Co si zabalit do porodnice - Obilní trh Brno

lussy903
26. črc 2020

Ahoj holky. Jelikož se to krátí a nechci aby mě něco překvapilo nemile, tak se chcu zeptat co si berete do porodnice na "Obilňáku". Jasny, seznam jsem našla, ale jde mi spíš o takové ty rady od maminek co tam rodili nebo od kamarádek, co se muze hodit. 😊 Budu ráda když si tu předáme nějaké nápady.

jipe
26. črc 2020

už je to teda delší doba, ale určitě toaleták, hroznový cukr, kuchynské utěrky na otírání spodku, ručníky 2 - 3, poporodní vložky, kalhotky, vlastní pití (ten jejich čaj mi fakt nejel, podruhé mi manžel nosil termohrnek s kojícím - leden), propisku, pantofle, nabíječku na tel., gumičku na vlasy. Já doporučuju i bodyčko pro miminko, já vyfásla bud obří nebo ty jejich košilky a to neeee, plínky pro mimčo, vlhčené ubrousky, já používala i látkové plínky na otření pusinky, apod., hygienu pro tebe

jjasmina
26. črc 2020

@lussy903 rodila jsem letos, oblečení jsem vyfasla od nich( měla jsem i svoje) jinak pro sebe poporxodni vložky, sitovane kalhotky, osobní hygienu, svoje jídlo( tam to bylo fakt hrozný, já čaje nepiju , tak mi stačila voda.jinak pro mimi prebalovaci podložka, plenky, ubrousky, bepanthen, olejicek, zasyp.vložky do podprdy jsem ani nepoužila.

lussy903
autor
27. črc 2020

Super holky. Dekuju, jsem z toho furt takova, ze fakt nevim a tohle mi dost pomohlo. Jeste se chcu zeptat kolik poporodnich kalhotek mam koupit.

jjasmina
27. črc 2020

@lussy903 Já jich měla 6x , ale dají se rychle přeprat a za chvíli jsou suché. Za mě je to super věc ikdyž jsem teda původně říkala, že budou k ničemu 🙂 Jinak ty poporodní vložky čím delší, tím lepší, dávala jsem si dvě

vopice1
27. črc 2020

Já mám nachystaný 2 tašky - na sál (dokumenty, ručník, pantofle pro sebe a přítele, pití, svačinu, gumičku do vlasů, pak jedny kalhotky a podprdu kojící až se budu po porodu prevlikat) a pak na šestinedělí (3 ručníky, kalhotky, 2x vložky poporodní, vložky do podprsenky, kosmetiku, rozpustny kojící čaj, toaletak, vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou a gel z dubové kůry a pro miminka - plínky, podložky, látkový pliny, vlhčený ubrousky, bepanthen). Někdo bere i vlastní oblečení - mě se to pak nechce hned doma prát takže využiju jejich. A ještě se občas hodí nafukovací kruh na sezení - kvůli poranění.

jipe
27. črc 2020

@vopice1 za mě nebyl toaleták ani na porodních boxech, tak možná hod raději jeden i do té první tašky 🙂 Podprda hned po porodu je určitě zbytečná
@lussy903 kalhotky aspon šestery, sice přepereš snadno, ale kdo se s tím má v porodnici otravovat, využiješ i doma, lepší když to větrá

jjasmina
27. črc 2020

pravda kojící podprdy jsem nevyužila vubec

lussy903
autor
27. črc 2020

Super rady. 😊 A pisi ze tak 30 plen 1.si vzit. Jelikoz je budu objednavat tak bych vzala rovnou vic baliku, vim ze je to individualni ale jake zasoby ste mely vy? Kolik 1. Popripade 2.plen? 🙂

jjasmina
27. črc 2020

@lussy903 30 By mělo stačit, ovšem já bych si dopředu horentní zásoby nedělala, my měli do začátku třeba Pampersky, ale kamošce třeba neseděli a malou měla z toho samou vyrážky, opruzeniny apod, vzala bych si prvně třeba balík a odzkoušela jestli sednou. My měli tak 200 plenek na měsíc, ale asi je to zase individualní.

pavlu_s
27. črc 2020

@lussy903 Toaleťák určitě na porodní pokoj, i jedny síťované kalhotky na odchod na normál pokoj po porodu. Plus ručníky, které pak partner odveze, já byla ve sprše často a nestihne to schnout.
Na šestinedělí jsem obyč toaleťák nevyužila, jen ten vlhčený s dubovou kůrou. Mně tam chutnalo, ale svačina se určitě hodí, ty tam jsou pouze ve formě mlíka a rohlíku. Plus na nějaké ponocování 🙂 Na mimča už ty podivné košilky nemají, mají normál bodyčka, využila jsem, stejně jako erár košile, zašpiní se to lehce a nemusí se nic špinavého tahat domů. Kalhotek dvě balení po pěti pro jistotu, ale já je neperu. Pro mimčo jsem měla vlastně jen ponožky 🙂 A pak oblečení na odchod domů.
Roušky chirurgické nám každé ráno dávaly sanitářky nové, pokud bude potřeba. Nasazovaly jsme je ven na chodbu (na dětské, na záchod...) a když někdo přišel do pokoje.

vopice1
27. črc 2020

@jipe já si ji minule brala hned, nosila jsem jí už tak měsíc před porodem.. Měla jsem velký, citlivý prsa a nesnesla jsem být bez podprdy. A toaletak tam přihodím, to mě nějak vypadlo že tam nebyl 😂

jjasmina
27. črc 2020

@vopice1 Já si toaletní papír nabalila taky, sice jsem ho nepoužila, ale kdoví..

vopice1
27. črc 2020

@jjasmina já sem minule měla jen jednu tašku, tak jsem ho nejspíš měla. Skoro celou dobu sem byla ve sprše a budou to 4 roky tak si to moc nevybavuju 😂 ale právě vím, že mi tu tašku dali kamsi nahoru a ani nevím jestli sem z ní něco brala teda.. Až po sprše ty kalhotky a tak.. Proto mám teď 2 (jedna taková větší kabelka - to stejně potom přítel odveze domů a pak mini kufr)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru