Lanolin na bradavky? Máte zkušenost? Pomohl vám?

nonfood
28. črc 2018

Dobrý den, chci se zeptat, máte zkušenosti s lanolinem na bradavky? Sestra mi ho poradila místo purelanu, bepanthenu..

luj89
28. črc 2018

tak purelan je cisty lanolin, takze nerozumim tomu, proc lanolin nahrazovat lanolinem... A je to na rozpraskane bradavky nebo jak to myslite?

isabelafuentes
28. črc 2018

Ja zkusila vsechno mozne a nejlepsi byl opravdu Lanolin od Multi Mam. A pak hlavne vetrat,vetrat,vetrat!😉

jrak
28. črc 2018

Za sebe doporučím jen bambucké máslo (např. v DM drogerii) po sprše, je jedlé, takže se nemusí před kojením otírat a můžeš s ním mazat celé tělo nebo nechávat zaschnout mateřské mléko

pavlinakm
28. črc 2018

Tak udajne nejlepai je Purelan, ale je dražší. V lekarne vam odvazi do kelimku cisty Lanolin za par korun. Ja u dcery pouzivala Bepanthen a nic moc, rychle se sestre/vstreba. Ted jsem vybavena Lanolinem, ale jeste zkusenost nemam..teprve me to ceka.

jesterkax
28. črc 2018

@nonfood Já za sebe můžu 100% doporučit Purelan od Medely. Je dražší, ale vydrží dlouho a mě pomohl jako jediný rychle a bezbolestně. Měla jsem opravdu velké problémy a bolesti při kojení, a hlavně jsem ocenila že se nemusí před kojenim omyvat, protože i to bylo bolestivý. Z vlastní zkušenosti mám už při každém dalším těhotenství ve výbavičce... 🙂

mmajda
28. črc 2018

Doporučuji Purelan, mela jsem i ciste lanolin z lekarny a ma kratkou trvanlivost a hodne lepivou konzistenci proti purelanu..

kafr
28. črc 2018

Já měla bradavky hodně bolavé. Nejvíc jsem používala Bepanthen a v porodnici jsem dostala trochu lanolinu, ale ten se musí omývat. Sestřenice mi doporučila Purelan, ten se umývat nemusí, ale už na něj nedošlo. Úderem 1. měsíce bylo jako zázrakem vše ok.
Osvědčila se mi manželova košile a otevřená podprsenka a pěkně větrat ikdyž mi kolikrát teklo mlíko všude. Co se neosvědčilo vůbec je ono potírání MM, vlhko nedělalo dobře, navíc MM je sladké - výborné prostředí pro kvasinky. Já si bradavky po kojení osušovala.

blahova_andrea
28. črc 2018

zkoušela jsem vše možné a zabral mi jedině purelan od medely. nic jiného nepomáhalo a to jsem větrala hodně. purelan byl jako zázrak, zahojil hodně rychle, pak jsem chvíli udržovala a pak už ani nebyl potřeba

nonfood
autor
28. črc 2018

Ten purelan mi doporučili i na předporodním kurzu.. Ještě jsem těhotná, tam jsem chtěla mít dopředu koupené něco lepšího. Sestra mi radila, že lanolin mi namichaji v lékárně za pár korun.. Že je to ještě lepší, 100%..... Tak proto se ptám, že je i na více využití.. Záděry apod. Nebo počkám, jestli budu vůbec kojit..

nonfood
autor
28. črc 2018

I tak děkuji za odpověďi 🙂)

kafr
28. črc 2018

@nonfood držím palce a snad ti to vyjde a kojit budeš. Je to fakt strašně pohodlné, mít jídlo kdykoli a kdekoli k dispozici 😉 upřímně ti řeknu, že pro mě byl začátek kojení horší než porod (ten jsem měla krásný) ale vydržela jsem a jsem za to moc ráda. Opravdu bych před 3 měsíci nevěřila že řeknu, že kojení je krásné a užívám si ho.

blahova_andrea
28. črc 2018

@kafr já teda krásný porod neměla a u kojení trpěla osm měsíců než se to zlepšilo. ve dvou letech jsem odstavila a dodnes mi to chybí 😀

nonfood
autor
29. črc 2018

Ty jo, kdyby to šlo všechno naplánovat. Každá to má nějak jinak. Snad to bude v pořádku. Ale těším se na to. Díky

priefi
29. črc 2018

@nonfood drzim pesti, at kojeni je ok. Ja mam precitlivele bradavky a kojeni v 6ti nedeli bylo za trest. Pripadalo mi, ze kojeni = rezani ziletkama. Pak to jako zazrakem ustalo a kojeni nebolelo. Pouzivala jsem bepanthen a vetrala, ale podle toho, co tady ctu, koupim si purelan (cekame druhatko), kdyz to je takovy zaurak a nemusi se pred kojenim omyvat. Muj problem ale byl,.ze ja bradavky nemela popraskane, ale bolely, palily jako cert.

hermanecka
29. črc 2018

@nonfood Purelan je cisteny lanolin a samo slusne predrazeny..nechala jsem si odvazit v lekarne necisteny za par korun..pred kojenim jsem ho ani neutirala.. ale nejlepsi na hojeni ragad je Multi-Mam Compresess polatarky s gelem,ktere umozni mokre hojeni..100% zabira, je drahy,ale skvely..ten jsem pak pouzivala misti lanolinu

misa357
31. črc 2018

Purelan je 100% lanolin a je zpracovaný tak, aby byl vhodný k mazání bradavek, takže je fakt lepší, než ten z lékárny. Za mě doporučuji stříbrné kloboučky, ty jsou taky super, nemusí se nic mazat a vydrží i tvojí pravnučce. Tohle byla sestra na gyndě? Připrav se, že debilních rad od zdravotnického personálu bude spousta, hlavně na šestinedělí, tak je dobrý být předem maximálně informována. Jo a porod, to je taky kapitola sama pro sebe. Doporučuji se opravdu předem připravit a nespoléhat na to, že doktoři ví, co dělají.

betelgeuzz
31. črc 2018

Po porodu jsem dostala vzorek Purelanu, byl fakt super. Protože jsem používala látkovky a k nim vlňáčky, které se upravují lanolinem, chodila jsem do lékárny na lanolin a pak už mazala jen tím. Rozdíl mezi purelanem jsem neviděla, akorát v té ceně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru