icon

Jedná se postupně o odtékání plodové vody?

anet_98
14. říj 2020

Ahoj holky, dneska jsem 37+5 a už tak 4 dny pozoruji na slipové vložce takový mazlavý hlen (čistě bílý až žlutý bez krvavých stop) a taky nazelenalou tekutinu.
Včera, když jsem vylezla ze sprchy, tak po utření mi najednou něco teklo po nohách, ale žádné velké množství. Dala jsem tedy vložku na noc a nic. Jen ráno při utření po WC zase mazlavý hlen.
Pohyby miminka cítím a občas mi břicho opravdu nepříjemně ztvrdne a začnou poslíčci (silnější menstruační bolesti v podbřišku)
Jinak před 14ti dny mi doktor oznámil, že mi dost kleslo břicho a malý se začal tlačit dolů a před týdnem mi v porodnici na kontrole řekli, že mám hlenovou zátku měkčí.

Strana
z2
anet_98
autor
15. říj 2020

@klokanka31 no, tak to je tedy opravdu porod/neporod 😅 jako jeden den mi bylo taky na zvracení a poslicky mám taky jako si měla ty nepravidelné jako bolest při MS a občas mám pocit že malej už je snad hlavou venku, protože mě strašně tlačí na močák a je fakt hodně dole 🙈
Jen doufám že to nebudu mít stejné a budu mít větší náznaky (alespoň ty kontrakce), protože potřebuju dostat antibiotika kvůli pozitivnímu stěru na streptokoka 😏

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 Snad to poznáš... Ale zase kdybys měla průběh jako já, tak by to bylo fajn ne? 😊 je skvělý vzpomínat na porod jako na krásný okamžik a ne něco drastického. A s antibiotikama neboj, já neměla provedený stěr, tak mi dali antibiotika preventivně a stihli to 🙂

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 tak samozřejmě je to nádherné neprožít žádný horor v podobě čekání na otevření a přijet do porodnice s 8cm 😅 musela si mít krásný porod bez trpění a šílených vyvolávacích procesů 😊
Tak to je dobře, že se to stihlo 😊 já furt malému domlouvám, že by klidně už mohl být u maminky v náručí a pořádně se moct protáhnout, ale kromě kopání do žeber nemám žádnou odpověď 😏 asi si udělám nějakou procházku a ostřejší jídlo a třeba se proces urychlý 😅

astyna88
16. říj 2020

@anet_98

Já jsem byla třetorodicka a do porodnice jsem přijela na 6cm a jen mě sem tak bolelo břicho. Záleží na hodně věcech, po kolikate rodis,jaký máš prah bolesti, psychika dělá hodně... Moje známá váží 50kg i s posteli a všechny děti měla nás 4,5kg a porody do hodiny. Ale ona tak rodila i její matka, babička, ale třeba její sestra to měla přesně opačné...

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 Jo, na porod vzpomínám moc ráda 😊 Tak zkusit to můžeš, v porodnici mi říkali že to chození určitě pomohlo ☺ a nebo zkus zapojit do vyvolávání i chlapa 😉

klokanka31
16. říj 2020

@astyna88 Ono se nedá moc koukat jaký byly v rodině porody... V naší rodině (mamka, babička, prababička, sestřenice a další) měly docela blbé porody, prababička tak těžký že zůstala jen u jednoho dítěte. U mě zas to byla pohoda. V porodnici mi říkali že záleží na hodně okolnostech (psychika, fyzická stránka rodičky, jestli během těhotenství jen jedla a ležela, nebo jestli měla dostatek pohybu...) A nebo to taky může být jen náhoda. Bůhví...

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 to mě také napadlo, aby přítel přispěl k dílu, ale trochu se bojím, protože mě to chvílema i bolelo naposledy a je to už tak 4 týdny, co jsme spolu nic neměli 🙈 já se totiž bojím toho bolení břicha a on, aby mi nebo malému neublížil 😔 ale zase na druhou stranu si říkám že pak když bude 6 týdnů útrum, tak že bychom to ještě jednou mohlo proběhnout a třeba proces urychlit 😅

anet_98
autor
16. říj 2020

@astyna88 tak jako prvorodicka počítám spíš s delším čekáním a hodně lidí mi říká, že se i při prvním těhotenství přenáší, ale ne vždy je to pravidlem 🤷‍♀️ já bych spíš raději malého měla dřív než ho přenášet a nebo nedej bůh aby mi museli porod vyvolávat nebo poslali na císaře 🙈 jinak známé Teda závidím já bych se tak velké miminko bála rodit 😅

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 Tak zase aby se něco nestalo jestli jsi měla bolesti... No každopádně ta chůze je dobrá věc. V kolikátým jsi týdnu? A víš jestli to bude kluk nebo holka?

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 no, tak ona chyba asi byla, že jsem byla já nahoře, jinak když byl nahoře přítel tak nikdy během těhotenství problém nebyl 🤷‍♀️
Dneska jsem přesně 38+0 a 3x mi potvrdili chlapečka, tak snad mě prcek nepřekvapí 😅

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 Jéé tak to už máš za pár ☺

astyna88
16. říj 2020

@klokanka31

však jak píšu - dvě ségra a každý jiný. My jsme tři ségry a jedině já měla porody po mámě 😀 A ty okolnosti jsem zmiňovala taky...

JInak můj první syn se narodil úplně přesně - znala jsem datum početí 🙂

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 no právě, už jsem úplně nedočkavá až malého poprvé uvidím 😍

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 Ti závidím, bych si to taky chtěla znova prožít 🤗

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 ale tak máš zážitky s dětmi, které zase já závidím tobě 😊 já teprve budu čekat na první slůvka, kroky a hlavně to nejdůležitější - až se rozhodne vylézt ven 😂

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 Já taky čekám na první slůvka a krůčky 🤗 mojí malé je teprve 5 měsíců.

anet_98
autor
16. říj 2020

@klokanka31 jo taaak, tak to jsem si tě popletla s jinou maminkou 😅 promiň 🙈

klokanka31
16. říj 2020

@anet_98 To nic ☺

Strana
z2