V 19tt ze mě odtéká bílý výtok. Je to plodová voda?

novissova
16. bře 2017

Ahoj holky, chci se zeptat, jsem v 19tt a poslední cca 14 dní jsme si začala všímat , že ze mě odtká bílý výtok, ale hodně řídký.. Něco jsem našla i o tom, že by mohla vytékat plodová vod. ale není to nějaká blbost? Myslela jsem že ta případně začně odtékat až se bude blížit porod.. Stalo se vám to někomu? Je to v pohodě? Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale jsme prvorodička, tak nevím mno...

prostejina
16. bře 2017

Bily výtok je v pohodě. Plodovka je opravdu voda. Může byt do růžova, nebo čirá, nažloutlá lehce. Jiný barvy by byt neměly. Já v těhotenství(od 33tt) doma měla temesvaryho roztok, a mela furt intimku (výtoky jsem mela furt a bala se). Ve 30tt mi totiž voda odtekla, ne všechna naštěstí. A byl to pocit, jako když se pocuras.

prostejina
16. bře 2017

Jinak blbost to není. Opravdu může odtekat, nejčastěji kvůli infekci v porodních cestách, který naruší plodovy obaly..

irenka123
16. bře 2017

Mel by to byt bezny tehotensky výtok. Mam ho od počátku.

salenas
16. bře 2017

žádný stupidní dotaz to není. to je strašák nás všech těhotných. Já mám také neustále výtok, doktor řekl, že je to v pořádku, že je to hormonální změna a vlastně to i chrání pochvu. Jen nesmí pálit, být cítit atd.

novissova
autor
16. bře 2017

Ok, jdu na začátku dubna k doktorce, tak jí to řeknu.. poud by to byla známka infekce, jak píšete, asi by se to mělo nějak řešit, aby se infekce nerozšířila k miminku, že? Tyjo.. hlavně aby to bylo v pohodě...

salenas
16. bře 2017

@novissova infekci bys poznala, svědilo by tě, výtok by zapáchal, měnil barvy a to je pak potřeba řešit, aby nebyl zánět a nepostupoval dál

mku
17. bře 2017

Bezny lehky vytok je normalni... mam to taky a zadne problemy v teto oblasti nemam (a to jsem kontrolovana vo 2tydny kvuli uplne jinym problemum...)

novissova
autor
18. bře 2017

Moc děkuji za reakce. Nakonec jsem to nevydržela, zavolala doktorce a měla jsem hned přijít. Po kontrole mi dala nějaké čípky, magnesium na tvrdnutí břicha (absolutně jsem netušila, že mám tvrdý břicho, myslela jsem že to je takhle v pohodě, protože ho mám tak od začátku) :D A mám zůstat doma alespon do další kontroly..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru