Jak se vypořádat s prodlouženou latentní fází porodu?
Ahoj holky, možná se potrebuju jen vykecat, možná sdilet podobné příběhy. Mám potřetí rodit, termín mam dle UTZ 13.4., prvni dcerku jsem rodila pred 10 lety presne na termin, porod asi 10 hodin se vsim vsudy, druhe ditko jsem rodila v 38 tt a porod byl vyhodnocen jako překotný, do 3 hod. A ted jsem ocekavala tak nejak dle slov lékařu, ze to zas bude driv a zas rychlovka a ono nic, ba naopak od zeleneho ctvrtka jsem mela “bolesti” ala menstruace (tak mi vzdy zacal porod), v patek dokonce zbytecna cesta do porodnice, kde mi natocili ctg a dle vnitrniho vysetreni otevreny cipek max na 1 cm, spis mekky a nic se nedeje… v sobotu mi odesla hlenova zatka a v noci ze soboty na nedeli jsem uz mela nepravidelne kontrakce s tou menstruacni bolesti a takovym tlakem na spodek, ze jsem prokrouzila noc na gymnastickem mici, nachodila doma km, polohovala aby se cipek otevrel… Tepla vana… No a nic, nedele a pondeli jsem vicemene prolezela a prospala s brutalni unavou, totalne tvrdym brichem, v mezicase tedy zas nejaky balon, vana… Jenze vzdy to ustane a kdyz se to rozjede tak nic z toho. Ja vim, mam jeste chvilku i cas, ale uz jsem v takovym stavu, ze porod bude snad vysbozeni😄😄😄. Do toho doma proste deti… Vsude ctu, ze ta latentni faze je vlastne “normalni”, akorat ja to tak nikdy nezazila. Prosim mate podobne zkusenosti, co jste delali, jak vam to postupovalo? Ja vim, ze kazde telo je jine, ale ted proste potrebuju cist jak to kdo mel 😄. Zitra jedu do porodky na ctg a kontrolu tak snad se neco noveho dozvim. Vsem tehulim zdar!
@bereni 2011 mi dceru vyvolavali - porod hrozný 16 hodin
2013 druhá dcera - porod za mě taky hrozný ,ale taky hrozně rychlý , od prvních bolesti za 4 hodiny venku. V porodnici jsem byla 45 minut.
2021 syn - ve dvě ráno jsem se vzbudila a před šestou rano byl na světě , okolo pátý jsme dorazili do nemocnice . Takže taky fofr.
Kdyz to tak procitam, tak me jenom napada - da se nekde v Brne nebo okoli domluvit planovany cisar??? 😀

1. porod b pátek mně začala odcházet hlenová zátka, kontrola u gynekologa, mám jet domů a až na mě přijdou bolesti, jet do porodnice. Bolesti nepřišly ani v sobotu, mamka začala plašit, tak jsem na její popud jela do porodnice. Nechali si mně tam do pondělí a v pondělí propustili domů. V úterý kontrola u gynekologa, ten mně řekl, že jsem otevřená na 5 cm a okamžitě mě posílá zpět cca 12 hod. V klidu jsem počkala na manžela, až přijede z práce. Pak se naobědval, já ještě jela nakoupit, to už jsem cítila, že mě pobolívá břicho. No nebudu to prodlužovat, 16:15 příjezd do porodnice, 16.30 píchlá voda a 16:45 se dcera narodila v 38 tt.
2. porod..také jsem myslela, že budu rodit dřív a houby leda. V 39 tt to jeden den vypadalo, že pojedu, musela jsem si přidržovat břicho, jak mě to dole tlačilo, nemohla jsem ani chodit, ale druhý den jsem vyskočila z postele jak laňka. Další den ve čtvrtek jsem jela do porodnice na kontrolu, kde jsem už i paní doktorce říkala, že už chci rodit. Ona mně říkala, že jestli chci, tak mě porod vyvolá, ale že mám ještě 2 dny do druhého termínu a že mám čas. Že když mě dá teď tabletu, tak budu mít bolesti od začátku a když bych ještě vydržela, může se stát, že přijedu a třeba o polovině porodu nebudu ani vědět. Na to jsem vyměkla a řekla, že ještě teda počkám. Pokud bych neporodila do neděle, v pondělí nástup na vyvolání. Neděle 8 ráno vůbec nic. Asi v 9h. mě silně zabolelo břicho a půl hodiny nic . V 10 h. znovu a opět půl hodiny nic. Když se to v 10, 30 h. opakovalo, manžel zavelel, že radši jedeme, protože jsem to měla rychlý. 11,10 h. příjezd do porodnice, ozvy, které ukázaly začínající porod. Sestra volala telefonem na dr., že tady je začínající porod. Tím pádem přišel až za půl hodiny. Prohlídl mě a zakřičel: Žádný začínající porod, jste na 8 cm, okamžitě na sál. Tam už mě ani nenechali jít samotnou, píchli mě vodu a než se dr. otočil, řvala jsem, že rodím. Druhá dcera narozena ve 12.10 v 41tt.
Držím pěsti.