icon

Brzo rodím - mám strach

16. bře 2021

Ahoj maminy, jsem ve 33 tt, porod se blíží. Už teď jsem z toho na nervy. Přestávám spát. A když tak mám hrůzný sny o porodu, jsem jak paralyzovana strachem. Bojím se ty hrozný bolesti co mě čeká. bojím se kontrakci,klystyru,že tam chytnu covida a ze to nerozdejcham,protože jsem tlustá a beru léky na tlak. Bojím se že to přitáhnu domu a nedostaneme se z toho. Bojím se toho přesunu do porodnice až to na mě přijde. Že tu zrovna nebude chlap a budu si muset volat sanitu a ze to do porodnice nestihne, protože to má daleko. Pomoc. Mám strach.

Strana
z2
gramar
17. bře 2021

@ema90 Sorry, to víš tři distanční výuky, co skončili sklenkou vína a úkolem z geometrie, už pro oči nevidím 😂

eithelwing
17. bře 2021

No, mám hodně nízký práh bolesti a odrodila jsem dvě děti. Jedno kontrakce od páteční noci a dcera se narodila v neděli v poledne, druhy porod byl jen devět hodin. 😝😀

Ale mít obavu je normální, jen tě ten strach nesmí paralyzovat. Nevím, zda by si takhle na poslední chvíli sehnala dulu nebo soukromou pa, ale i kdyby dobrá kamarádka, co už rodila, bude to fajn.

Nepředstavuj si, co by kdyby, a jak to chceš a jak to má probíhat. U porodu nikdy nevíš. Jen věř sobě, prckovi, buď otevřená změnám. Psychika je i porodu hodně důležitá.

Za mě zkus aromaterapii na uklidnění. Držím palce. 🙂

ema90
17. bře 2021

@gramar Tak to byl hodne narocnej den 👌🏼😂

klaruskaholubinka
17. bře 2021

Ja jsme teď 24tt máme doma.uz jednu holčičku 🙂, trošku jsem se bála, že to nepoznám, ikdyz mi každý říkal to určitě poznáš, mě bolelo spíš šití, ale porod jako takový ? Pak když byli kontrakce po minutě tak už jsem je dost rozdychavala, ale za mě to nebylo nic hrozného a na druhý porod se i těším 🙂, hlavně až mi tu druhou holčičku dají zase ještě od krve na břicho a budu ji cítit, ona se utiší, že pozná, že je u mami ❤. A nikdy nezapomenu na manžela výraz, když malou vzali a prostě mu ji porodní asistentka dala, že toho mají hodně a musí se jít podívat vedle. Je teda pravda, že co mě rozhodilo, když bylo plno a já čekala hodinu na příjmu a ty ženské tam šíleně řvaly, to jsem měla chvíli myšlenky, že jsem se chtěla otočit a jít pryč...

klokanka31
17. bře 2021

@klaruskaholubinka Taky bych si ještě jednou porod dala, byl to neuvěřitelně nádherný zážitek 🙂

Strana
z2