Bolest spodku ve 3. trimestru. Někdo také tak?

nisavkuzhikkatil
26. kvě 2023

Ahoj holky.
Moje poslední šance je se zeptat tady.
Jsem ve třetím trimestru. Konkrétně 33tt a 5 dní
Už tak dva týdny mám neskutečné bolesti spodku. Nemůžu zvednout ani nohu. Nemůžu se pořádně otočit v posteli , nebo sejít schody. Je to moje druhé těhotenství. Nikdy jsem takové problémy neměla. Každopádně je to hrozná bolest. Doktor mi na to nic neřekl. Je to trochu flegmoš.
Měly jste to někdo taky tak? Chci se uklidnit jestli je to normální, protože už je to někdy opravdu nesnesitelné. Kontrola byla předevčírem. Miminko je v pořádku.

laxesis
26. kvě 2023

Kde tě to bolí, když zvedáš tu nohu? Mě to bolí taky, od té doby, co jsem měla zánět v ledvině ve 20tt. (teď končím 26tt). Bolí to v zádech okolo kříže a pak dole zhruba v místech, kde člověka běžně píchá v boku, když jde moc rychle a blbě dýchá. Mám prokazatelně utlačený moč.měchýř a právě útisk ledvin, což hodně bolí. Je to i polohou mimča, naléhá mi už několik týdnů hlavou na čípek, který se mi taky zkracuje, to je ale spíš takový silný tlak, když stojím. Ale jako samozřejmě to nemusí být vůbec ono, mi přijde že v tom těh.je těh bolestí tolik, že to může být fakt cokoliv:X

helen_h
26. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil Zkuste popsat, ve které části je ta největší bolest, někdy se třeba rozvolňuje stydká kost a to také dělá velké bolesti. Někdy si těhotná žena může namoct třísla... Dále se mohou bloknout záda, křížokyčelní oblast, z toho pak vystřelující bolest v oblasti SI spojení) atp.

nisavkuzhikkatil
autor
26. kvě 2023

@laxesis moc děkuji za odpověď. Bolí mě to jakoby v oblasti stydké kosti- trisla, trošku I stehna. Ale je to poslední dny až k nevydržení. Proto mě to tak překvapuje.

nisavkuzhikkatil
autor
26. kvě 2023

@helen_h Moc děkuji za odpověď. Nejvíce asi v oblasti stydké kosti. Ale do takové stadia , že ani nemůžu pořádně chodit nebo i s se otočit v posteli. Hrozně mě překvapilo že se k tomu doktor nevyjádřil. Ale taková bolest už je podle mě až moc😅

laxesis
26. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil tak to by spíš mohla být ta stydká kost, případně mimčo nalehlé hodně dole.. čípek ti kontrolovali? možná ještě zvážit návštěvu fyzio :/

nisavkuzhikkatil
autor
27. kvě 2023

@laxesis tak mě dneska hospitalizovali. Tak asi jsem to neměla podceňovat. Uvidime jak se to vyvine.

helen_h
27. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil Budeme na vás i mimčo myslet! Přidaly se další potíže nebo jste jeli s tou bolestí? Když už je to déle a k nevydrženi, tak je to opravdu divné. Snad tedy Dr nic nezanedbal, když vás nenechal zkontrolovat... Držím palce, at je vše v pořádku.

laxesis
27. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil taky držím palce, ať je vše ok! trochu se teda divím, že to doktor víc neřešil..dobře, že jsi jela🙂

teplaka1
27. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil snad budete v pořádku..jste me celkem vyděsila s tou hospitalizací..Jsem taky 33tt a tyhle bolesti mam uz par dní...ale dr. mi minuly tyden na kontrole říkal ze miminko hodně naléhá na spodek a ze to může bolet a tlačit..tak jsem se tím uklidnila.. Dejte vědět 🙂

nisavkuzhikkatil
autor
29. kvě 2023

@helen_h bohužel zanedbal. Necítila jsem pohyby skoro vůbec, tak jsem jela. Nakonec mi zjistili obrovský problém s vysokym tlakem a tachykardii, tak ještě že jsem jela. Miminko je naštěstí v pořádku ❤️

helen_h
29. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil To je hrozné, snad Vás dají do kupy! To je skoro divné, že u něj byste měla pokaždé ukázkový tlak, když pak tyto problémy, hlavně že už jste pod kontrolou a miminko je v pořádku.

adelapolloczkova
31. kvě 2023

@nisavkuzhikkatil me to takhle začalo bolet po predporodnim cvičení - asi jsem přetizila svaly pánevního dna. Do dvou týdnů to ale přešlo a od té doby, co pánevní dno neposiluji, tak je to ok.

kikhulka
16. čer 2023

Ahoj mě spodek zacal bolet tak od 37tt.
Sotva vylezu z postele, sezení je taky horor.
Doktorka to ví a jen říká že se to dole připravuje na porod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru