30.tt. Poslíčci? Stalo se Vám to?

baru7889
26. bře 2020

Ahoj, jsem ve 30. týdnu a cca před půl hodinou mě najednou rozbolelo v podbřišku jako kdybych to měla dostat. Stála jsem v kuchyni u sporáku, ale celý den jsem nic moc nedělala, převážně jsem ležela a odpočívala. Od té doby mě to rozbolelo ještě několikrát, je to prostě jako tlak v podbřišku, který mi jde až do stehen. Stalo se vám to někomu v tomto týdnu a jednalo se jen o poslíčky?

ebak
26. bře 2020

když se tak stane, tak si jít lehnout, nožky nahoru, Mělo by to přejít, pokud ne a byla by tam dokonce pravidelnost, tak určitě jet - dali by ti nějaký kapáky a pozorovali...já měla poslíčky a tvrdnutí ve 30tt už taky, ale vždy jen chvíli a nikdy to nemělo vliv na čípek...

baru7889
autor
26. bře 2020

@ebak Děkuju, už ležím a čekám. Pravidelnost jsem zatím nějak nevysledovala, spíš mě to vyděsilo, ale snad to bude v pohodě..

p4vl4
26. bře 2020

Ahoj, já jsem měla poslíčky určitě ještě dříve než ve 30. TT, tvrdnutí břicha, mírná bolest, může to být někdy i dost nepříjemné, třeba jsem se musela na chvilku při chůzi zastavit atp. Ze začátku to přešlo po chvilce při změně polohy a dělo se to tak 1x, 2x denně, postupně už to tak snadné nebylo. Teď jsem už ve 40. týdnu a břicho si dělá co chce, tvrdne, měkne už pár týdnů xkrát denně :D Ale nepravidelně, tak zatím nic.

baru7889
autor
26. bře 2020

@p4vl4 Tak to mě uklidnilo 🙂 Už to přešlo, tak to pravděpodobně byli poslíčci. No to jsou pěkný vyhlídky :D tak držím palce a ať hlavně všechno dobře dopadne!

krupka3
27. bře 2020

Ahoj, jj, jsem tehotna podruhe a poslicky mam uz od 26tt obcas vecer. Ted jsem 28tt, obcas jen jednorazova bolest, to moc neresim, nekdy se mi ale vraci i pul hodiny v kuse a musim to rozdychavat, coz je dost sila. Pak podvazuju brisko satkem a snazim se dalsi den co nejvic setrit. Taky natiram magneziovym olejem, pomaha mi.

krupka3
27. bře 2020

PS rozdil je v tom, jestli jde o bolestive ztvrdnuti nebo poslicky - to jsou MS bolesti bez tvrdnuti. Kazdopadne potkat te muze ve 30tt uz klidne oboji.

veronikaveruverule
10. dub 2020

@baru7889 Jsem 28tt a uz tak tyden me to po vecerech chyta,tak jsem se radeji na kontrole zeptala doktorky a rekla mi ze poslicci muzou byt uz od 26tt a pokud me to neboli nijak extremne je to normalni a urcite se u me nic nechysta tak se nemusim bat,ale kdyby cokoli mam hned prijit..u nas ve skupince červencovek uz to tak ma vice holek a jsou v poradku,neboj🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru