icon

Jak uspíšit porod?

13. črc 2021

Tento týden mám termín, už asi měsíc mám poslíčky, ale po týdnu stále nález. Minulý týden jsem byla otevřená na prst, o víkendu jsem prodělala docela silné poslíčky, kdy jsem si už myslela, že to jsou snad kontrakce, ale dnes na kontrole stále těsně pro prst, čípek dlouhý 1,5 cm, měkký, ale sakrálně, nicméně hlavička prý těsně nad vchodem. Hlenová zátka ale ještě ani neodešela, plodovka taky nic. Co vám pomohlo porod urychlit? Sex ani horká vana nepomáhá, to mám pak jen silné poslíčky, ale to je vše (dle dnešního nálezu). Díky za odpověď.

Strana
z2
mdch91
16. črc 2021

Pokud je miminko v poradku a ty taky, coz zrejme jsi, kdyz lekar nic neresi, tak neexistuje duvod proc to urychlovat a asi se ti to zrejme stejne nepovede. Termin porodu je orientacni plus minus dva tydny.

barunka1408
Autor odpověď smazal
ruzova_pastelka
16. črc 2021

Pokud není tělo připravené, stejně nic nezabere. Porod není žádná sranda, do toho opravdu nechceš jít dřív, než bude vše nachystané, jak má. A jestli jsi na tom tak, že nezvládneš ani lehkou procházku, tak máš tedy hodně co dělat - odpočívat, protahovat, masírovat... Na tvém místě bych zapomněla na jakékoliv vyvolávání a velmi se snažila dostat před porodem do lepšího stavu, protože budeš potřebovat tolik síly, kolik jen můžeš mít. Ono je tělo velmi moudré a zřejmě moc dobře ví, proč ještě čeká.

petrasipkova1
16. črc 2021

s dcerou jsem zkoušela kdeco, stejně se narodila až v 42.týdnu, když už mi tak stoupal tlak, že lékař vyhrožoval dalším dnem nástupem na vyvolání, a hle, dcera se umoudřila a začala chtít sama na svět z toho stresu z vyvolávání 😀 U druhého syna jsem byla s malinkou dcerou na karnevalu, tančila, hopsala, dceru zvedala dělala voloviny a hle, vnoci se mu zachtělo na svět.

kw3tinka
16. črc 2021

@klchudik tak jak se přirozeně miminko dělá, tak se dá i dostat ven. Mužské sperma obsahuje prostalingy,které davaji v tabletce, tak možná zkusit zvolit tu příjemnější variantu. Já před skoro 11 lety to udělala takto, vzápětí jsem dostala kontrakce a už se jelo 😉 držím pěsti

sdu
16. črc 2021

Co je připravené? Asi to není připravené, když se nic neděje. Tak si o tom promluv s tím dítětem, třeba se umoudří.

klchudik
16. črc 2021

@kw3tinka mě první dva dny v nemocnici zaváděli tabletky, po kterých se nic nedělo... Tak třetí den praskli vodu, dalo oxitocin a už to bylo

Strana
z2