V 19tt ze mě odtéká bílý výtok. Je to plodová voda?
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem v 19tt a poslední cca 14 dní jsme si začala všímat , že ze mě odtká bílý výtok, ale hodně řídký.. Něco jsem našla i o tom, že by mohla vytékat plodová vod. ale není to nějaká blbost? Myslela jsem že ta případně začně odtékat až se bude blížit porod.. Stalo se vám to někomu? Je to v pohodě? Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale jsme prvorodička, tak nevím mno...
Jinak blbost to není. Opravdu může odtekat, nejčastěji kvůli infekci v porodních cestách, který naruší plodovy obaly..
žádný stupidní dotaz to není. to je strašák nás všech těhotných. Já mám také neustále výtok, doktor řekl, že je to v pořádku, že je to hormonální změna a vlastně to i chrání pochvu. Jen nesmí pálit, být cítit atd.
Ok, jdu na začátku dubna k doktorce, tak jí to řeknu.. poud by to byla známka infekce, jak píšete, asi by se to mělo nějak řešit, aby se infekce nerozšířila k miminku, že? Tyjo.. hlavně aby to bylo v pohodě...
Bezny lehky vytok je normalni... mam to taky a zadne problemy v teto oblasti nemam (a to jsem kontrolovana vo 2tydny kvuli uplne jinym problemum...)
Moc děkuji za reakce. Nakonec jsem to nevydržela, zavolala doktorce a měla jsem hned přijít. Po kontrole mi dala nějaké čípky, magnesium na tvrdnutí břicha (absolutně jsem netušila, že mám tvrdý břicho, myslela jsem že to je takhle v pohodě, protože ho mám tak od začátku) :D A mám zůstat doma alespon do další kontroly..

Bily výtok je v pohodě. Plodovka je opravdu voda. Může byt do růžova, nebo čirá, nažloutlá lehce. Jiný barvy by byt neměly. Já v těhotenství(od 33tt) doma měla temesvaryho roztok, a mela furt intimku (výtoky jsem mela furt a bala se). Ve 30tt mi totiž voda odtekla, ne všechna naštěstí. A byl to pocit, jako když se pocuras.