Druhý porod. Jak dlouho a přenášely jste?
Ahoj. Zajímá mě, jak u vás vypadal druhý porod.
První jsem měla opravdu strasnej a mám z něj do teď trauma. Vyvoláváný, malé se nechtělo ven. Voda praskla ve 38+0. Trpěla jsem pomalu dva dny v bolestech.
Nyní se snažím připravit psychicky na druhý porod. Do termínu mi zbývá 12 dní. Rodily jste přesně v termínu?
A byl druhý porod rychlejší a snazší? Od včera mám ukrutné bolesti v trislech a zádech. Díky 🙂
Já druhou dceru přenášela 5 dní, tady v Rakousku to moc neřeší, všechno bylo v pohodě, tak mě jen sledovali na monitoru. Porod začal sám a byl relativně rychlej a pohodovej, ráda na něj vzpomínám (první porod trval dva dny a skončil vakuovou pumpou).
@semisovamys chudinko... To je hrozný. Já právě měla i dost nepříjemný porodní asistentky, ta jedna na mě dokonce často zvyšovala hlas.. Tak to bylo celý úplně špatně
Ahoj můj první porod 6,5 hodiny.Malý ses rozhodl 4dny po termínu,bolelo to hodně ale naložená ve vaně v porodnici sem to zvládla.Druhý syn se rohodl ukázat den po termínu,porod trval 2,5 hodiny,byl bolestivý ale krásný 🙂 za měsíc mě to čeká potřetí,bojím se,ale těším se tak uvidíme 🙂
Prvni porod byl ve 40+2 trval 12 hodin, ale da se rict, ze to byl celkem hezky porod. Samozřejmě bolest byla obrovska, ale s druhym porodem se to srovnat neda. Druhy porod byl vyvolavany ve 41+4, trval sice od prvni bolesti 3 hodiny, ale bolest nepopsatelna, bylo to neco sileneho. Jenze ja jsem se otevrela ze 2 cm na 10 cm behem 20 minut. Zacali mi napoustet vanu, ze porod nepostupuje, ze jsem se za 2,5 hodiny vubec neotevrela. Napustili asi 10 cm vody ve vane s tim, ze uz tam muzu jit, vlezla jsem tam a hned rikam, ze musim na velkou, nepredpokladala jsem, ze by to byl najednou porod, kdyz me predtim prohlizeli a byla jsem na ty 2 cm. No tak jsem sla na zachod a najednou uz jsem citila hlavicku jak se tlaci tak okamzite na kozu a doktorka si ani nestihla nandat rukavice jak to bylo rychle. Kdyz mam zhodnotit ty dva porody tak 1 byl lepsi nebyl tak bolestivy. I kdyz trval dele tak se to lepe snaselo nez pri druhem porodu
Tak koukám, že je to vsude jinak. Kéž by byl můj porod rychlejší a lepší než první. Od včera mám píchání v podbřišku, tak uvidíme, kdy se prcek rozhodne 🤗🤗
U druhé.. Bolest byla daleko daleko horší. Ale jen v podbřišku a přišla náhle večer a jelo se. Bylo to kratší celkem cca o 1-2 hod. Voda praskla sama v kontrakci. Za 3 minuty byl konec ..Šití malé.
U první bolest nepravidelná dá se říct 24 hodin. Pak lehké krvácení jelo se nic moc. Bylo mi dlouho docela hej🤣 s porovnáním s druhou. Vodu praskli oni, pak přišli větší bolesti a to bylo do hodiny dvou hotovo. 😉🙃 Šití velké. Porod celkem cca 6-7 hodin tuším . Ty časy já moc nevnímala🙃😉 Přeji ať to bolí méně. Já myslela že se po**a po třetí už nikdy🤣
Ja som prenasala 10 dni pri 1. Aj 2. Dietati
@veronikaveronikaveronika ty jo. Taky hezky. Jinak díky 😂
Holky jak vás některé tak poslouchám, tak mi to bude stačit jednou a dost 🙂
@karloskaivet nemáš zač. Jinak první byla o 2 dny dřív druhá o 4 déle. Ale podle mě to neovlivnis. Neboj se toho a bude to dobrý 😉🙃 věř a jdi do toho pozitivně. Mě to sice pak přešlo ale co🤣🤣
@jituli84 nebude 😆
@veronikaveronikaveronika se jako snažím 😂ale moc mi to nejde. Dneska se mi objevily otoky na nohou. Celý těhotenství nic a teď moje nohy, teda kotníky vypadají jako kdyby mě do nich jeblo 10 včel....
@karloskaivet chápu. Já byla taky celé tehu v pohodě. Otékají vám nohy? nee dobrý. Já bych řekl, že jo? Nee furt je to dobrý 😆 dobře. Mno na konci už jsem to neříkala 🙄😄
Heled člověk se na to musí povznes. Stejně nám nic jiného nezbývá. A když pak toho drobečka držíš v ruce, zapomeneš na cokoliv 😉🙃
@karloskaivet doporučuji někoho kdo tam půjde s vámi jako opora... tím myslím Dula nebo vaše osobní asistentka. Když si ji seženete hned ještě vás stačí uklidnit a připravit na druhý porod, který muže být krásný a bez obav. Držím pěsti.
@slunecnice358 jde tam se mnou partner 🙂
@veronikaveronikaveronika mě hlavně fascinuje, že mě nedělali ani jeden monitor. V pátek už budu začínat 40tt a ani jeden neudělali. Že prý netřeba. Já teda nevím ale mě dělali monitor ve 36 týdnu až dokonce u první dcery... 🙄
@karloskaivet heled mě ho dělali ale ta potvůrka tam dělala takové alotrie že stejně měli prd🤣
@veronikaveronikaveronika nooo je pravda, že malej se taky dost kroutí a docela to bolí už 😂 myslím ale že do patka nezůstanu celá.
Chtěla jsem si dát vanu jestli to přejde. Ovšem opravují nám tady trubky a voda neteče. Tak nic no 😂
Druhý porod?vyvolávaný v 40+5tt a pozor,musela jsem si vyvolání ,,vydupat,,a jak to dopadlo to jejich posouvání,při mých problémech v těhu?naštěstí dobře...ale malá šnuru kolem krku 2x omotanou,zkažená zelená voda..´,velká ztráta krve...prostě hnus..ale v 8 a 11 zavedena tableta a ve 14hod.byla venku.První,třetí a čtvrtý porod byl zase jiný..
@karloskaivet to je jasný, ale to většinou nestačí
@karloskaivet to naštve 🤣🤣 Třeba by ti to pomohlo. Já u první, když mě poslali domů že nic nebude a mám dát vanu. Tak jsem byla naložená a při napouštění mi došla teplá 😆 manžel na WC. Takže to bylo prosím voduu. Běhal a dával na plotnu co měl aby mi donesl teplou😉🤣 a opravňoval mi vlasy. Mno vylezla jsem, vyfelovala a jeli jsme zpět 😄
@veronikaveronikaveronika No už to teče takže jsem se naložila a nic. Ale chodím nějak často na WC... A bolesti fakt jak pri MS... Jen si stoupnu ze sedu břicho tvrdne
@maminka2020 ty blaho, to je síla :(
@karloskaivet tak to jsem zvědavá jak to dopadlo 🙃
@veronikaveronikaveronika No zatím nijak 😂😂
@karloskaivet fakt? 😆 Kdy máš termín?
@monika76301 A s tim teda nesouhlasim. Zakricet si je u porodu naprosto normalni. Nejak si nedokazu predstavit, ze by me nekdo rekl, at to nedelam. Asi by mu to bylo prd platny:D
Ahoj, tak už to mám za sebou. Ve 14:15 praskla voda. Brutálně... Když jsem myla vanu 😂odjezd do porodnice. Do 23 hodin se nic nedělo a že ani dít nebude. No po vyšetření Mudr ve 12 v noci začaly kontrakce, který jsem krásně prodychala. Rvala jsem až při tlačení. No chlapa skoro nestihli zavolat, malej byl na světě v 1:14 minut.
Omotana šňůra kolem krku, narodil se lehce modrý, ale jinak zdravý.
Mě nešla porodit placenta, takže mě uspali ještě na sále a vyndali. Po vzbuzeni jsem se přetočila a vylitl ze mě litr krve. Myslela jsem si že jsem se počurala. Ale pk se doktoři zhrozili.
Takže znovu na sál. Pichli mi do čípku injekci. Třetí porod snad když mě po ty operaci rozevřeli zrcadlama.
Krvácení ustalo, ale museli mi dát 5 X transfuzi, 5 X plasmu a kojení mi absolutně nejde. Malej o to nestojí :( No, jinak ziju, i když si o mě povídaji lékaři po celém oddělení.

@karloskaivet Ahoj, můj první porod byl asi stejně strašný jako ten váš první. A ten druhý - o dva roky později- byl úplně stejně strašný jako ten první. Více jak den a půl v ukrutnych bolestech, voda mi praskla v obou případech a pak se klukům ven nechtělo. U druhého pak hrozili akutním císařem, už to bylo za 5min 12.. Coz mi na psychice moc nepřidalo. Dodnes si pamatuju tu paniku a běhání porodních asistentek sem a tam. Díky těmto dvěma "zážitkům" už nikdy nechci rodit.