icon

14 dní před termínem jsem otevřená na 4 cm. Kdy jste začaly rodit?

nikiii777
2. lis 2020

Ahoj holky, chci se zeptat. V patek jsem byla u dr a ten mi rekl ze jsem otevrena na 4cm a objednal me az na pristi tyden v pondeli a k tomu rekl ze kdybych do te doby porodila tak se uvidime az po sestinedeli. Zajmalo by me jestli jste mela taky nektera takovou zkusenost. Jsou to uz 3dny od kontroly co mi rekl ze jsem otevrena a nic se nedeje. Kdy vy jste zacaly rodit? Jak dlouho se muze clovek otevirat bez poslicku a priznaku? Ksem uz jak na trni

Strana
z2
odula
2. lis 2020

@handulkak no , každá je jiná a- každej je jinej. Já si vždycky myslela jak u toho dalšího poroduuž budu vědět s přehledem o co jde a ... Byla jsem pokaždý zmatená jak prvnička 😂😂

tynka9
2. lis 2020

Sestřenku předal obvodní gynekolog na kontroly v porodnici v 36. tt s tím, ze je otevřená jako na porodním sále a určitě porodí driv. O týden přenášela...

darinka84
2. lis 2020

@odula přesně.. Jako prvnička... Druhé jsem rodila na konci 42.tydne a za celou dobu jsem neměla ani poslicky... Jen me občas šla bolest do zad.. Takže když ten večer opět, sice silnější.. Jsem si rikala to zase nic nebude... Byla návštěva, smích, dobrá nálada a ani jsem si nevšímla, ze už rodim.. Za to pak to šlo šup rup 😂 začala jsem zvracet a bylo mě jasné, že to znamená otevření na 9 centimetrů a rodím..

handulkak
2. lis 2020

@odula já měla oba porody/těhotenství téměř identické. U obou komplikace v těhotenství, u obou takhle otevřená a po porodu stejně i poranění. 😂Překvapivě ten druhy mnohem bolestivejsi - a to jsem si říkala, ze přijdu, zatlacim a hotovo 😂😂😂

lu31nka
2. lis 2020

@nikiii777 já se začala otevírat už od 31tydne na jeden cm. 2 dny před porodem jsem byla otevřena na 2 cm. Přijela jsem do porodnice ani ne po 2 hodinách co začali kontrakce a otevřena na 9 cm šlo se hned na sál. Rodila jsem 37+4. U každého je to jinak...někomu doktor řekne že se otevírá a prenasi a někdo se neotevírá vůbec a bum druhý den je dítě na světě. 🙂

astyna88
3. lis 2020

Já od 33.tt bez čípku, předchozí porod o 3tydny dříve, taška sbalena od Velikonoc... A porodila jsem 8.5.🤣🤣 11 dní po terminu

luciela97
3. lis 2020

Chodila jsem otevřená na pět cm dva měsíce 🤷 nikdo nic neřešil, jen mě pak už nechtěli vyšetřovat vnitřně, protože jsem měla dceru už v porodních cestách (nemohla jsem sedět, stát a i ležení mi dělalo problém) měli strach, že by mi "omylem" mohli rupnou vodu 🤷 týden před termínem jsem si vyprosila konečně hemiltna a dceru jsem ani ne do 12 hodin měla u sebe 😊

nikiii777
autor
3. lis 2020

@tynka9 no tak tu je husty a nevite na kolik byla otevrena a jak uz je to dlouho co se to stalo?

nikiii777
autor
3. lis 2020

@tynka9 mozna ale jestli ji tam taky radsi neposlal protoze byla otevrena uz v 36tt 🤷

nikiii777
autor
3. lis 2020

@luciela97 taky mazec 😲

tynka9
3. lis 2020

@nikiii777 malému budou v únoru 2 roky, teď je těhotná podruhé. Na kolik cm nevím, povídala mi jen toto... porod pak měla relativně rychlý, cca 5 hod komplet, jestli si to dobre pamatuju

tynka9
3. lis 2020

@nikiii777 někteří dr nemají dostatečné vybavení a do porodnice standardně odesílají v 36.tt, můj dr si nechává až do porodu a z toho, co jsem četla, když se mi měl narodit první syn (nyní 3 roky), tak to byla spíš výjimkám teď mám pocit, že se to už otáčí.

antoinet
3. lis 2020

Já jsem byla na kontrole v 37+6 a nic, CS nula, žádné otvírání a druhý den byl syn na světě, 3,3 kg. Teď už se může dít cokoliv kdykoliv 🙂

koko123
6. lis 2020

Já byla na kontrole ve středu, dnes jsem 37+3tt a tam mi doktorka řekla, že už se nemá cenu dívat dovnitř, že teď už mužů každou chvíli rodit, dělala mi jen ultrazvuk břicha.
Poslicky do teď také žádné nemám, jen časté tvrdnuti břicha

baraskaska
6. lis 2020

Ja na 4cm jela domu ale za par hodin prijela. Ale podle me se to neda odvijet od ostatnich. 🙂

nikdom
18. únor 2025

@nikiii777 Taky máme 14 dní do porodu a od včerejší kontroly jsem otevřená na 2cm. Říkal mi doktor že už to půjde rychle. Jsem prvorodička takže by mě to vše kolem také zajímalo.

Strana
z2