Jedná se postupně o odtékání plodové vody?
Ahoj holky, dneska jsem 37+5 a už tak 4 dny pozoruji na slipové vložce takový mazlavý hlen (čistě bílý až žlutý bez krvavých stop) a taky nazelenalou tekutinu.
Včera, když jsem vylezla ze sprchy, tak po utření mi najednou něco teklo po nohách, ale žádné velké množství. Dala jsem tedy vložku na noc a nic. Jen ráno při utření po WC zase mazlavý hlen.
Pohyby miminka cítím a občas mi břicho opravdu nepříjemně ztvrdne a začnou poslíčci (silnější menstruační bolesti v podbřišku)
Jinak před 14ti dny mi doktor oznámil, že mi dost kleslo břicho a malý se začal tlačit dolů a před týdnem mi v porodnici na kontrole řekli, že mám hlenovou zátku měkčí.
Voda může být i nemusí.. já jsem tohle měla týden před termínem.. dokonce jsem v porodnici podle vložky nechala testovat, jestli se nejedná o plodovku a nejednalo.. postupně odcházel hlen a taková nějaká tekutina.. vždycky zničeho nic, jako když vyliješ panáka a pak zase nic.. dr. říkala, že to značí blížící se porod, chystají se porodní cesty a tak .. zavolala bych radši dr nebo do porodky, aby to fakt nebyla voda 🙂
Mně ráno ušlo trochu vody, ale jen málo, že to nešlo moc poznat. Raději jsme ale jeli do porodnice, no a tam už praskla voda úplně 🙂 Jinak kontrakce jsem neměla ještě dalších 12 hodin, takže my museli porod rozjet.
@anet_98 Byla trochu mokrá vložka. Já si vždycky představovala kýbl vody a tady bylo tak půl panáku čiré tekutiny. Tak jsme vložku sbalili a jeli do gyn. ambulance, kde to polijí nějakou chemikálií a podle toho poznají, že je to plodovka..no a během toho testu už jsem měla mokré kalhoty, tak už to bylo jasné.
Tohle co popisujes mi přijde spíš že postupně odchází zatka + výtok ...ale klidně. Si zajeď za to nic nedáš .... Já měla tohle cca 2 týdny před porodem a byl to jen hodně vodovy výtok .. normálně to teklo po nohách myslela jsem si že je to plodovka ale nebyla ... U dcery mi odcházela voda postupně ale bylo to že třeba během hoďky třeba 5 x čurnuti pak třeba trochu víc pak zas jen čurnuti
U syna mi rupla a to byl fakt potůček 😁
@anet_98 To vypadá že budeš brzo rodit 😉 ale raději by bylo lepší se nechat zkontrolovat, ta nazelenalá tekutina může znamenat zkaženou plodovou vodu (jestli to je plodovka).
Temeshwaryho roztok, nebo jak se to jmenuje, stojí to asi padesát, kapnout na porodnickou vložku a hned je výsledek.
@dashyyy
@klokanka31
Děkuju moc holky 😊 už se na prcka moc těším, tak doufám, že se brzo rozmyslí a nenechá se přenášet 😅
Jen jsem zvědavá, jak ten začátek porodu poznám protože co tak pozoruji, tak každá to má jinak a bojím se, že nepoznám ani kontrakce 🙈
@anet_98 No asi tě nepotěším, já to taky nepoznala a málem jsem porodila doma ☺ určitě se nespoléhej na zažité rady (čekání na pravidelné kontrakce, nebo čekání na ukrutné bolesti břicha...) Podle mě ženská intuice nakonec poradí 😉
@klokanka31 no právě, proto se snažím sledovat všechno nové a zvláštní, co se děje, ale zase na druhou stranu nechci vypadat jako nedočkavá těhulka a bombardovat doktorku s každou kravinou 😅
Vždy jsem si myslela jak odejde zátka, praskne voda, začnou kontrakce a jede se, ale co jsem viděla za videa nebo si četla příběhy maminek, tak opravdu to je u každého jiné a hrozně individuální 🙈
@anet_98 Tak lepší bombardovat než něco zanedbat... Můj průběh porodu jsi už v nějaké diskuzi četla?
@anet_98 V pár diskuzích to bude, ale už nevím v jakých, tak ti to napíšu 🙂
V neděli hodně brzo ráno (asi kolem 2-3)mě vzbudila lehká bolest břicha, asi jako když se chystá ms. A bolest v kříži. Tak jsem začala počítat minuty, bylo to nejdřív po 5 minutách, pak po 15, břicho přestalo, tak jsem usnula s tím že to jsou asi poslíčci. Dopoledne jsme si vyrazili s manželem do ZOO, a běhali jsme tam téměř celý den. Bolesti jsem měla pouze v zádech, a strašně nepravidelný. Po 5 minutách, po 10, po 7,po 20... Doma jsem ještě žehlila a stěžovala si manželovi, že jsem se těšila na porod, a oni to jsou jen poslíčci (protože porod je přece s pravidelnými kontrakcemi, s odtokem vody a silnými bolestmi břicha...) V pondělí jsem se vzbudila po 4.hodině, žádná změna, jen jsem začala blinkat (naštěstí). To mě vyděsilo, jestli něco není s mimčem, a tak jsme jeli do porodnice aby mě okoukli. No a tam na mě zírali jako na blázna, byla jsem otevřená na 8 cm, a že nepoznám že rodím... 😊Tak fofrem na sál, ani přípravu že nestihnou. Nešlo jim ale do hlavy že kontrakce fakt nejsou pravidelný, tak mi píchli vodu a dali po 4 hodinách vyvolávačku, a malá byla na světě okamžitě ☺ porodní asistentka mě varovala že po vyvolávačce můžu mít větší bolesti, ale já je měla pořád stejné, jako od začátku. A jen v zádech. Takže já měla průběh buď nějak slabý, nebo jsem čekala bůhvíjaký horor... ☺

Jed do porodnice, ať máš jistotu.Vem si s sebou tu vložku.