Jsem těhotná a jsem sama. Mám nárok na finanční pomoc?

jackie01
4. led 2020

Tohle jsem nikdy nezažila, 4 roky vztah, plánovaná budoucnost dům, zařízení domácnosti, prošli jsme si peklem i rájem vztah bych krásný pořád jsme něco podnikali, překonala jsem sama sebe hodně jsem se toho naučila a posunula se dál v životě. Měli jsme stejné zájmy pořídili si psa a byt, potom jsme se rozhodli že budeme mít rodinu, tak jsem otěhotněla, a oba se těšili zařídili bydlení a přítel je truhlář tak jsme vymysleli postýlku a on ji vyrábí. Vše vypadalo krásně výsledky v pořádku, jen miminko se nechce ukázat tak to bude překvapení a fotek taky moc nemáme, ale na vyšetření chodíme společně tak vidí jak roste.
Vše bylo zalité sluncem, i když díky hormonům se samozřejmě nějaká hádka stala, ale procházíme tolika změn že se to musí chápat, on byl skvělou oporou.
Když jsme spolu strávili silvestr tak druhý den mi oznámil že nemáme budoucnost, protože mu něco chybí, nedokáže říct co, ale po hodinách komunikace a vysvětlování se rozhodl celý vztah zahodit, no jenže čekáme dítě. Je se mnou stále ale už spolu nechodíme, jelikož nemám zrovna rodinu kam se mohu vrátit, slíbil že tu bude se mnou dokud budu potřebovat, komunikace je normální, bavíme se a podnikáme věci, ale nemám si dělat naděje protože on o opravu vztahu nestojí, nevím jestli mi tady někdo poradí, ale mě se rozbilo srdce na milion kousek a v těle projel chlad, nevím co mam teď dělat, je mi 23 let, a svět se mi zničil, vše na co jsem se těšila co jsem milovala je pryč, nevím co mam dělat a jak se k tomu postavit. Vše spolu řešíme a stojíme při sobě už jen kvůli dítěti které je z lásky nás dvou a oba se těšíme. Nevím jestli je to nějaká fáze strachu z jeho strany, ale mě to ničí já nikdy takovou necítila a už jen kvůli miminku bych chtěla komplet rodinu. Jelikož je toho teď moc tak opravdu nevím jakým směrem se vydat a co mám dělat. musím se postavit na vlastní nohy, ale bez peněz to půjde těžko. Nevíte jestli mám nárok na nějaké finance na pomoc, protože chci pro dítě to nejlepší.Já pořád doufám že je to špatný sen a že se probudím. nezlobte se že to tu tak píšu, ale člověk to musí dostat ze sebe. Děkuji

martiina_k
4. led 2020

Tak to je mazec. Nedokázala bych se na něj ani podívat, natož s ním žít a normálně komunikovat... vůbec nevím, co ti poradit, ale obávám se, že když jste si to už hodinovými rozhovory probrali, tak jeho názor nejspíš nezměníš :-/

zuzkasim
4. led 2020

Teda, to je dobré... může to být z jeho strany i nějaká obava, kdo ví, ale nejspíš pár už tvořit nebudete. Každopádně rodiče budete oba dva, takže bude potřeba domluvit se, co dál. Předpokládám, že normálně chodíš do práce, budeš mít tedy cca půl roku mateřskou, pak rodičák, bez peněz nebudeš, od otce dítěte alimenty, pokud spolu nebudete žít. Asi by bylo dobré, aby si miminko od malička zvykalo i na hlídání od otce, aby sis někdy odpočala, popř. jak se budeš cítit, mohla chodit i sem tam na nějakou brigádu nebo nějaký den do práce. To si musíte dořešit. A taky dořešit to bydlení, nevím, zda máte byt koupený a je možnost jeden druhého vyplatit (zda jste kupovali spolu) nebo jste v nájmu... prostě vymyslet, jak to uděláte do budoucna. Teď to musí být hodně bolavé, naprosto chápu a je mi tě líto, stejně tak prcka, který se nenarodí do úplné rodiny☹

terezb98
4. led 2020

Přeju hodně štěstí ať to nakonec nějak zvládnete i kdyby si měla být sama, máš teď to nejcennější co můžeš mít. 🍀 Mimochodem jsem taky na vše sama bohužel 22tt a tatínek si radši užívá už i s novou přítelkyní takže je nás víc.. Já už jsem nejspíš smířená, ale občas to není tak jednoduchý takže naprosto chápu jak se cítíš.

jackie01
autor
4. led 2020

Všem Vám moc děkuji, už jsem to ze sebe potřebovala dostat. Já si hledám bydlení, a Přítel bude platit a pomáhat jak bude moc, to mi sám slíbil, sepsali jsme si podmínky výchovy dítěte od schvalování partnerů, aby naše dítě bylo v nejlepších rukou, až po společné první narozeniny ať má hezké vzpomínky, když za to nemůže. je to těžké a nevím jak se s tím vyrovnat, zatím do práce chodím, ale za chvíli už nastoupím na mateřskou. Děkuji všem a všem kteří prožívají stejná, nebo podobná muka, přeji hodně štěstí

sudylichozrout
4. led 2020

@jackie01 Podle me se lekl zodpovednosti. Doslo mu, ze uz nic nebude jako driv a nedal to. A pokud uzbjsi v nejake pokrocilejsi fazi tehotenstvi, tak si nejsem jista, jestli se mi jeste vsechno rozlezi. Spis si myslim, ze je to definitivni... Tezka situace, asi bych se v ramci moznosti snazila o "normalni" komunikaci, aby nezdrhnul uplne. Je dulezite, aby fungoval jako otec. Ale je fakt, ze to stejne neovlivnis. Jestli mu hrablo komplet, zmizi ti ze zivota dite nedite.

sudylichozrout
4. led 2020

@jackie01 Prosim tebe, na schvalovani partneru se vykasliiiii! Pokud te poslal do haje, nema sebemensi narok na to, kecat ti do dalsiho zivota a do vyberu partnera. To byl predpokladam jeho napad, ze?

jackie01
autor
4. led 2020

@sudylichozrout to byl nápad obou, já každopádně na vztahy ser... , ale rada bych věděla jaké bude mít partnerky , které budou vídat naše dítě

sudylichozrout
4. led 2020

@jackie01 Vim, jak to myslis, ale ani tobe do toho, jake bude mit partnerky, nic neni. Nemuzes mi do toho kecat. Nebo jak si to vlastne predstavujete?
Vis, Franto/Jano, ta tvoje nova/ten tvuj novy je podle me krava/vul a ja nechci, abys s ni byl/a, kdyz my dva spolu mame dite? To je preci blbost.

cherris
4. led 2020

Předpokládám, že důvod rozchodu má nějaké jméno, nejspíš i příjmení. Co jsem v okolí zažila odchody od těhotných, tak to bylo všude....

ekulka
5. led 2020

Od cloveka, ktery se vykasle na tehotnou z nejakeho detinskeho nanicovateho duvodu, ale ma chut a cas sepisovat "smlouvu o partnerech a prvnich narozeninach" okamzite pryc!!! Neni to chlap a zklamal by te i pozdeji a mozna i hur. Ty se co nejdriv postav na vlastni nohy, bojuj za sebe, svou dustojnost a toho prdolku v brise. Jsi mama, zena, to zvladnes! Obvolej urady, neziskovky, pomuzou, poradi. Co rodice? Rodina? Drzim palce, at vse dobre dopadne a ty si muzes uzivat tehotenstvi a miminko bez stresu, i kdyz mozna sama!!!

somalicats
5. led 2020

Na nejakou smlouvu o partnerech se vykasli. On uz beztak nejakou babu ma, jen nema koule na to Ti to rict - normalni chlap takhle od partnerky v pokrocilem stadiu tehotenstvi neutece.

wendyp
14. led 2020

Mě vyhodil s tim ze dítě uz nechce a ja nechci na potrat v prvním trimestru.
Takže taky sama a bohužel do porodu nemam narok na žádnou finanční pomoc. Maximálně příspěvek na bydlení kdyby jsi odešla ale na ten je nárok po 3 měsících zaplaceného nájmu.. bohužel pro těhotné co opustil chlap je malo možnosti prostě chodit do práce dokud to jde.. Ale vim přesně jaka nejistota to je..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru