Je bezpečné jít na pohřeb na konci těhotenství?
Holky zazil nekdo potřeb ke konci tehu? Nam dnes zemřel stryc a váhám jestli mam jit nebo ne. Jsem 35tt. Diky za odpověď
Zažila jsem pohřeb svého tatínka, v noci hned po pohřbu jsem rodila. Byla a jsem šťastná, že jsem to stihla a rozloučila se, považuji to za velmi důležité.
Pokud nemáš rizikové a chceš se rozloučit, tak určitě jdi. Já jsem byla na pohřbu tatínka v 7. měsíci, jsem ráda, že jsem se rozloučila, je to důležité. Ale záleží, jaký jste měli vztah.
já byla na pohřbu strejdy ve čtvrtém měsíci a na pohřbu tety asi tři týdny před porodem, teď s druhým nám umřela babička, ale to jsem nebyla, protože starší syn byl nemocnej, pokud se chceš rozloučit a cítíš se na to, tak jdi, pokud se necítíš nechoď, je to na tobě
@msgracia A máš nějakou nemoc? Nebo rizikové? Co je to za dotaz? 🤦
To máš snad vědět sama, jestli to byl strýc, kterého jsi neviděla x let, nebo někdo, kdo Ti byl blízký, ne?
Těhotenství do toho nepleť a odpověz si SAMA, jestli tam chceš...Tady se nedozvíš žádnou radu, protože těhotných na pohřbech byly mraky, ale žádná z nich nebyla právě ve Tvé situaci.
Jestli se Ti tam nechce, nechoď, ale hlavně se nevymlouvej na těhotenství.
@msgracia no evidentně tam jet nechceš tak nejezdí.... Kdo chce hledá způsoby kdo nechce důvody .. easy... Nevěřím že bys to porodila přímo na pohřbu... Pokud se rozjede porod do porodnice můžeš jet z pohřbu no.. nic horšího se stát nemůže
@msgracia Upřímnou soustrast. Mě zemřela milovaná teta pár dní před porodem. Nestihla jsem se s ní rozloučit a nebyla jsem na pohřbu, protože jsem ležela v porodnici. Mrzí mě to 😢 Pokud jste si byli blízcí a nemáš rizikové těhotenství, jela bych. Hodina cesty není tak moc, můžete si udělat cestou přestávku.
@pomerancik cesta do obou porodnic je cca hodina
@pomerancik spíš váhám. Aby to nebylo moc stresující.
@msgracia No tak pohřeb asi nebude veselá událost. 🤦
Aby to nebylo moc stresující, myslím, že tě vystresuju víc tady já než pohřeb strýčka, když ti napíšu, že pohřeb JE stresující. Ale ty sama se k tomu postav jako dospělá. Když půjdeš, bude to stresující, když nepůjdeš, bude to nestresující?
Už to rozhodování tě vystresuje víc.
Takže jinak: jestli je to člověk, na kterém ti záleželo, máš tam jít. A tečka.
@msgracia Tak cesta je ke zvážení, každej se cítí na něco jiného. Záleží i jaké jste měli vztahy, jestli tam chceš být, mě by tedy případná neúčast hodně mrzela, snažila bych se to udělat tak, abych tam byla. Pro mě pohřeb ale není stresující faktor, respektive stresující je ta smrt samotná, pohřeb je prostě jen rituál. Tj účast by mě nestresovala víc než to vědomí úmrtí. Ale to má každý jinak. Rozhodnout se musíš podle sebe. Ale porod se málokdy přihodí takhle “filmově”, takže toho bych se nebála.
@msgracia 3 dny před porodem jsme byli u manželových rodičů, hodina cesty autem. Jestli máš dojem, že by se přímo na pohřbu mohl rozjet porod, tak nezapomeň těhotenskou průkazku, popř. tašku s nejhlavnějšími věcmi do auta s sebou, byla by to sice dost velká náhoda, ale i to se v životě stává. Nic víc mě k tomu nenapadá.
Ano, zemřel mi děda a byla jsem na pohřbu na konci těhotenství. 200km od domova. Chtěla jsem se rozloučit
@zuzkasim také jsem to tak měla , v půlce těhotenství dobrá kamarádka
Bolelo to člověk to bude oplakal ale asi kdybych nesla na rozloučení neodpustila bych si to😥
@msgracia ja som nebola v tehotenstve na pohrebe manželovej babke, šiel sám. Obaja s manželom sme Slováci, z různych častí SK, ale v obidvoch krajoch je zvyk, že v tehotenstve na na pohreb nechodí (bez ohľadu na týždeň tehotenstva). Nie je to žiadna povera, jednoducho sa to nepokladá pre vhodné pre tehotnú ženu. Osobne si pri frekvencii návštev toalety, ani nedokážem predstaviť, že by som tam počas pohrebnej omše a obradu, ktorý dokopy u grécokatolickej cirkvi trvá 1,5hodiny (v starých kostoloch nie sú toalety) vydržala.
Byla jsem na pohřbu ve stejném týdnu, jako jsi ty. Rizikové jsem neměla, ale často mi tvrdlo břicho a nebylo mi hej, ale vyčítala bych si, kdybych nešla, ač mě od toho zrazovali, jsem ráda, že jsem se nenechala odradit. Bylo to pro mě moc důležité.
Byl to partner mé skoro svagrove, zemřel tragicky měsíc před svatbou
podle tve reakce tam nechces jit a vymlouvas se na tehu... za me to neni nemoc, hodinu sedet na obrade se da vydrzet, stejne jako cesta tam a zpet... a prijit se rozloucit je slusnost...
@msgracia na pohřeb jdi, rituál rozloučení je důležitý... No, co, tak kdyžtak porodíš 🤷🏼♀️ naši předci to brali jako koloběh života a stále to tak je... říkalo se, že po pohřbu následovaly křtiny... Těhotenství není nemoc. To je v 21.stoleti jsme to přestali chápat. Já jela v 37.tydnu ještě navštívit rodiče. Porodnice byly cestou, sanitky taky jezdí všude 😄

Je účast na pohřbu jiná na začátku těhotenství, uprostřed a ke konci? Já v tom rozdíl nevidím, je to smutná událost, ale je to součást života, na rozloučení bych normálně šla. Byla jsem v druhé půli těhotenství, když mi zemřel blízký kamarád. Bolelo to stejně, jako by to bolelo kdykoliv jindy.