Vychytávky do porodnice. Které se Vám osvědčily a nejsou na seznamu?

meganx
2. led 2020

Ahoj 😊 co se vám vyplatilo vzít do porodnice krom toho, co je na seznamu?
Například kojici čaj, gumicka , pití, nějaké sladkosti apod🙂
Dekuju moc za tipy

misadan11
2. led 2020

Tak napr role kuchynskych uterek..po sprse sem nezadelala rucnik, ale spodek jsem utrela tim a vyhodila..a hodej se i jinak🙂

michalelka
2. led 2020

Čokoláda, spousty čokolády. Místo županu dlouhý cardigan. Vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou, kojící čaj, voda ve spreji. A malá pet flaška s takovým tím cucavým pítkem. Super na opláchnutí spodku po použití toalety 🙂

misadan11
2. led 2020

Co se oplachu tyce, tak napr na bulovce byla bidetova sprska u wc...vec k nezaplaceni:D

lenickakl
2. led 2020

nafukovací kruh na sezení :D nechala jsem ho tam pak jedný mamině, která rodila pár dnů po mně a děkovala mi za to ještě teď po více než dvou letech :D

elis_elis
2. led 2020

Vlhčený toaletni papir, gumicky do vlasů, balzam na try a neco sladkeho

ira82_ra
2. led 2020
cosimamvybrat
2. led 2020

Sluchatka a pokud nemaji wifi, tak dostatek mobilnich dat.

surikata131
2. led 2020

Hydrogelové náplasti na prsa od medely, nafukovací kruh jsem neměla,pak mi ho musel muž koupit

eva118
2. led 2020

Termofor na nahřívání prsou. Lepší, než stát půl hodiny pod teplou sprchou.

lv
2. led 2020

Jelení luj, gumičky na vlasy

rebe
2. led 2020

Šátek na nošení. Druhou noc všechny tři dět proplakaly, zachránilo nás nošení v šátku. A láhev se sportovním uzávěrem na oplachování po kažfém použití WC. A foťák!

puhelin
2. led 2020

Herbalon na oplach, litrova lahev s brckem na piti vody, papirove uterky, spoustu perlanu pro miminko, myci olej uz naredeny s vodou v lahvi s pumpickou, propisku.

takyjedna
2. led 2020

Gel z dubove kury na pipku, krem na telo - clovek je z toho vecneho sprchovani za chvili jak susenka, bepanthen na bradavky, kojici caj

tynatyna89
2. led 2020

Dudlík😁neradi to vidějí ale v noci jsem za nej dekovala bohu 😁

pajinka333
2. led 2020

K porodu určitě gumičku a hroznový cukr. Na šestinedělí věc k nezaplacení jak už bylo zmiňováno kuchyňské útěrky, jinak bys ručníky vymenovala rychlostí blesku. Sprchový gel bez parfemový, síťované kalhotky, vložky, rukavičky takové ty tenké pro miminko a čepičku. Jinak asi nic tak neobvyklého.

me_druhe_ja
2. led 2020

Já myslím že to je strašně individuální. Mě například vůbec nechyběl kruh toaletní papír s dubovou kůrou a nic takového. Naopak co jsem opravdu ocenila byly papírové utěrky. Bez nich bych se asi dole utřela nikdy. samozřejmě že jsem měla sebou nabaleno spoustu věcí podle všech doporučení a seznamu ale ve finále jsem nevyužila skoro nic. třeba bradavky jsem si namazala asi dvakrát pak jsem na to zapomněla a už jsem se k tomu nevrátila. A mám je úplně v pohodě někdo je má holt citlivější někdo méně. každopádně určitě je lepší když si toho vezmeš víc auto to uveze a pak sama uvidíš co budeš potřebovat a co ne.

karla2015
2. led 2020

Purelan na bradavky, voda a nejake svoje jidlo na sestinedeli.

lindikova
2. led 2020

Pěkný lehký tmavý župan (měla jsem těhotenský kimono z HM, (zrovna ve slevě!!! 🙂 www2.hm.com/cs_cz/productpage.0653281001.html ) papírové utěrky jsou must have, purelan, dlouhé poporodní vložky a síťované kalhotky, podložky, vlastní košile (jsem vysoká a z těch jejich mně nešlo vyndat prso), tělové mléko proti ekzému, v nemocnici je příšerná voda. Dávali mi taky tabletky aescinu na splasknutí otoku po porodu, ty perfektně zabraly, dají se buď koupit nebo si tam o ně říct (každopádně konzultovat s mudrem, sice je to přírodní, ale nemá se to při injekcích na ředění krve).

penelopaw
2. led 2020

Za mne vlhčené ubrousky 🙂. A desinfekce, pokud není přímo na pokoji - se sdíleným wc a sprchovým koutem, plus uklízečkou, které se eklovalo otírat hadrem krev, k nezaplacení... Jinak nabíječku a klapky na oči kvůli světlu na pokoji, při němž se moc dobře spát nedá 🙂. Porodnické vložky a síťované kalhotky (v naší porodnici vložky dávali neomezeně, ale později dali jeden balíček nazdar - nestačil ani na ty tři dny). Naopak košile jsem nosila erární. Pro případ zácpy (já na ně trpím) laktulóza a mastička z dubové kůry na hemoroidy (u mne must have). Na rozběhnutí kojení případně homeopatika (nevyužila jsem) a hlavně - u nás vařili fakt HNUSNĚ, takže termosky s jídlem a jídlo od rodinných příslušníků 😀. Do jídelny jsem chodila jen na snídaně, protože mi chutnala bílá káva, jinak jsem jedla vlastní věci z domova.

palacinka_marmeladova
2. led 2020

Műssli tyčinky, lahev s brčkem a minimálně tři ručníky.A spoustu krému na ruce,byla jsem furt jak sušenka.

bonavoxa
2. led 2020

Formovače bradavek, pro mne nezbytnost, protože vpáčené bradavky a strašný problém kojit...ale to až u druhého dítka, při prvním jsem samozřejmě neměla tušení, že něco takového existuje. Sice mi je půjčili, ale jen v porodnici, když nás pak propouštěli, byly zrovna svátky, takže se to nikde nedalo sehnat.
V noci jsem jela na Nutridrinky, protože večeře v pět a do rána hlad. To jsem jen vyzunkla, nebyl čas ztrácet čas. Ale někomu to nechutná.
Taky jsem si nechala navařit kybl vývaru a měla v ledničce.

saruler
2. led 2020

@meganx za me taky ten herbalon a lnene seminko. Nikdy jsem nemela problem se zacpou, ale kdyz ti v zadku vybuchne granat, tak ti fakt bodne neco, co ti s vyprazdnenim pomuze. Zmekcuje to stolici.

luj89
2. led 2020

kuchyňské ubrousky, propisku (pořád něco podepisuješ, píšeš), ostrý nůž (např. jsme dostali ke sváče rajče, kiwi, ale bez nože je problém to sníst), nocni kosili (erar byl tak xxxxxl a ja rodila s 59 kg).

lovemusicsun
2. led 2020

Za mě plastová lahev a lahvička tea tree oil - dvě kapky do půl litru a po každé návštěvě toalety opláchnout. Já měla ukřičené miminko a určitě jsem se nemohla po každém čůrání sprchovat.. Plus herbalon do sprchy.. Taky hodně měkký toaletní papír. A švestkový kompot, který trochu změkčí stolici. Mě také rodina nosila jídlo (vývary, tvaroh, saláty atp), u nás v porodnici fakt hnusně vařili. Pro mimčo jsem nic speciálního nepotřebovala, všechno bylo k dispozici.

enive
2. led 2020

Možná jestli si píšeš deník, tak ten.

meganx
autor
2. led 2020

Děkuji moc všem 😊 napadly mě ještě špunty do uší 😁

penelopaw
2. led 2020

Jj, propiska je fajn, i nějaký sešit na zapisování dotazů - při prvním dítěti jsem byla úplně mimo, veškeré instrukce i otázky, na něž jsem se chtěla ptát, se mi okamžitě vykouřily z hlavy.

jelenice_zavodnice
2. led 2020

K prvnimu porodu jsem sla s velkym kufrem a malym kufrikem na sal. K druhemu jsem sla s malym kufrikem a igelitkou na sal. A jestli bude i treti, tak mi bohate postaci jen ta igelitka 😀. A v ni budou, sitovane kalhotky, vlastni kosile, jednorazove backory na pokoj a zabky do sprchy, male tmave rucniky na “podvozek” ale ty kuchyn.uterky jak tady holky pisi, je take super napad, mobil s nabijeckou, balzam na rty, propiska a vlastni jidlo (susenky, ovoce, detske kapsicky). Jakoze ja snedla vsechno co mi dali ale po porodech mam hlad porad a mezi veceri o 17:30 a snidani 7:00 hod jsem trpela hladem. Nosil mi pak i manzel jidlo.

dorotabeny
2. led 2020

Spoustu poporodních vložek a kalhotek. U nás v porodnici je nedávali a spotřeba je opravdu veliká. Vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou je taky super volba. A pak jsem děkovala bohu, že jsem pribalila i dudlík....

fifinka007
2. led 2020

Asi bylo napsany vse, ja 3 deti, nejml.9 mes a nejdulezitejsi( rodila jsem v motole a v pardubicich) mimo seznamu: purelan na 🐐( vzdy me bolel zacatek kojeni hako hrom), bepanten, zrcatko(aby ses mohla kouknout na pipinu- ja se blbe hojila), analgetika( mela jsem i cisare a docela jimi setrili- paralen,ibuprofen brala jsem na tajnacku,ale jsem zdr.sestra😉). Koj.podprdu(alespon dve + vlozky stacej z DMka) Dle spitalu kojici kloboucky v Motole jsem mela svoje, v Pce davali( pujcovali i dudaky), jidlo+mineralky. Latkovy pliny, nebo decku(ja si na ne pokladala deti v posteli). Kojici klobouky doporucuji medelu, mam ozkousenej i avent, ale M je fakt lepsi(( mekky, miminu lip sedi v pusince), jo a spodary jsou nejlepsi sitovany, tak o cislo vetsi(maj ve zdr.potrebach). Tak hodne zdaru👍

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru