icon

30. týden těhotenství a 3kilová holčička, co vy na to?

deee23
21. kvě 2015

Dobrý den ženy, včera jsem byla u doktorky a řekla mi že jsem v 30. týdnu a naše holčička má už skoro 3 kg? Zdá se mi to jějak moc :D co vy na to? Měl to někdo podobně? Abych neměla baculku, přitom přítel je jako špejle a já mám okolo 66 normálka, zatím jsem přibrala 9 kg za cele těhotenství tedy mám 75 kg

Strana
z2
lulii
21. kvě 2015

@werumka Ráno mi odebrali krev, pak jsem vypila ten sladkej "humus", po hodině mi odebrali krev a pak zase po další hodině mi odebrali krev 😉 Dělá se to i jinak, že se na to ptáš? 🙂

werumka
21. kvě 2015

@lulii Na mnoha místech ten test dělají chybně - třeba berou krev z prstu, nedělají test v laborce, ale v ordinaci, takže není včas krev vyhodnocená. Tyhle věci pak ty výsledky zkreslí a můžou vyjít třeba falešně negativní. Byť jsou nařízení pro testování jasně daná a stejná, tak někde třeba ještě pořád mají špatně nastavené limity.

nonnni
21. kvě 2015

@lulii nepamatujes si, jak ti vysly ty hodnoty?

lulii
21. kvě 2015

@werumka Aha, tak to jsem nevěděla. Já byla normálně v laborce 😉
@nonnni To bohužel nevím, dr. mi jen řekl, že testy vyšly dobře. Myslím, že je to zapsáno i v těhotenský průkazce, kterou mi sice při porodu vzali, ale půjdu si jí vyzvednout, tak když se mi do konce příštího týdne připomeneš, tak se ti podívám 😉

Jinak při prvním těhotenství jsem vůbec žádné takové problémy neměla. Je zvláštní, že každé těhotenství může fakt probíhat naprosto odlišně 😀

nonnni
22. kvě 2015

Ja se pripomenu 🙂 @lulii zajimaji me ty hodnoty proto, ze sama jsem gestacni diabetes mela a nebyt prozirave doktorky, ktera uz mela znalost tech novych smernic, tak by mi rekli, ze ho nemam...podle tech starych. A mela jsem ho na 100% , k tomu z cukrovky polyhydramnion problemy s rustem male prave a to jsem byla kompenzovana. A v nasi diskusi je maminka, ktere presne to udelali a diabetes u ni zjistili prave nekdy ve 33.tt , nastesti to dobre dopadlo 🙂 vzdycky rikam, at si nechaji tehotne ty hodnoty rict, je to docela dulezite🙂 A to ani nezminuji fakt, ze ten test jeste porad casto delaji jen se dvemi odbery, nechaji tehotne se mezi odbery hybat atd..
hodne stesti s miminkem! 🙂

deee23
autor
22. kvě 2015

@zo_ja Ne, neznám ty rozměry vždy mi vyplni jen těhotenskou prukazku ale jinak nic.

reketka
23. kvě 2015

Mam 31tt 1900g, je to odhad +- 500g, to mereni je dost nepresne. Nerekla ti nahodou odhad porodni vahy? Tri kila by musela resit, fakt by to ukazovalo na cukrovku. Pokud veris doktorce, tak to neres a nebo ji zavolej a zeptej se. Muj dr si vahu nezapisuje, ale ma ty namerene hodnoty brisko-stehenni kost-hlavicka a ty musi hlavne odpovidat 😉

rousse
23. kvě 2015

@reketka @deee23 já teda měla ve 30. týdnu odhad 2850g (což do 3 kil není daleko) a cukrovka to nebyla - prostě malá byla cvalík (a je to špekáček doteď🙂 - nakonec jsem ještě týden přenášela a malá se narodila s rovnýma 4 kilama a 54 cm- ale přirozeným porodem, bez nástřihu, epidurálu, nasedla na tobogán a za 2 hoďky byla venku - dá se to zvládnout, hlavně nepanikařit🙂 Mě teda před porodem už radši váhový odhad ani neřekli, aby mě nerozhodili

mishell56
23. kvě 2015

Ahojky, no jak tady píšou holky, je to jen odhad, sousedka to měla stejné, ve 32tt měla malá 2900g, cvalík to není a ani její maminka neměla cukrovku, ale je pravda že malá má být po kom rostlá (maminka má cca 187cm), narodila se teda opravdu velká (4800g a 56cm), ale i tak to holky zvládli přirozenou cestou. Ale jak už se někdo ptal, nebyl to odhad porodní váhy? 😉

mia_mia88
23. kvě 2015

Vrele doporucuju najit si nejakou zkusenou porodni asistentku a nechat si miminko "zmerit" u ni. Presne urci polohu, mnozstvi plodove vody, odhadne mnohem presneji nez UTZ vahu miminka. Ma to proste " v ruce". 🙂 Odhady vahy na UTZ jsou velmi nepresne. Protoze nehodnoti tukovou tkan, ale pocitaji hodnoty napr. z delky kosti. Kdezto PA miminko osaha. Navic Te jako bonus muze naucit, jak najit hlavicku, zadecek, nozicky... Muj doktor spoleha jen na vysledky UTZ a CS. Ja vedela uz od 22 tt., jakou ma moje dite polohu. Na UTZ ve 33. tydnu se to jen potvrdilo. Takze zvaz i tohle reseni a nespolihej se jen na jednu doktorku a moderni techniku. 😉

mishell56
23. kvě 2015

@mia_mia88 to ani nevím že se dá sehnat 😀

maudn
23. kvě 2015

ja myslim,ze je to bude nomalne vetsi ditě, syn se narodil 33tt. a měl necelá 3kg, a druhý syn 40t a 4,3kg

reketka
23. kvě 2015

No rozhodne bych se nestresovala, kdyby bylo neco spatne, tak to nekdo resi 😉

anushe
23. kvě 2015

I kdyby ses nepreslechla, podld mych zkusenosti je ta predporodni vaha jen hodne hruby odhad... byla jsem v prvnim tehu na rizikovce,hlidali me a vazili malyho porad a i TYDEN PRED PORODEM mi rekli,ze ma malej kolem 2,7 kg,opakovali mi porad dokola,ze kdybych se snazila poradne jist,jeste mam sanci alespon 20 dkg dohnat.. pribrala jsem 30 kg, aby teda byl malej o neco silnejsi,celou rodinu i sebe pripravila na drobne miminko a pri porodu mi na bricho polozili megaditko, 4,1kg a me se chtelo se jich zeptat a kde je muj drobecek?nevim z ceho tu vahu dovozujou,kazdopadne je hodne orientacni,si myslim... jen nevim,jestli je to tak i v opacnych pripadech-ze jim to vykazuje mimco vetsi nez podle tabulek,s tim zkusenost nemam...

mar111
13. bře 2016

Dobry den.byla jsem na ultrazvuku p.dokor mi rek ze je vse v poradku ale kdyz sem byla u sveho doktora tak mi rek ze mam spatne rozmery hlavicky.stalo se to uz nejake zvas?dekuji😞

mar111
13. bře 2016

@mar111 uplne jsem zapomela 34tt. A vahu mame 1700g

Strana
z2