icon

40. týden a CS 6. Máte někdo zkušenost?

petra324
10. říj 2019

Dobrý den,dnes končím 40 tyden a CS 6?Kdybych neporodila,tak v pondělí nástup do nemocnice.Mate s tímto někdo zkušenosti..

marketaholasova
•
10. říj 2019

@petra324 co by to asi znamenalo vyvolání. Příští týden možná budete mít prcka u sebe 🙂 na světě

fouskovi
•
10. říj 2019

Nemusí nic a nebo i všechno nikdo neví kdy se prcek rozhodne jít ven někdy se jim musí pomoc

jironymou
•
10. říj 2019

mela jsem to stejne.Rodila jsem 40+5 nebo 40+ neco nevyznam se v tom.Hodinu pred tim nez malou meli vyvolavat 😀. Asi se bala, tak radeji vylezla sama a rychle ven 🤣🤣🤣

slunecnice358
•
10. říj 2019

@petra324 můžete porodit každým dnem nebo až za 14 dní. Každé miminko má svůj čas. Dle zkušeností teď už vím, že bych s vyvolaním počkala co by to šlo. 42tt je normální a pokud nejsou žádné komplikace není důvod spěchat. Držím pěsti.

petra324
autor
•
10. říj 2019

Děkuji moc🤗

martaskaaa
•
10. říj 2019

Já teda byla na vyvolání 41+0, prostě nechtěl ven ani prd 😀 bála jsem se toho, protože jsem byla otevřena sotva na prst a nešel ani Hamilton ani prasknout voda. Takže jsem musela nastoupit den předem na preindukci (přípravu na vyvolání) a druhý den ráno se začalo vyvolávat. Od podání té vyvolávací tablety byl malý za 5h venku. Takže za mě to tak hrozné (krom větší bolesti) nebylo

kafr
•
10. říj 2019

Nevím, co je to CS 6...?
Já: 40+0 Hamilton, rodila jsem 40+4. Večer před tím jsme byli na pořádné procházce a zkončili u sousedů... Kamarádka se zeptala, jestli už chci zítra rodit a mrkla na manžela. Já, že jsem chtěla rodit klidně včera. Soused přinesl červené víno, dala jsem si 2dcl a ve 4 ráno mě vzbudily slabé kontrakce. V 7:30 jsme dojeli do porodnice. Malá se narodila v 10:30
Už měla lehce zakalenou plodovou vodu a posílala se na rozbor. Kolegyně z práce přenášela déle a plodovku už měla úplně zkaženou... Tím nechci strašit, ale zase bych to s oddalováním nepřeháněla.

slunecnice358
•
11. říj 2019

@kafr tu zkazenou plodovku máte potvrzenou? Pokud se vyvolává děťátko se do ni kůže vycurat nebo vykakat a pak je zakalená 🤷🏻‍♀️

kafr
•
11. říj 2019

@slunecnice358 U mě: od porodu si to pamatoval manžel, že PA hlásila zakalenou plodovku Mudr. Nic nevyvolávali, porod byl přirozený. Mi pak dětská Mudr přišla říct výsledky rozboru, že jsou ok.
U kolegyně už nevím, zda měla poprod vyvolávaný, ale říkala, že plodovku měla úplně zkaženou, zelenou a smrdící a že byl zázrak, že malá neměla otravu. Na kolik si to přibarvila, a jak přesně to bylo, to samozřejmě nemůžu říct...