icon

Jak zabalit věci do porodnice?

ladyhacek
28. led 2015

Ahoj prosím jak se balíte? Kolik berete tašek? Seznam mám, ale je toho hodně a vše potřebuji i když to jsou jen tři-čtyři dny.
Berete si do porodnice jednu nebo dvě tašky? Začínám přemýšlet jak to zabalím mám to vše (věci pro mě, plínky aj) dát do jedné tašky nebo do 2 - pro mě a pak zvlášť pro mimi. Jak to budete mít vy?
A co věci k porodu - také do zvláštní tašky? přezůvky pro manžela aj + balzám na rty, gumička apod. zase do další tašky? (tu třeba přidám do velké tašky a pak jí jen vyndám) Je toho spoustu i když to jsou jen 3 dny (chci si vzít fén, 3 ručníky, župan, plínky, přebal, podložky, zavinovačka, vlhčené ubrousky - to zabere místa) nechci táhnout velký kufr, ale jak to poskládat abych nevypadala, že se stěhuji? 🙂

Děkuji

Strana
z2
adinka_k
6. únor 2015

beru si tašku k porodu a kufírek víkendový (rozměry tzv. kabinové zavazadlo) do porodnice, protože nebývají vždy úložné prostory, tak ať to nemusím lovit z tašky... v porodnici je teplo a v šestinedělí se některé ženy hodně potí, tak mám i svoje košile a košilky, kdybych potřebovala a třeba mi nabízeli nějaké pitomé.. raději budu mít nějaké svoje věci, než abych den čekala na muže, který mě přijde s kocovinou navštívit a bude rád, že je rád ;) určitě beru svůj toaletní papír a kuchyňské utěrky, nafukovací kruh (snad nebude potřeba), malou baterku (může se hodit, abych nemusela rozžínat velké světlo), homeopatika na rozkojení a arniku na hojení a ručníků asi tři - jeden malý jen na prsa například.

zorizeli
8. kvě 2023

Holky, starší diskuze, ale zeptám se, kde jste kupovali výbavu do porodnice? Eshop, prosím, nechci běhat po obchodech a nejlépe všechno na jednom místě. Děkuju.

veru181
8. kvě 2023

@zorizeli Hygienické potřeby vesměs na e-shopu Dr. Max, oblečení (košile a podprsenky) na Lidl-shop.cz a Bonprix.

doubrafka
11. kvě 2023

@zorizeli
Seznam výbavy jsem dostala v porodnici a zbytek kupovala taky online a hledala tipy na netu. Kupovala jsem komplet vše na mudrlife, pro sebe i mimčo, i nějaký doplňky pro miminko, tak vše seženeš a mají to tam vše hezky popsáno. Najdeš tam i tipy a články.

simkrk
11. kvě 2023

Za me 2tasky, do jedne tasky veci pro mimino-ubrousky, pliny jednorazovky, latkovy, dudlik, neco na opruzeniny... A do druhe tasky veci pro sebe... A myslim si ze zas toho tolik clovek nepotrebuje.. 🤣😄 Rucniky, Kosile, pantofle, spodni pradlo, vlozky, hygiena, obleceni na domu.. 😄🤷.. V porodnici mi stejnak davali ty jejich kosile..😊A obleceni/zavinovacku pro mimco taky.. 😊

mangoananas
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2