Ve 22tt mám malé bříško, je to důvod se znepokojovat?
Ahojky maminky.Jsem v 22 tt a včera jsem byla na kontrole cukru.Dívala jsem se kolem sebe po maminkách a příjde mi,že mám malé bříško..myslíte si že je to duvod se znepokojovat?
pokud jsi si toho všimla na OGTT, tak ten se může provádět až do 28.tt...takže všechny maminky nemusely být ve stejném týdnu. A velikost bříška kontroluje tvůj gynekolog a jsou určité hranice kdy je to v poho. Někdo má bříško větší, někdo menší, někdo má hezky kulatý vystrčený dopředu jakoby tam měl mičudku a někdo má zas spíše do stran.....takže bych se neznepokojovala 🙂
ahoj ja byla ve ctvrtek na kontrole cukru a me zase prislo,ze mam moc velke bricho na to ze jsem v 22+2tt,ale pak tam byla i pani a ta byla uz asi v 9mesici tehu a ta mela bricho vetsi 🙂 neboj doroste brisko 🙂
Když jsem byla poprvé těhotná, přišlo mi to nekonečný, než bylo bříško vidět a pořád jsem měla pocit, že by mohlo už být vidět víc. U druhého syna se mi zase zdálo, že se bříško objevilo dřív, než bych čekala. Oba kluci jsou naprosto v pořádku, a přesně jak píšou holky, záleží na mnoha faktorech u každé maminy. A každé těhotenství je jiné u jedné a té samé osoby, natož u různých žen, takže zásada k uchování psychického zdraví a radosti z těhotenství i dětí: neporovnávat🙂 A jsou i případy, kdy žena ani nevěděla, že je těhu a porodila zdravé dítě (podle fotky jsi teda štíhlá, ale to se neděje jen silnějším maminám, i na štíhlých toho nemusí být mnoho vidět...)

určitě ne 🙂 Je to dáno mnoha faktory - postavou, roli hrajou také geny apod. Říká se, že když je plod uložen spíše níže v pánvi, bříško není vidět. Já měla velký buben 🙂, malý byl dost vysoko. O velikosti břicha to není, miminko může mít úplně normální porodní váhu, jestli Tě znepokojovalo tohle... 😉