Jaký jsem tedy týden těhotenství? 😂😂😂

19. zář 2023

Zdravím, byla jsem minulý týden na gynekologii na kontrole. V tu chvíli jsem byla 32+5 tedy 33 tt. Dr mi oznámila že miminko vypadá starší o několik dní a že to vypadá na 34+5! Když jsem se ptala co to znamená, řekla že to mám nechat být 😂 jenže mě to hlava nebere...
Znamená to že je tedy starší a že budu možná rodit dřív??? A nebo jen to, že hodně rychle roste?? Malý měl zhruba 2500g...co myslíte 😂? Mám se začít psychicky připravovat na to, že to bude možná dřív??

lauriak
19. zář 2023

Vek tehotenstva sa najpresnejsie urcuje v 12tt na velkom ultrazvuku. To, ze teraz mimino je vacsie ako by malo byt, znamena, ze je vacsie oproti tabulkam. Ale nema to vplyv na termin porodu. Kedy budes rodit ti nikto nepovie. Moze to byt skor, mozes prenasat.

pilzzee
19. zář 2023

Taky jsem ho mela o 2 tydny vetsi. Nekolikrat jsem se ptala, jestli to znamena, ze budu rodit driv a pry ne. Termin porodu a tyden zustava stejny jak se urci po 1.screeningu.

palja
19. zář 2023

Ne, řídila bych se podle tt ve 12.tydnu, co vám řekli na screeningu. Záleží jaký mají ultrazvuk, dítě se pohne a celé měření je nepřesné.
Kdyz jsem nastoupila na kontroly do porodnice, tak najednou dr naměřila o 500g více, další týden o dalších 500g více a pořád dokola. Takže podle ní bych měla rodit dítě 6,5kg. Přitom celé těhotenství byl plod menší, spíše hraniční kvůli tehot. cukrovce.
Dcera se narodila a měla 3350g, takže úplně normální miminko.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru