icon

30. týden těhotenství a 3kilová holčička, co vy na to?

deee23
21. kvě 2015

Dobrý den ženy, včera jsem byla u doktorky a řekla mi že jsem v 30. týdnu a naše holčička má už skoro 3 kg? Zdá se mi to jějak moc :D co vy na to? Měl to někdo podobně? Abych neměla baculku, přitom přítel je jako špejle a já mám okolo 66 normálka, zatím jsem přibrala 9 kg za cele těhotenství tedy mám 75 kg

Strana
z2
gepe
21. kvě 2015

@deee23 dokud se dite nenarodi, je to pouze odhad diky mereni hlavicky ci ceho, uz se nepamatuju. U nasi maly byl v 34tt odhad na porodni vahu 3, 6kg minimalne a mala mela 2, 7kg v realu. Neresila bych to, pokud je hlavne vse v poradku 😉

deee23
autor
21. kvě 2015

Uff, to moc děkuju, to mi doktorka neřekla.. já ted koukala na stránku maminkam.cz a tam píši že by dítě v tomto týdnu mělo mít 1300 g... 🙂

madulinka
21. kvě 2015

Ahoj, to se mi zdá opravdu hodně (naše se narodila ve 34.týdnu a měla 1420 gramů, ale váhově odpovídala právě tomu 30.týdnu). Nemohl se doktor splést? Chybí vám ještě 10tt... Každopádně, pokud bude takhle veliká-buclatá, myslím, že tě budou hlídat a případně po donošenosti (37-37.týden) by asi porod vyvolali.. Protože kdyby se čekalo dýl, pak by porod mohl být nebezpečný jak pro tebe tak pro ni.

deee23
autor
21. kvě 2015

Může to být tím, že si neodepřu sladké? Nutela atd. ? ale každý mi říká že na mě nejde vůbec vidět že bych byla těhotná, nemám skoro žádné bříško, ted už mi buclatijou škraně a boky a hlavně ruce, ale jinak nic...

bajushh
21. kvě 2015

Ahoj..my měli ve 32 tt 2,5 kg a narodil se 3,7...a navíc jsou to pořád jen odhady 🙂 tak hlavně žádnej stres...to je to poslední co by mimčo potřebovalo 🙂

evcann
21. kvě 2015

@deee23 to je opravdu hodně zvláštní, nepochopila jste to spís spatne? v tomhto tt mít skoro tri kila je vice nez divne. Poklud je to odhad na porodní vahu tak to pak jo. Já jsem také ve 30tt a mám odhad nyní 1500g což doktorka říkala, že přesně odpovídá

deathy
21. kvě 2015

Já zrovna byla včera u dr. na screeningu, jsem 31.TT. To měření je podle více částí tělíčka... a UZ to pak vyhodnotí. Teda jako 3kg se mi zdají dost... ani by mě nenapadlo, že je to možný.
Nám včera pan doktor naměřil 1460g, což je taková dost tabulková velikost. Ale tři kila? To to doktorka nijak nekomentovala?

deee23
autor
21. kvě 2015

Mě řekla že má 2967 g a já jsem se zeptala:" jestli je to hodně ?" a ona mi odpovedela:" že je to tak normální !" .
Já jsem měla 3,5 kg když jsem se narodila tak. Je sice pravda, že ted baštíme magnesium jelikož jsem asi tahala něco těžkého a holčička mi sjela dolů, ale už je to lepší... ale s tou váhou mě vyděsila...

madulinka
21. kvě 2015

Já si myslím, že to bylo "odhad 3 kg" a ten odhad byl ale odhad váhy při porodu. Jen jste se špatně pochopily. Tím spíš, že nejsi nijak veliká, jak jsi psala. Jinak opravdu 3 kg ve 30. týdnu je hodně, to by se tě určitě ptala co jíš apod. jestli nemáš cukrovku nebo tak.. A pokud máš chuť na nutellu 🙂 já bych si jí normálně dala (pokud nemáš mít třeba díky těhot.cukrovce nějaké omezení).. Ona se nevyživuje jen z té nutely 🙂

deee23
autor
21. kvě 2015

Nee, řekla že vše je v normě. Jen omezit ovoce a sladké. Ale vše v normě.

deee23
autor
21. kvě 2015

2.6. jdu znovu do poradny, tak se zeptám lépe. Moc děkuji ženym vždy mi pomůžete nebo poradíte..

fifa79
21. kvě 2015

Ahoj, moc to nereš. Mě u syna tvrdili, že bude hodně velký. Vahové odhady byly kolem 4kg.Je pravda, , že jsem na to i vypadala 😉 😀 a syn se narodil a měl 2, 5 kg

meyryen
21. kvě 2015

@deee23 měla jsem přesně to samé, ve 30tt skoro tři kila.....nakonec jsme rodili 4730 císařem a malý je naprosto v pořádku. Není pravda, že když je dítě veliké, že se porod vyvolává dřív, jak tu někdo psal......já šla na plánovaný císař až ve 40tt a i když jsem chěla třeba o týden dřív kvůli velikosti, tak dr odmítli, protože veliký neznamená zralý......

deathy
21. kvě 2015

@deee23 Magnezium taky beru, tvrdne mi břicho od 17.tt. A že bych se nějak omezovala v jídle... ne. Naopak jsem do teď pozřela asi daleko víc sladkýho, než třeba za celej netěhotnej rok. Moc na něj nejsem... a teď? Tady bonbonek, támhle kousek čokošky...
Jestli řekla, že je vše v normě, tak bych se tím teď nezaobírala a pak za ty dva týdny na kontrole bych se asi optala víc co a jak.

evcann
21. kvě 2015

@meyryen tak to me rekli, ze jo, driv nez dojde treba ke klasickemu porodu, aby se to nerozjelo, ze to nenechavaji do 40tt když je mimco tak velké a i to zní logicky, v tom 40tt už riskuji, že se spustí prirozeny porod

gepe
21. kvě 2015

@deee23 me zacal pupik vylizat ke konci sesteho mesice 😉 ad sladky a ovoce omezit, rekla i proc?
Ja se ridila jednoduchou veci, jedla jsem na co jsem mela chut, sice po malych porcich ale casto - kdyz uz jsem mohla po 23tt normalne jist 😀 a nejedla jsem teda za dva.. muzes jist kolik chces, dite si z Tebe vezme stejne jen to co potrebuje. 🙂 a k te vaze jeste, ja mela 2,8 kdyz jsem se narodila, manzel 2,7. Nase mala zminenych 2,7. Nejednou jsem slysela, ze pokud je vse v poradku (neni cukrovka tehotenska apod), tak se vetsinou deti rodi s prumernou vahou svych rodicu pri jejich narozeni. Tak kdo vi 🙂 a na pristi ko se ptej na vse co Ti vrta hlavou ci i zajima 😉

meyryen
21. kvě 2015

@evcann Taky si to asi všude dělají jak chějí 😀 já byla ve dvou porodnicích a v obou navrhli až 40tt, v jedné se ještě chlubili, jak nedávno rodili přirozeně holčičku 5,40.....šílený, chudáci obě holky....

deee23
autor
21. kvě 2015

OK, zeptám, děkuju

evcann
21. kvě 2015

@meyryen jo to si myslim, ze snad co porodnice to neco jineho 🙂

lulii
21. kvě 2015

@deee23 ahoj, nechci tě nějak zbytečně stresovat, ale byla jsem na kontrole u dr 33+5 a začala mi tam unikat voda, tak mě rychle vyšetřil a lekl se, že je mimčo nějaké velké. No okamžitě do porodnice, kde mi potvrdili plodovku, druhý den jsem musela na CS a syn měl 2.78 kg, což bylo hodně na ten TT a nakonec se zjistilo, že jsem měla skrytou cukrovku. Jinak do té doby všechno vždycky bylo v pořádku, rozměry odpovídaly, test na cukrovku bez problémů...Takže ta cukrovka vznikla takhle později. Malý měl horší adaptaci, museli ho na sále rozdýchávat a 14 dní jsme byli na neonatologii. Teď je naprosto v pořádku😉

ludul
21. kvě 2015

nespletla se tvá mudr? já byla na kontrole minulý pátek - byla jsem 29+6 a malej "vážil" dle odhadu a měření mudr 1800 g a dr. říkal, že je cca o 10 dní větší a ať se nepřejídám, že mimčům to neprospívá ( podotýkám, přibrala jsem doteď cca 4 kg) 🙂 dle mé diabetoložky - byla jsem dnes je důležitý poměr hlavičky, tělíčka a nožiček - my máme trošku větší hlavičku, ale říkala, že je to ok ( obvod cca 27,7cm v 29+6) 🙂

nonnni
21. kvě 2015

@deee23 je to hodne, neni to prumerna vaha takhle stareho plodu. Ale zarazi me, ze by to lekar nijak neresil, pokud ses tedy nepreslechla. Me mala sveho casu odpovidala vetsi, nakonec se narodila predcasne ve 36+5 s porodni vahou 2930g a odpovidala cca o tyden vetsi...takze 3kg ve 30.tt jsou opravdu moc. A lekari sakra resili, proc je vetsi, porad merili prutoky, porad me honili na monotor, delali opakovane podrobne UTZ, ale ty spis byly kvuli polyhydramnionu, jestli nema genetickou, nebo vyvojovou vadu., ale tu vahu resili az do porodu...kdy plynule presli na reseni toho, proc mala nepribira...furt nejake extra burty...

zo_ja
21. kvě 2015

@madulinka 1420 na 34. tt je málo, ne? Aspoň teda při sekci o měsíc dřív ca ten 35.-36. tt mají děti 3 kg běžně.
Vůbec nechápu, proč by měli vyvolávat? Na porod je podstatný rozměr obvod hlavičky, a především: děti s porodní hmotností 4-5 kg se rodí taky normálně a v pohodě, i bez nástřihu a poranění, žádný strachy @deee23. Akorát právě při vštším miminku by se nemělo na porod spěchat, dát tomu čas. Což u vyvolávanýho porodu tak prostě není.

@deee23 Znáš rozměry z UTZ? Pokud ano, dá se to zadat do kalkulačky - vypadne na Google - a spočítá to odhad hmotnosti miminka, tím si to ověříš. Máš v zápisu z UTZ i tu hmotnost?

nonnni
21. kvě 2015

@deee23 tady mas tabulku...predposledni sloupek jsou cm a posledni sloupek je vaha v gramech....jede to po tydnech/weeks

alcar
21. kvě 2015

@meyryen u planovaneho sc tu vahu asi neresi tak jako u klasickeho porodu. Sestrenice mela ve 39.tt taky velky vahovy odhad a porod ji vyvolavali v 38+5, aby dite neslo pres 4kg. Porodila holcicku s 3900g a diabetes nemela.
Ja mela ve 32.tt odhad 1800g. Ty 3kg mi prijdou teda hodne. Urcite by stalo za to si nechat prekontrolovat glykemii. 😉

ludul
21. kvě 2015

@zo_ja prosím, kde najdu ten odkaz na zadání rozměrů a ono to vypočítám odhad váhy mimča?

werumka
21. kvě 2015

@lulii Ahoj, můžu se zeptat, jak Ti tehdy ten test OGTT dělali?

meyryen
21. kvě 2015

@alcar my měli plánovanou sekci právě kvuli velké váze 😎

lucinka58
21. kvě 2015

Tyyyy jooo, tak to se mi zdá teda moc - nesekla se? Malej měl podle měření v 30 tt 1800 g a už to jsem považovala za velké miminko 🙂

keeshka
21. kvě 2015

Opravdu říkala 3kg, nepřeslechla ses?? Ale jinak co se týče odhadní váhy, je fakt odhadní a neovlivňuje jí, co jíš v těhotenství ty nebo jsem o tom neslyšela (kromě vitamínů pro těhotěné). Např. mě doktorka tvrdila, že malá bude drobná, ve 32tt odhad 1450g, ve 37tt 2800g a narodila se s váhou 3840g. Kdyby ale bylo něco špatně, části těla by vzájemně neodpovídali, řekla by ti to.

Strana
z2