Hamiltonův hmat. Mohli mi ho udělat bez upozornění?
Ahoj, už jsem tu zahlédla diskuzi na toto téma, ale ještě jednou bych ji otevřela. Moje situace je taková, že jsem prvorodička, mám mít předčasný porod a momentálně jsem už otevřená, malý je hodně dole, odešla mi zátka, mám nepravidelné kontrakce a jsem ve 36. týdnu. Včera jsem byla s bolestmi na kontrole v nemoci, kde mě rovnou zaregistrovali a udělali mi vyšetření. No, měla jsem pocit že mi tam snad rve celou ruku, neskutečně to bolelo a cítila jsem tlak ( ještě mi řekla, že má malý opravdu hlavičku už hodně dole, takže předpokládám, že ho cítila). Každopádně od té doby krvácím, špiním ( což se mi spustila na hned po vyšetření, ale to je Roy v pořádku a normální mi řekli), cestou z nemocnice jsem myslela, že nedojdu do auta, špatně se mi sedí, bolí mě celý spodek a dostávám bolesti ze spodku až do páteře. Taky mě bolí břicho, ale ne jakoby podbřišek, ale spíše vyloženě kolem břicha. Tak je možný, že mi udělali zákrok Hamiltonův hmat aniž by mi to vůbec řekli? Podle toho, co jsem četla tady na diskuzi, tak ano, ale nevím, co mám teď jako očekávat. 🫣
Možné je všechno, ale mě na to upozornili. Spis jestli nezačínáš rodit, asi bych zajela na kontrolu do porodnice.
@kimh pravidelný to právě vůbec nemám, tyhle bolesti mi začali na hned po tom vnitřním vyšetření a krvácení, což jsme jim ještě v nemocnici řekla při odchodu a to mi ta doktorka, co mi to dělala, řekla, že je v pořádku. A objednala mě na pátek ráno hned za dva dny. Takže tam jedu ráno zítra.
Mohli.
Tak počkej a uvidíš, třeba se to uklidní a nebo rozjede. Po tom jsem taky lehce zašpinila, ale jen jednou a byl klid. Do 12 hodin se mi u obou dětí rozjel porod. Ale pokud se nepletu, Hamilton se děla až kolem termínu.
Tak počkej a uvidíš, třeba se to uklidní a nebo rozjede. Po tom jsem taky lehce zašpinila, ale jen jednou a byl klid. Do 12 hodin se mi u obou dětí rozjel porod. Ale pokud se nepletu, Hamilton se děla až kolem termínu.
@kimh no já mám právě mít předčasný od 28 týdne a povedlo se mi nějak držet až teď do 36 a řekla mi, že určitě do pár dnů porodim a že s tím už nic dělat nebudou, že není potřeba. Tak jestli to jen spíše neurychlili.
Tak uvidíš, zítra se optej, ale je to asi jedno jestli ti ho udělali tak s tim stejně uz nic neuděláš
Jo, podobne to u me vypadalo, kdyz mi udelali Hamiltonuv hmat bez upozorneni a souhlasu.
@anastie silně pochybuji, že by rizikové těhotné s hrozícím předčasným porodem v dnešní době někdo udělal Hamiltona, navíc v tvém případě k tomu není nejmenší důvod....vnitřní vyšetření může být pro některé ženy velmi nepříjemné a krvácení po tom, zvlášť není-li provedeno šetrně, se také objevit může.
@kimh no já mám právě mít předčasný od 28 týdne a povedlo se mi nějak držet až teď do 36 a řekla mi, že určitě do pár dnů porodim a že s tím už nic dělat nebudou, že není potřeba. Tak jestli to jen spíše neurychlili.
@anastie ve vašem případě by neriskovali zkuste si dát horkou vanu a pokud se to zhorší ještě raději hned
Proc by vam delali hamiltona, kdyz vam hrozi predcasny porod… to nedava smysl… proste jen zkontrolovali cipek, muzete to citit jako neprijemne/bolestive …. Nicmene urcite se vam rozbiha porod
Vnitřní vyšetření nese taky svá rizika a neni to úplně zanedbatelné... Není vhodné ho dělat často, protože je to nic nevypovídající údaj.
Možné to je, ale pochybuji, že by Hamiltona dělali. Myslím, že i zdravotníci jsou rádi za každý den, co je mimčo v bříšku u rizika předčasného porodu.
Každé vnitřní vyšetření, hlavně u konce těhotenství, byl u mě masakr. Jak běžné vyšetření na gynekologii nebolí, v těhotenství jsem myslela, že jim vykopnu zuby.
Jako možné to je, ale vzhledem k tomu, že píšete o rizikovém a možném předčasném porodu, tak by neriskovali.
@fouskovi Opravdu radíš při hrozícím předčasném porodu horkou vanu? 🤔
@hennrietta už teď není předčasný ale pokud to jsou jen poslíčci pomůže se to uklidnit pokud k porodu tak se to rozjede
Možné to je, nedá se to úplně vyloučit. Ale taky mi to hlava nebere - když ti hrozí předčasný porod...
@hennrietta už teď není předčasný ale pokud to jsou jen poslíčci pomůže se to uklidnit pokud k porodu tak se to rozjede
@fouskovi píše, že je v 36tt, tj. stále je porod v takovém týdnu považován za předčasný.
Nevidím důvod, proč by ti ve 36tt někdo chtěl urychlovat porod. Pro to dítě je každý den v děloze na víc přínosem. Takže si nemyslím, že to byl Hamilton. Ono na konci toho těhotenství umí výt nepříjemný každý dotek.
@fouskovi 36. týden. Tudíž 35+ něco. Já naštěstí rodila až 35+6, ale stejně to byly nervy a docela dost rizikové. Za předčasný porod se to nepovažuje od 37+ něco. 🙂
Jenže ta tepla voda jí ty poslíčky taky může rozjet v kontrakce zbytečně brzy. Ano, bývá víc faktorů, ale proč tomu jít naproti, když je fajn, aby se malé ještě vyvíjelo v bříšku?
Proč by to dělali v 36 týdnů?To je podle mne nesmysl.
To zjistíš zpětně podle výkazu z pojišťovny… aspoň takhle jsem to zjistila já, že ty tři bolestivé vyšetření byl vlastně Hamilton a upozorněna jsem nebyla

Možné je všechno, ale mě na to upozornili. Spis jestli nezačínáš rodit, asi bych zajela na kontrolu do porodnice.