Má smysl pokračovat s vitamíny v těhotenství?
Ahoj 👋
Mám takový strach .. Maminky kolem mě jak jí a jedli vitamíny celé těhotenství.A že mímo bude mít vyvynutější mozek .Atd..Ale jde mi o to že celé těhotenství jsem 🤮 a hlavně když jsem si vzala jakýkoliv doplněk stravy tak jsem zvracela i pěnu...Doktorka si nestěžovala že by mi něco chybělo.Dohnala jsem to myslím ovocem a zeleninou..Každý týden jsem měla špenát..Jen teď jsem dostala železo v tabletách.A beru do toho mamavit i když vím že v 27tt je pozdě ale až teď to nezvracim..Mám dobrat nebo už to nemá cenu? I když na krabičce je že mohu brát i při Kojení..
Taky jsem užívala pouze kyselinu listovou. Můj názor je takový, že doplňky stravy v těhotenství nejsou nutné, lepší v čerstvé stravě. I když jsem prozvracela půlku každého těhotenství, přesto máme 4 zdravé děti. Neboj, vše bude v pohodě...
Dite si ty vitaminy samo najde a vytahne z tveho tela,kyselina listova se ma brat hlavne pree otehotnenim a po screeningu vyvojovych vad uz ani to neni treba...strach opravdu neni na miste,nez umele vitaminy je lepsi jist cerstvou vyvazenou stravu,vitaminy propaguji predevsim farma firmy,zisk neuveritelny...
Nebrala jsem nic

Já nejedla žádné vitamíny v těhu, jen kyselinu listovou + nějaké to ovoce a zeleninu. Ale to teda nic moc, jen ke konci těhotenství jsem jedla meloun a jahody po kilech ☺ a máme zdravou a chytrou holčičku. Nestresuj se 🍀