
Hlavne bud v klidu, mimi to citi, at pak neni z neho stejny streser 🙂🤰
@petule_e neboj, ja mam taky prvni, navic umelym opl. Nozky nahoru a relaxuj, pak si vzpomenes jak to uteklo rychle 🙂
@absintka19 pokousim se o to, 😊 snad je prdolka ok a dari se mu/ji. 😊 a naucim se to brat hezky s nadhledem jako ty.
@petule_e dej pak urco vedet 🙂
Ja prvni pohyby citila az v 24tt. Mela jsem placentu vpredu a ta hodne tlumila.
@jitulina81 ja stale nevim kde se moje placenta nachazi 😀 ... Moje dr. Se me neobtezovala obeznamit. Tudiz ani nevim kdy kde a jak co cekat.
@petule_e kup si angelsounds na poslouchani srdicka a budes hned v klidu. V prvnim tehotenstvi mi to hodne pomahalo, jelikoz jsem mela placentu na predni stene a mala byla v brichu docela klidas. Ta se pohla treba jen dvakrat za den. 😀 To byly nervy. Jinak na citeni pohybu mas opravdu jeste i mesic cas.
@petule_e
Klid, ja citila prvni "bublinky" az ve 20 tt. Do toho mam placentu na brise, takze airback 😉
Nestresovala bych se, mas cas az do 22 tt 😉
@petule_e mě polohu placenty napsal doktor do zprávy z 1. screeningu, tak jestli jsi na něm byla, můžeš hodit oko 😉 Jinak neboj pohyby budou, já se jich taky nemohla dočkat a teď když mě každou noc, celou noc, budí, tak už mě zas tak moc nebaví 😀
Tepání spis bude břišní aorta, nejlíp je cítit vleze na zádech. Vydrz a trenuj trpělivost, budeš ji pak s mimcem potřebovat azaz. Pohyby poznaa, je to "legrační" dosud nepoznanej pocit v břiše. Dej miminku cas, třeba se musí trochu jinak otočit, možná te kope do páteře a to nemusis cítit. Dockas se, každým dnem to přijde 😉
ahojky, já zítra začínám 20tt...je to první mimčo a bublinky jsem cítila už někdy v 16tt a prvé jasné pohyby začali den před začátkem 18tt a od vtedy každý den ani to nespočítám teď v středu jsem dostala také 2 kopačky přímo do močáku až sem se lekla či jsem si necvrkla a to jsem v půlce ...... naopak v noci máme klid spíš když spím já tak on taky :D a když jsem vzhůru tak on taky hehhhe bude to hyperaktivista, já jsem diabetička a čekali jsme pokial budeme mít dobré výsledky aby jsme se mohli pokoušet o miminko taď mám vysledky ještě lepší ale nikdy to není jako zdravý člověk.....tak možná tím když mám vyšší tak má víc cukru chudáček a proto to je tak.....neva tešíme se na něj..:* :* :*
@petule_e
A pockej az se ti v brise poprve otoci a bude to videt. Misto krasne kulateho briska budes mit sisoida, ja kdyz to videla poprve, tak jsem si vzpomnela na Vetrelce 😂
A ted se mi mala pravidelne kazde rano toci, asi brakedance bo co. Hlavne aby se pred porodem otocila hlavou dolu 😀
Holky holky ted trochu od tematu, ale muzu si nabarvit vlasy??? 😮
@magicaetezzz a v kterém tt jsi?....že se ti takhle otáči?..kdy to začne..🙂
@petule_e moje kolegyne pohyby citila az po 24tt, a to jen cca 4krat denne, klidne mimco. Ja mam pres den vice nez 200 kopancu a prijemne to neni 🙂 kazde tehu i mimi je jine. Strest nepusobi miminku dobre ! Pekne nadych, vydych....neboj, vse prijde 🙂
@gebriellita
Ted jsem 25 tt nebo 26 tt, ted nevim 😂
A sisoida prvniho jsem mela cca 22 tt.
Nejak jsem chvilku pred tim koukala na fotky domecku holek na konikovi a rikala jsem si, co to maji za divna briska 😂 nu a pak se mi "dite hnulo" a vystrcilo na me prdel.
Zrovna dneska v noci jsem myslela, ze Emmu vyndam, cca kolem 3 rano me kopala takovym zpusobem, ze jsem si sla pro zmrzku a zchladit ji, a to mam placentu na brise - fakt uz to nebylo prijemny!
Hlavni je, aby se otocila kdy ma.
Ahojky, pohyby cítím od 16+1tt a to dost zřetelně. Taky čekám první, ale neplaš🙂 Jak uz tu bylo několikrát psáno, každá to máme jinak a pořád máš hodně času! Můžeš mít placentu na přední straně a proto třeba ještě mimoňka necítíš. Ty ,,pravé" pohyby pak poznáš! Hodně štěstíčka🍀

Tikajici podbrisek mam taky, to děla všem i když nejsi těhotná 🙂. Pokud jsi prvorodicka, muzes pohyby cítit az v 18 tt a později. Já cítím bublinky a lechtani od 15tt. Neboj kopání si ještě uzijes 🙂