Má smysl pokračovat s vitamíny v těhotenství?
Ahoj 👋
Mám takový strach .. Maminky kolem mě jak jí a jedli vitamíny celé těhotenství.A že mímo bude mít vyvynutější mozek .Atd..Ale jde mi o to že celé těhotenství jsem 🤮 a hlavně když jsem si vzala jakýkoliv doplněk stravy tak jsem zvracela i pěnu...Doktorka si nestěžovala že by mi něco chybělo.Dohnala jsem to myslím ovocem a zeleninou..Každý týden jsem měla špenát..Jen teď jsem dostala železo v tabletách.A beru do toho mamavit i když vím že v 27tt je pozdě ale až teď to nezvracim..Mám dobrat nebo už to nemá cenu? I když na krabičce je že mohu brát i při Kojení..
Taky jsem užívala pouze kyselinu listovou. Můj názor je takový, že doplňky stravy v těhotenství nejsou nutné, lepší v čerstvé stravě. I když jsem prozvracela půlku každého těhotenství, přesto máme 4 zdravé děti. Neboj, vše bude v pohodě...
Dite si ty vitaminy samo najde a vytahne z tveho tela,kyselina listova se ma brat hlavne pree otehotnenim a po screeningu vyvojovych vad uz ani to neni treba...strach opravdu neni na miste,nez umele vitaminy je lepsi jist cerstvou vyvazenou stravu,vitaminy propaguji predevsim farma firmy,zisk neuveritelny...

Já nejedla žádné vitamíny v těhu, jen kyselinu listovou + nějaké to ovoce a zeleninu. Ale to teda nic moc, jen ke konci těhotenství jsem jedla meloun a jahody po kilech ☺ a máme zdravou a chytrou holčičku. Nestresuj se 🍀