icon

Váha v těhotenství. Jak jste na tom vy?

istokovam
13. říj 2011

Ahojky, chci se zeptat jestli je tady nějaká maminka - těhulka která příbírala hodně na váze v těhotenství? Jsem ve 25tt a mám nahoře 12 kilo, strašně jsem začala přibírat, doktorka myslí že budu mít velké miminko 😒 , jak jste na tom byli nebo jste vy s váhou??

rozarka65
28. led 2012

@beponka Malé bude 7 měsíců....Asi 3,5 měsíce...U mne to je hlavně kojením...žádný sport ani dieta - jím pořád něco celý den...Dej tomu ještě čas...🙂

maki87
2. únor 2012

@salomee já zažívám to samé, najím se a za chvilku můžu hned, mám pocit, že mě nic nezasytí :( a když už jo ,tak je to sladké, tak vůbec netuším co to se mnou je..... 😖 😖 😖 😖

jancip
6. únor 2012

Mám trošičku jiný dotaz. Jsou digitální váhy, které dělají i rozbor tuku, opravdu nebezpečné pro těhotné? Ne, že bych si chtěla dělat rozbor tuku, ale jinou váhu doma nemáme a v porodnici na kontrolách se už nevážím. A přece jen bych ráda věděla s jakou konečnou váhou budu odjíždět do porodnice.

ostrava8
6. únor 2012

ahoj Maminy
tak já jsem 25 tt a mám nahoře cca 11 kg, ale čekáme dvojičky, tak si to tím stále omlouvám. Beru to tak, raději at přiberu více ,ale at jsou miminka zdravá a čilá k světu, no né ?

michaelal
6. únor 2012

Na poslední kontrole jsem byla 30+2tt a měla jsem 4,3kg ( a to nepočítám ty cca 4kg které jsem v prvních 4 měsicích hubla - takže by to mělo být víc🙂, ale prý se to počítá podle původní váhy) a v pátek jdu na další kontrolu tak počítám že budu tak 6-7kg...No uvidíme, to budu 33+5tt 🙂

majinka1981
6. únor 2012

Já jsem ve 20 tém týdnu a mám 1 kilo navíc. A to mi chutná všechno. Asi si to malá všechno zpracovává pro sebe. 😉

tenisakd
17. bře 2012

ahojky tak ja sem v30tt a ze zacatku do toho 20 tt jsem pribrala asi jen 2 kilca...ted to jde z kopce a jsem ztoho nestastna...ze mam o 14kino navic...bojim se toho ze to pujde porad nahoru a ze to pak jentak nesleze☹ mam z toho uplne trauma.....nechci bojovat sama se sebou a schazovat to pak rok nebo dva 😖 😖 😖

mmaammiinnaa
19. bře 2012

Ahoj 🤐
u předchozích 2 těhu jsem nabrala 20kg, teď jsem ve 22tt a mám nahoře 9kg 😖 😖 😖 říkala jsem si, že se budu hlídat, že naberu max 10kg, ale cutě na sladký si neodepřu, věřím, že to zase shodím 🙂 vždy jsem dala těch skoro 20kg dala dolů 😎

michaelal
31. bře 2012

Tak jsem těsně před vyvoláním porodu a mám cca 8kg....U prvního mimča jsem měla cca 14kg 😉

janca32
31. bře 2012

Já zase přibrala nejvíc na konci, to jsem ale dost jedla a bylo mi to i jedno..Měla jsem nahoře 26kg a do roka to bylo dole. Přitom malý nebyl veliký, jen 3kg a 50cm, neznamená to vůbec že by jsi měla mít velké dítě. Hlavně se mazej aby jsi neměla strie.Já se mazala Elasti-Q exclusive a nemám nic. Kůže ten nápor díky tomu vydržela.

ostrava8
3. dub 2012

ahoj holky tak už 16 kg nahoře, furt mám hlad, ale důležité je asi se nepřejídat a jíst pravidelně 🙂 všem držím palečky papá

salomee
3. dub 2012

Tak já zatím 12 (33+1)s tím, že ty poslední dvě tři nějak najednou naskočily po dlouhé stagnaci🙂, dlouho to ne a ne skočit přes těch deset a najednou to skočilo až moc.

diviska
3. dub 2012

zatím, jsem nenašla nikoho, kdo by jako já přibral za 35 týdnů těhotenství 35 kilo 🙂

brisalek
3. dub 2012

@diviska moje sestra pribrala 41. Pri 176 cm zacinala na 63kg a pred porodem v porodnici ji navazili 104kg🙂. Ale ona mela v tehu hodne velke nervy s tatinkem miminka a od 5 mesice musela lezet , protoze se bali, ze porodi (nakonec rodila az po terminu), tak jedla, aby prezila🙂.

diviska
3. dub 2012

@brisalek hups, já začínala na 49 kilech a taky jsem měla hodně klidovej režim, a hlavně jsem měla preeklampsii. Ale ani u holek s preeklampsií jsem zatím nenašla maminu, co by přibrala tak strašně jako já

blanka.k
3. dub 2012

@diviska Já přibrala za posledních 8 týdnů těhu 24kg 😅 Do 14tt jsem hubnula, pak se konečně zase dostala na pův.váhu, pak to šlo nahoru, ale vždycky přišli nějaké komplikace, že jsem třeba 3kg zhubnula, a pořád dokola, takže 8kg šlo v 2. a 3.trim. dolů a přibrala jsem jen něco přes 32kg (k ekonci jsem se už nějak nestihla zvážit, tak doufám, že to nebylo o moc víc 😅 )...v 32.tt jsem měla "jen" +8kg oproti výchozí váze, ale pak to šlo šíleně nahoru, a ve 40tt jsem šla okamžitě na sál kvůli preklampsii 😅 Dolů to šlo samo, ani nevím jak 😅

diviska
3. dub 2012

@blanka.k za jak dlouho si to zhubla? já pořád plně kojím a kila nějak stojí, 15 jsem nechala v porodce a zbytek zůstal :(

blanka.k
3. dub 2012

Po porodu jsem za 3 dny asi 5kg přibrala zpátky, protože jsem natekla ještě hůř než před porodem, po propuštění jsem doma zhubla za týden 15kg (asi ta voda, co jsem natekla před porodem) , to mi zbylo 8kg, za měsíc mi zbývalo 4,5kg a úplně pryč to bylo 15 týdnů po porodu. Kojila jsem plně 6měsíců (v létě i 20x denně, syn měl v necelých 6m 9kg), diety nedržela, necvičila a spíš žrala 😝 A syna jsem musela odstavit kvůli lékům , co jsem potřebovala, v 18m (ale to už jsem zase měla asi 10kg navrch 😅 )

blanka.k
3. dub 2012

@diviska A moje máma když čekala mě (máme stejnou postavu, stejnou výchozí váhu), zhubla na 38kg, než ji vzali pod kudlu na císaře v 31tt (ale taky to bylo v době, kdy v porodnici ani neměli UZ, natož aby tušili co je to preklampsie, problémy měla měsíc, co ležela v porodce 😅 ) Až jsme srovnávaly problémy těsně před porodem, tak jsme došly na to, že měla preklampsii jak vyšitou 😅

ostrava8
4. dub 2012

No holky teda jak to to čtu , tak mám docla strach, kolik ještě za těch 5 týdnu co musíme vydržet možná přiberu A třeba to jste nechodili na DIA testy ? taky si musím najít co znamená ta preklampsie to teda vůbec netuším co to je :(
ale jste šikulky, že jste hned tak hubly ... to je super

anetadr
4. dub 2012

@ostrava8 preeklampsie je onemocnění, které se mimo jiné projevuje vyšším krevním tlakem, bílkovinou v moči a právě otoky - které se ke konci těhotenství natolik zvětšují, že maminka neúměrně přibírá - podle toho se to taky často pozná. Z nemoci vyplývají rizika jak pro miminko, tak pro maminku, proto se často přistupuje k dřívějšímu vyvolání porodu, nebo k akutnímu císaři. Ty kila nahoře jsou ale jen voda, která se po porodu normálně vyčůrá. Já měla za těhu nahoře 22kg a cca 14 dní po porodu jsem měla nahoře jen 6 - zbytek bylo dítě (4700g) zmnožená plodová voda a hlavně právě ty otoky - ke konci jsem už nemohla pořádně ani ohnout nohy v kolenech. Takže této váhy bych se nebála - onemocnění je to závažné, ale kila z něj se hubnou dobře🙂

ostrava8
4. dub 2012

@anetadr díky za vysvětlení, už jsem to i našla na netu, uf raději nečíst. 😀 člověk si mysli, že dvěmi čárkami to začína a končí, ale opak je pravdou.

ostrava8
4. dub 2012

@anetadr jinak jsem koukala na tvé alba... pokojíček je od malého nádherný...super originální nápad. a malý to si děláš legraci s tou váhou? vy jste byli fakt tak velcí? na jaké velikosti jste začínali s hadříkama? je moc šikovný maly....gratuluji.

kikina111
28. kvě 2012

Ahoj, jsem podruhé těhotná a první těhotenství bylo již před 12ti lety 🙂 takže si toho moc nepamatuji. Hlavně mě teď trápí přibývání na váze. Jsem sice na začátku a to 14 týden, ale něpřibrala jsem ještě nic a docela chytám paniku ☹

dana3262
28. kvě 2012

@kikina111 buď v klidu. Ja jsem za celé druhé těhotenství zhubla 1kg. Ted mam o 11kg min než před druhým tehotenstvim. Byla jsem dost stihla uz před tim, ted uz je to ošklivý. Ale třeba zacneš pribirat až kolem 20tt. Může klidně byt 🙂 hlevne abyste byli ty i plod v pořádku. 🙂

kikina111
28. kvě 2012

@dana3262 jeee tak to moc děkuju za odpověď, u prvního jsem přibrala 20kg ale to jsem byla štíhlejší,teď si má asi to miminko z čeho brát 🙂 děkuji moc

dana3262
28. kvě 2012

@kikina111 ja u prvního 15kg, ale tentokrát to bylo nějaký hustý 😀 a je pořád. No, doktoři na to zas tak nic neříkali, pořád jen kontrolovali mrne. Ale máš jeste čas, pokud jste oba v pohode, tak je to jen dobře 🙂

dooriska
30. kvě 2012

ahojky já jsem s dvojčátky ve 20 tt a mám navrh 1,5 kg, dávánm vinu hlavně ranní až celodení nevolnosti ktará mě provázela tak do 18tt

kikina111
30. kvě 2012

no já nevolností netrpím, akorát mám problém něco sníst 🙂 ty chutě jsou opravdu jiné než u prvního těhotenství...

lejlax
30. kvě 2012

@kikina111 Neboj to příjde, já jsem první kilo přibrala ve 20t, teď jsem v 32t a mám nahoře 8,5kg takže vše v pořádku 🙂

Strana