icon

Jak zvládáte běžný den v 3. trimestru?

hromka35
2. čer 2015

Ahoj maminky a nastávající maminky, ráda bych věděla, jak jste zvládaly průběh 3.trimestru..myslím z pohledu běžné denní činnosti, procházka, nějaký úklid, nákup, atd..Já jsem 31.týden, tedy do porodu relativně ještě čas, běžně ještě tento týden chodí ženy do práce..já jsem na rizikovém těhu pro zkracování čípku, spíš se jen přesouvám po bytě, každá minimální činnost mě totál odrovná, několikrát denně si musím lehnout, i pospat, funím, prcek v břiše když se mele tak to už cítím nějak hodně, nárazy a kopance hlavně do pánevního dna, někdy myslím že snad už rodím..procházka na půl hod. neskutečný problém..a to jsem přibrala zatím jen 7kg, neotýkám, kondičku před těhu jsem měla dost dobrou..je tohle normální? vůbec nevím jak to takhle vydržím..dík za názory.

fykyska
2. čer 2015

neblazni ... 🙂 kazda jsme original ja se valela porad po nemocnicich taky na riziku a kdyz uz jsem byla doma, spala jsem ven jsem chodila akorat kdyz jsem musela na prohlidku.. odpocivala, hrala hry na pc, starala se o domacnost, ale zadne surovani 🙂
vydrzet to musis.. A srovnavat se s ostatnima nebo se trapit co vsechno dokazou jine zeny, bylo akorat k placi a stejne jsem zjistila ze zbytecne. a ze jsem si poslechla jak tehotenstvi neni nemoc apod.. neni, ale c tehotenstvi muze byt zena ,,nemocna,, a je potreba se tomu prizpusobit..
poslouchej sve telo :-* kdyz budes chtít spat, spi, jist, jez jit ven, bez a pokud budes chtit byt cely den v posteli na nikoho se neohlizej ❤

majvik
2. čer 2015

hele to je různý, já při prvním těhotenství chodila do práce až skoro do konce, dělala jsem všechno a v pohodě. Při druhém jsem už od sedmého měsíce byla jak velryba, všechno mě bolelo, nikam jsem nedošla, nic neunesla... Některý dny jsem sotva obstarala sebe a starší dceru musela dát na hlídání. Ale zas občas přišel světlý den, kdy jsem si vůbec nepřipadala těhotně a klidně posekala celou zahradu... Když jsi na rizikovém tak to asi nebude bezdůvodně. Radši se šetři a dělej jen to na co se cítíš🙂

alubif
2. čer 2015

Do 35. to bylo jako bych nebyla těhotná - až na chození na malou🙂 Teď sotva lezu, v noci nespím - poslíčky a pálení žáhy. než vylezu z postele a dám se do pohybu je 10 hodin a to musím počkat až se mi přestane nablívat, pak se nasnídám. Jinak sem38 tt 7kg nahoře, bez otoků. Přes den už pak funguju po bytě v pohodě, ale nesmím jít po schodech domů 🙂 věr mi bude hůř 😀 ale to vydržíme !!!!

anetka1701
2. čer 2015

Nooo.... Já se celý těhotenství starala o stádo koní... Tahali jsme jim vodu, balíky sena... Ještě když jsem jela do porodnice, tak jsem jim po cestě navalovala další seno, aby chudinky přečkali než dorazím :oD :oD

U druhého jsem chodila na dlouhé procházky, vláčela starší, byla furt v pohybu... Necítila jsem že je něco špatně a že bych byla unavená - jako, ráda jsem si šla po obědě lehnout, ale to bylo tak všechno :o) Spíš jsem se cítila líp těhotná než netěhotná :oD

terezapetrova
2. čer 2015

Jsem hotova a to litam ještě ke všemu okolo staršího syna jako mnoho jiných zde

milmic
2. čer 2015

Každý jsme jiný a každé těhotenství je jiné.
Já měla první takové normální, druhé bylo příšerné, to jsem měla problém vzít dcerku ven ve 3.trimestru, všechno mě bolelo, tlačilo, byla jsem nemotorná,.... A ted ve třetím těhotenství jsem běžně chodila na dlouhé několikakilometrové procházky až do porodu a ještě den před porodem jsem nesla dvouletého syna v šátku po Litomyšli jako nic.

Poslouchej svoje tělo, užívej volno a odpočívej. A neřeš, co ostatní, Ty jsi jedinečná, jsi originál. 😉

mandala
2. čer 2015

První dvě těhu byla v pohodě, při druhém jsem lítala jak čamrda kolem první dcery a zvládala vše. Vybrala jsem si u posledního, kdy jsem každý den čekala, že mě prostě musí klepnout, že to se fakt nedá přežít. Nemohla jsem dýchat, funěla jsem, do obchodu vzdáleného 10 minut dojít byl problém, všechno tlačilo, bolelo, spát jsem nemohla, nejhorší bylo, že jsem nemohla najít žádnou úlevovou polohu. Jsem fakt ráda, že to mám za sebou a vždy, když si na to jen vzpomenu, mám osypky. 😉

ehh
2. čer 2015

Ahoj, i Já už to nedávám. Snažím se co nejvíc odpočívat,ale to je furt něco. Ještě 7 týdnů do konce byla bych radši o něco dřív?

veronikakoucka
4. čer 2015

Mandala-třetí těhotenství a mám to stejně jak píšeš,vše je problém,vše mě unaví,připadám si jak lempl,který nic nezvládá a nestíhá 😞,uklidňuju se tím,že je to věkem 😊....máme před sebou ještě 8tydnu uff

simbelmine
4. čer 2015

Já až do porodu pracovala (doma u počítače), chodila se psem ven, vařila...prostě dělala všechno. Ale tím tě asi nepotěším, holt někdo má těhotenství pohodovější a jiný se víc natrápí 🙂.

nikollita
4. čer 2015

Já jsem obě těhotenství zvládala v pohodě. Vlastně to první možná hůř, protože jsem během několika týdnů nabrala 15 kg vody, otoky jako blázen a ještě ke všemu léto, takže masakr. Druhé těhotenství bylo vlastně přes zimu (porod v březnu), takže mi bylo líp, když nebyly horka, ale zase jsem k tomu musela 100% zvládat péči o staršího chlapečka, protože na něho jsem sama (manžel pracuje v zahraničí, takže není doma a babičky nefungují). Asi to funguje na principu: Když musíš, tak musíš 😀
Ale samozřejmě únava byla, ráno jsem nemohla rozlepit oči a těšila jsem se na čas oběda, protože jsem věděla, že syn půjde spát a já s ním. Večer jsem se zase nemohla dočkat, až nastane čas spaní 😉

pulpk
7. čer 2015

Jsem v 36tt, vschno me boli... zada, kycle, bedra, trisla, otekla chodidla, krece v nohach, obcasne kontrakce a tvrdnuti bricha,.... citim se desne tezka a chvili trva, nez se rozchodim a kdyz se rozchodim, jsem unavena, ze moc chodim. Mala je pekny zivel, takze me kope jak blazinek, ale nekdy kope malinkato a to jsem zase vystrasena, aby byla v poradku. No urcite jsem spoustu veci zapomnela, ale neboj, nejsi v tom sama 😉

ludul
7. čer 2015

ještě před cca 2 týdny super, nyní 34tt a ty horka je to horší, ale zatím nenatýkám....jen jsem hrozně unavená a pořád se potím...malej se míň hýbe, asi je mu taky vedro....občas mě pobolívá břicho, ale koho ne, nahoře mám cca 5 - 6 kg - podle toho, jak moc se najím 🙂 snad vedra brzo přejdou, to hned bude líp 🙂

ronyx
7. čer 2015

Jsem ve 28 tt. Pupek mám teda hooodně velký,ale já kupodivu zvládám zatím v pohodě.Odpočinek,na to nemám přes den moc času,chlap je věčně v práci a náš 3 letý syn mi nedá vydechnout.Takže se snažím každý den vymýšlet program.Chodíme na návštěvy k mamce (procházka několik kilometrů tam a pak zase zpět) Doma musím fungovat normálně,úklid,vaření atd.Přes den si moc nestěžuju,spíš k večeru,kdy uložím prcka a plácnu sebou na gauč si uvědomím,že mě bolí záda jako čert a jsem vyřízená 🙂

petrasipkova1
7. čer 2015

Každý to má jinak a každé těhotenství je určitě jiné, takže jedině, že ti pomůže, že v tom nejsi sama. Já se od začátku těhu připravovala na nejhorší a teď ? 37.tt, nádhera, cítím se v těhu nejlíp v životě, nic moc mě nebolí, jen občas a tak nějak normálně - žáha, záda, třísla, ráno křeč v noze, ale tak nějak pohoda. Malá je hodná, její pohyby mě vůbec nebolí, poslíčky nemám, krásně se mi spí, chodím na procházky se psem na hodinu do přírody, celý den poklízim, vařim, na zahradě okolo domku, na záhoně se zeleninou, sekám trávu, plavu v bazenu chodím na těhu cvičení, , jsem asi dítě štěstiny, doufám, že si to nevyberu u porodu 😅 Tak ať ti je líp a můžeš si to těhu víc užívat. 🙂

mau9
26. čer 2015

Já zvládala těhotenství v pohodě, přibrala jsem sice 22 kg, ale nijak zvlášť mě to neomezovalo, pravda do 7. patra jsem už pěšky nechodila, ale ještě den před porodem jsem byla cvičit.

maty96
31. kvě 2018

Ahoj, já jsem ve 29. týdnu těhotenství a musím říct, že polehávání je na denním pořádku 😀 sice ještě zvládám vytřít všude podlahu ručně hadrem, ale pak trpím jak pes. Všichni mi tvrdí, že na to v jakém jsem týdnu mám malé břicho, ale já mám pocit, že mi musí každou chvíli explodovat 😀 Museli jsme se přestěhovat do domu, kde nebudu muset chodit několikrát denně schody do 4. patra (nebyl výtah). V prvním trimestru jsem byla v bytě jako vězeň. Díky hyperemesis gravidarum jsem nebyla schopná skoro ani vylézt z postele. A teď zase funím jak důchodce, při chůzi do schodů. Začali mi děsné křeče do nohou, ale hořčík a kompresní punčochy mi výrazně pomohli. Ale jak už je tady několikrát řečeno, každé těhotenství je jiné a některá o tom, že je těhotná skoro ani neví 🙂 doufám že další těhotenství si prožiju lépe než toto 🙂

bonavoxa
31. kvě 2018

Rodila jsem sice v prosinci, ale musela ležet. A když už jsem chodit mohla, sotva jsem se vlekla jak důchodce. Fakt byl problém ujít cestu do školky se starší dcerou. Být těhotná teď, jenom ležím a fučím.

copinka
31. kvě 2018

Mam 3 tehotenstvi a je to strasny😢😢 kazdy den se modlim aby uz byl konec otekla vsechno me boli 😢😢 a do tohy ty hnusny vedra v panelaku 😢

adriana1302
31. kvě 2018

Jsem 33. týden, je to mé první těhotenství a zatím vše v pohodě, jen mě to břicho spíš obtěžuje v běžných činnostech a to mi všichni říkají, že žádný břicho nemám, ale xkrát se jím někde nabodnu😂. Naštěstí pořád chodím do fitka, takže nějaké bolesti zad či křeče jdou mimo mě. Ano, víc funím a víc se potím. Otoky kotníků mám jen po celém dnu v kanclu, ale jakmile hodím nohy nahoru, tak odezní. Sama jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Každé těhotenství je jiné, držím pěsti, ať to utíká!

katkatomaskova
31. kvě 2018

Já mám 7 týdnů do porodu, a za posledních pár týdnů už je znát, že to těhotenství pokročilo 😀 Malá se najednou začala hrozně špulit a mě hodně vyrostlo bříško 😀 Jinak je to ale pohoda docela 🙂 Normálně funguji přes den - byla jsem na neschopence kvůli cystě, ta se naštěstí vyhojila sama (zřejmě)... Tak jsem to doklepala už do mateřské 🙂 Normálně doma uklízím, vařím, peru, peču, funguju, jak jsem zvyklá, jít 5km procházku taky není ještě moc problém, ale už to nejde tak lehce jako třeba před měsícem 😅 Pokud to přes den s těma aktivitama a pracema přeženu, pak ano - jsem unavenější, břicho mi tvrdne a celkově mám pocit, že se malá snaží provalit skrz břicho ven 😂 Takový pocit plnosti. Já na to tvrdnutí teda trpím i přes den a dokonce i v klidu v noci. Ale kotníky mám zatím svoje 😂

No chce to řídit se sám sebou. Někdo může zvládat jezdit na koni, starat se o hospodářství, což fakt obdivuju !!! A někdo prostě v klidu ani nenakoupí... Poslouchat svoje tělo, prostě je to "jiný stav" a musíme se podle toho chovat ❤

pavla555
31. kvě 2018

Tak já si dnes zrovna říkala jak jsem šťastná, že jsme se přestěhovali do RD, že jinak by můj 2letej synek asi nevyšel ani ven. Tak ho vypustím sednu si pod altán a dám nohy hore 🙂. Občas, tak jak jsem si říkala, že letos (v těhotenství a s mimi) nechci žádnej záhon, tak jsem nakonec malinkej udělala, tak občas se pohnu ke kytkám a k zelenině. Jnak teď už mám tak nateklé nohy, že už neobuju ani ty tržnicový ,,kroksy,, 😂😝, Ale už se mi to krátí, tak nejpozději v út už nebudem 2v1 🙂 Tak už to musím vydržet, ale těším se moooc na to až splasknu 😉

marii90
31. kvě 2018

@hromka35 Od zacatku jsem mela problemy se spankem - spala jsem max.3-4 hodiny denne. Vic ani kdybych se stavela na hlavu, i kdyz jsem zkousela vsechy mozny figle.
Ve 27.tt (po zanedbani gynekologem) jsem skoncila ve spitale pro rychle zkracovani cipku. Po lecbe atb a prolevanim magnesiem pres kapacky jsem dostala prisny klidovy rezim - jen lezet, chodit jen na wc, aby se prcek udrzel aspon do konce 32.tt.
Ve 35.tt jsem mela denne pet malych infarktu po vyslapnuti schodu do patra, do toho spanek 3-4 hodiny rozdeleny napul kvuli curani... No taky jsem toho mela plny bryle.
Od ukoncenyho 35.tt jsem zacala chodit ven se psem... okruh na 20 minut mi trval trictvrte hodiny mym slimacim tempem 😂 Chtela jsem byt do porodu zase trosku rozhybana. Otevrena jsem zacala byt od 33.tt. No prezili jsme do 40+4 (na posledni KO jsem byla otevrena na 6 cm)... Pracovala jsem do 39.tt, jinak by mi houklo uplne ☺

Nelamej si tim hlavu a uzivej, skonci to hrozne brzy.... krizovky, vysivani, hackovani.... uplne se vidim v lete valet se pod stromem s pitickem 😁

bonavoxa
31. kvě 2018

Ale jsem ráda, že jsem těhotenství dost pasivně i aktivně odpočívala. Stihla výlet do Milána, do Chorvatska, k našim, chaty, vánoční nákupy, trhy, apod., Protože jakmile jsem porodila, začal zase jiný kolotoč. Hodně mě bolela stydká kost, dokonce i sedací nerv. Hrozně pálila žáha, popraskaly žilky na nohou.

pavla555
31. kvě 2018

@bonavoxa tak ja doufam, ze jsem si vse prozila v tehu a pak budu mit ,,klid,, 😉

kejvinka
31. kvě 2018

Jsem 39tt. Někdy to celkem jde,ale někdy je to hrůza. Nejvíc mě štve,že jsem spíš strašně líná. Měla by jsem udělat ještě plno věcí,ale vůbec se mi nechce nic dělat.

luj89
31. kvě 2018

Vubec neres jaestli to je nebo neni normalni a poddej se tomu, poslechni sve telo 🙂. ja si ve tretim trimu konecne uzivala brisko, bylo mi fajn, citila jsem se takova zenstejsi, hezci, vic sexy 😀. Muj bezny den byl budicek pred 5.hodinou, od 6 v praci, pak na nakup nebo na navstevu nebo na kafe nebo rovnou domu 🙂. no a doma takova ta klasika no. Na materskou jsem sla 6 tydnuvpred terminem a moc se mi nechtelo, klidne bych tam jeste dalsi 3 tydny byla. Ale posledni 2 tydny pred porodem uz byly takovy, jak popisujes. Jen jsem se valela 😀.

bonavoxa
31. kvě 2018

@pavla555 ,,Klid", jak se to vezme. Ale v kolotoči kolem novorozence bych si ani nevšimla, že mi upadla nějaká část těla. Píšu to nadneseně. Ale ulevilo se mi, co se týče pohybu i co se týče nějakého myšlení na to, že jsem vlastně těhotná a neměla bych sedět přímo na čípku apod.