Co koupit v lékárně před narozením miminka?

mala18
7. zář 2019

Co mam koupit z lekarny pro miminko ?

zuzina_m
7. zář 2019

60% líh a gázu na ošetření pupíku, mast na opruzeniny, vlhčené ubrousky, teploměr

krista25
7. zář 2019

@mala18 teploměr s gumovou špičkou,odsávačku do nosu na vysavač, rektalni rourku pro jistotu

dadulakk
7. zář 2019

Já sem kupovala líh, gázu, bepanthen, mast pupík, teploměr, libenar do nosanku, a ocuflash kdyby bylo třeba kapat do očí..

xcassiopea
7. zář 2019

Ahoj, krom toho co zaznělo jsem pořizovala i nůžky na nehty s kulatou špičkou

lolam10
7. zář 2019

Nurofen cipky kdyby mimco melo teplotu v noci...

zelnahlava
7. zář 2019

Cutasept f, Viburcol, teploměr nejlepší je ten bezdotykový, nůžky na nehty dětské, odsávačkou hlenu(Nosátko), mast na opruzeniny (celkem se nám osvědčila Rybilka, při potížích Sudocrem), na mytí zadečku Perlan - místo vlhčených ubrousků, sprej do nosu mořská voda, olejíček na pupík, něco na mytí - žínka, olejíček, mýdlo...

kafr
7. zář 2019

Tahle diskuze už tu někde je, probihala loni, když jsem rodila já (takže docela aktuální). Zkus prohledat.
Jinak pro sebe máš vše? (Porodnické vložky, kalhotky)
Líh na pupík už se nepoužívá.

hanulkaha
7. zář 2019

Misto lihu kup Octenisept nebo tomu podobnou dezinfekci 👍 nejen, ze nestipe jako lih, ale muzes ji potom dale pouzivat jako beznou dezinfekci na cokoliv 😉
Jinak ja kupovala do "mimi lekarnicky" dezinfekci, ctverecky z buniciny (take vsestrannejsi vyuziti), Nurofen cipky, espumisan a probiotika v kapičkách, bepanthen a sudocreme (bohate ale postaci to minibaleni, co se dostava jako vzorecek v porodnici/poradne..., rekt.rourky, nuzticky, Libenar do nosiku, obyc.odsavacku, ne tu na vysavac, perlan na omývání a stary dobry Aviril olejicek. Teplomer mam klasicky rtutovy.

iris92
7. zář 2019

Lih na pupik, odsavacka nosu na vysavac, vit D, Biogaia, Paralen cipky, teplomer, perlan, morska voda, kapky do oci, olejicek/masticku na prdiky (my meli od Saloos), pro sebe porodnicke vlozky, sitovane kalhotky a vlozky do podprsenky, kojici caj. 😉

pajinka333
7. zář 2019

Ještě je dobré si pořídit polštářek s tresinkama na prdiky ale ten jsem kupovala v DM. Jinak asi všechno už tu zaznělo. Mmj. já jsem kupovala v lékárně i tělové mlíčko Weleda a Weledu do koupele.

merope
8. zář 2019

Záleží na tom, jak daleko máš lékárnu a zvláště tu non-stop lékárnu. Co se určitě hodí mít doma a ne nutně z lékárny:

- pro sebe porodnické vložky, vložky do podprsenky a síťované kalhotky do porodnice (hodí se i po CS)
- něco na utírání zadečku (v porodnici chtějí vlhčené ubrousky, mě se už tam malý oprudil natolik, že jsme už v porodnici přešli na vlhčený perlan a doma potom na vlhčené papírové z DMka)
- něco na mazání zadečku - někdo používá sudocream, někdo bepanthen (ten se dá použít i na bradavky - to já nikdy nepoužila, nepotřebovala jsem), v krizi je dobré mít imazol, já zatím jedu na klasických a obyčejných krémech (nejraději v kruhové krabičce z DMka, ale teď mám nějaký co jsem dostala od Weledy)
- olej nebo pleťové mléko na mazání po koupeli
- mýdlo na umytí zadečku - já za 6 měsíců ještě nevypotřebovala vzorky, co jsem dostala v porodnici 🙂 nic víc než zadeček mýdlem malému nemyju a i ten jenom aby nebyl od krému
- kojící čaje, pro začátek bych doporučila bez fenyklu nebo jenom jedno balení, kdyby to malý nesnesl
- hodí se odsávačka mléka, ale dá se možná pořídit až podle toho, zda budeš kojit (někde chtějí už s sebou do porodnice)

Pro malého doma 100% mít i pokud je lékárna u čumáku:
- odsávačku na hleny na nos - tu, co se připojuje na vysavač, jiná je v podstatě na nic - a potřebuješ ji mít, nechceš shánět uprostřed noci, kdy je nejvíc potřeba
- rektální rourka na prdíky
- teploměr se hodí hodně - já tím prověřovala zpočátku, že malého nemám ani přehřátého ani že mu není zima (jsem tak byla zvyklá už na neonatologii) - miminka jako malá špatně drží teplotu a já to moc neuměla poznat

Co jsem nepoužíla a proč:
- líh na pupík - než jsme šli domů z porodnice, měl zahojeno

Co jsem dalšího použila, ale dokupovala postupně jak bylo potřeba:
- vigantol (dostal recept od pediatričky)
- pyridoxin, kyselina listová, maltofer, kanavit (dostal recepty, bral od narození)
- libenar (na pročištění nosu při rýmě)
- sab simplex (na prdíky)
- ocu flash (čištění očiček - měla jsem teda doma už z mého těhotenství, ale rozjely se mu problémy, když jsme nebyli doma a já ač to chtěla vzít, tak zapomněla)
- nahřívací polštářek na prdíky (já dostala od sestry resp. když jsem se začala ptát, tak jsem zjistila, že ho mám v té hromadě plyšáků a hraček, co mi dala)
- enterol a antibiotika (když dostal antibiotika, tak pediatrička doporučila koupit i nějaká probiotika)

Chtěla jsem kupovat něco na teplotu, ale víceméně všechno je psané od 3 měsíců věku, tak jsem jako malému nekoupila, ale určitě se hodí mít doma v okamžiku, kdy se očkuje první hexa (takže budu určitě kupovat, až se k ní konečně "dohrabeme").

blueyonder
8. zář 2019

Ty pomůcky bych nakoupila, ale z léků moc zbytečně nekupovat, když bude mimco nemocná, stejně pojedete k Dr nebo budete volat a ta vám řekne, co koupit. Něco vám třeba řeknou už v porodnici, co zakoupit a po příjezdu z porodnice by v vám stejně měla dětská Dr jet nebo vy k ní a poradíte se, co je třeba.

malytlustyhroch
8. zář 2019

Fak hodne zalezi, jak mas blizsko pohotovostni non-stop lekarnu a druheho dospeleho, ktery tam muze dojit.
My mame 24/7 otevrenou lekarnu 20 minut pesky/10 s MHD, a nekupovali jsme dopredu skoro nic, jen: teplomer, lih, bepanthen, a vlozky do podprsenky a vlozky a kalhotky do porodnice. Koupila jsem jeste gazove ctverecky a olej na mazani - ale to jsme pak nepouzili. Z toho ostatniho jsme nepotrebovali prakticky nic vyjma rourky a kapicek na brisko - ale to jsme stejne porizovaly az na radu doktorky cestou od ni, tisice miminek maji traveni dobre, dopredu nevis... Meli jsme stesti, dite proste nebylo nemocne a vedela jsem, ze kdyby bylo, tak mam do hodiny cokoli doma.

marketanova
10. zář 2019

Dobrý den, nejčastěji tam nakupuji dermo krémy a tělová mléka

zuzita15
10. zář 2019

@malytlustyhroch naprosto souhlasim, ja na radu pediatry koupila kde co vcetne Nurofenu, Paralenu apod a nepouzila jsem nastesti vubec nic, budu to vyhazovat....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru