4,5kilový novorozenec. Měla jste některá také tak velkého novorozence?
Ahoj holky, zítra mám termín porodu a odhadovaná váha je 4450g. Takže takový malý obřík. Měly jste některá taky tak velkého novorozence? Případně máte fotku z porodnice? Všichni mě straší jak miminko bude vypadat a popravdě si to sama vůbec nedovedu představit

Nezlobte se, ale opravdu nechapu, co resite. Kdyz bude zdrave, tak je snad jedno kolik vazi. 1. syn 4052 a 52cm, 2. syn 4230 a 53cm. Krasni chlapaci a uplne normalni miminka. Jen vypadali starsi nez kolik jim bylo.
První dcera měla 4300g a 54 cm, tváře jako slabikáře 😃 byl to takový muclíček
Zato druhá dcerka měla o kilo min a to jsem se jí fakt bála obléknout a pomalu i pochovat abych ji něco neudělala 😄
Jo a ještě jeden poznatek - než se mi narodila první tak odhad byl 3500g 😂
Malá měla 4440g a byla náhodou moc pěkné miminko. Takový barokní baculatý andílek 😁 ale aspoň jsme se nebáli, že ji rozbijem. Ženská se mnou na pokoji měla holčičku 1800 g a byla jsem ráda za velké miminko, bych se bála ji vzít do ruky a ty zdravotní problémy jejich... Moje neměla problém s kojením a byla i moc šikovná, žádné tlusté líné miminko, pěkná čipera to je a byla nahodou rozkošná s těma faldíkama 😁 a teď už z toho odrůstá 🙂
Náhodou tyhle větší mimča jsou za mě taková roztomilejší...první dcerka měla 3290, 51 cm, ale 3 týdny před termínem, takže by měla přes 4 určitě. U druhé jsem tedy téměř v termínu čekala obříka a ona měla 2720 g (při našich 194 a 191 cm, myslela jsem, že se o kilo sekli)...od narození vypadá, jak z koncentráku a "není to prostě ono", jako v obličeji roztomiloučká, všechno, naštěstí zdravá, ale takový ty buclatý miminka jsou za mě hezčí no...jí jsem položila na přebalovák a bříško žádné, vylezly jí žebra a kyčelní kosti...4,5 kila měla ve 3 měsících a jako jedinou výhodu toho považuju, že jí dlouho vydrželo všechno oblečení :D
Syn mel 4,1 kg a byl nadhernej 🙂 pani se mnou na pokoji mela dokonce 4,5 kg mimino, takze mi vubec neprisel nejak velikej. To jsem videla az pri srovnani - svagrove holcicka se narodila dva mesice pred malym, mela 2,8 kg a z ty dva mesice se nedostala ani na synovu porodni vahu, takze nakonec on vypadal starsi 😀
Rodila jsem normalne, a navic to vetsi mimco melo nekolik vyhod - za prve jako prvorodicka jsem se nebala s nim manipulovat, oblikat ho atd. Zatimco ten ani ne trikilovy svagrove uzlicek jsem se bala vubec pochovat, abych ji neco neudelala 🙂
No a druha vec, jak uz tu nekdo psal - v porodnici jsem nakonec ani nemusela chodit vazit pred a po kojeni, sestry vzdycky jen nakoukly na nas pokoj “A jo, to sou ti dva velci kluci, tady je to pohoda” a sly zase dal 🙂
Niceho se neboj, to ctyrkilovy mimco neni zadnej nedkutecnej obr, je to normalni roztomily miminko, je to detatko, ktery se treba prvorodicce opravdu lip chova, drzi, prevlika, prebaluje, nemas takovej ten pocit, ze kdyz mu spatne navliknes rukav, tak mu tu pidi rucicku ulomis... 🙂
ano. Dcera se mně narodila týden po termínu, kdy byl odhad lékaře 2900g a nakonec se narodila a měla 55cm a 4,5kg. vebku byla za 4hodiny po prasknutí plodové vody. AKorat ze sebe vytkačit tak velké dítě bylo náročné, pomohli mně tím, ž emi tlačili na bříško a pak ze mně doslova vylítla.
Dcera měla 4260 g. No byla krásná 😍. Rodila jsem ale nakonec císařem. Byla špatně otočená. Je fakt, ze vedle některých děti vypadala o dost větší, ale mě se líbila víc než ty “zcvrkle” miminka 😂

Váhový odhad je pouze orientační a může mít odchylku +-500g, proto se tím nestresujte. Běžně se rodí různě velká miminka a je to úplně normální. 🙂
Více informací o těhotenství, porodu a mateřství najdete zde: https://online.pidilidikurzy.cz/produkt/balicek...