Má tchýně pravdu?

bamimi
29. led 2019

Dobrý den,ráda bych znala Váš názor.Jsem nyní ve 30tt a teď si tchyně všimla že piju hodně ledovou vodu(hodně ledu nebo si dělám ledovou tříšt to piju od začátku těhujediné co můj žaludek zvládl,nebo jím jogurty vytažené přimo z lednice která je nastavená na 3 stupně takže taky ledové).A tchyně se do mě pustila co to dělám že jogurt musí mit pokojovou teplotu a pití také že ohrožuji miminko.Ale jak bych ho mohla ohrozit to už mi neřekla.
Dělám to tak celé těhu a zatím bylo vše ok, tak nevím jak ji to vysvětlit.Nebo má snad pravdu?Prosím Váš názor.

jaja01k
29. led 2019

@bamimi O tom jsem tedy nikdy neslyšela a myslím si, že to je nesmysl. Nenapadá mě, jak by to mohlo miminko ovlivnit.
Jinak to je u tchýní asi oblíbené téma, ta moje je úplně bez sebe, že dávám dětem (4 a 5 let) pít studenou vodu, ne ledovou, prostě vodu z kohoutku, a že jim jogurt neohřívám v mikrovlnce.

deaneira29
29. led 2019

To je ale blbost ze mě by tvoje tchyně asi dostala infarkt. V těhotenství jsem pila ledovou colu protože to bylo jediné co mi pomáhalo na nevolnosti. Jogurty vždy z lednice a ještě spousta zmrzliny 😀

belair
29. led 2019

A horký jídlo tchýni nevadí? Vzdyt se to mimco může uvarit! 🙂 Je to blbost, dítěti nemůžeš ublížit, to bys pak nemohla ani zmrzku.

bamimi
autor
29. led 2019

Já se jí to snažila vysvětlit ale je to těžko ona si vede svoje a přes to vlak nejede.Nejradši by mě cpala od rána do večera a jen abych ležela a nic nedělala.Už se těším až budu na konci těhu.

makronka222
29. led 2019

Jak to ma jako ublizit diteti? Vzdyt tlo ma termoregulaci. Ja zase chlastam horkej caj a jim horky polivky, to by si asi zase mohla myslet, ze uz ma davno oparenou nozicku nebo vyparenou plodovku, ne?

makronka222
29. led 2019

Btw bydlite s tchyni, nebo k vam tak casto leze na navstevu? Proste ji odpalkuj babu

becicka
29. led 2019

Miminko asi neohrožuješ, ale můžeš si spíš nachladit žaludek.

sudylichozrout
29. led 2019

@bamimi to je naprosta pitomina. Jedine, co se muze stat, je, ze ze bude bolet v krku. Nic vic. Na tchyni prd.

budouci_maminka
29. led 2019

@bamimi no já nevím, zda si tím koncem těhu ohledně těch "dobře míněných rad" pomůžeš čoveče, naopak po porodu jich přichází mnohem víc a ve větší frekvenci 🙂

nolies
29. led 2019

Ahoj, já taky piju a jím jen ledový. Mám šílený nevolnosti a to je jediný, co mi pomůže. A jsem naprosto v klidu 😃 Je to nesmysl.

eldrag
29. led 2019

jediny co by se mohlo stat, ze ten zastuzeny zaludek postudi i prcka, mohl by se trochu hybat ale to je tak vsechno co me napadlo :D fakt studene ani horke neublizi. radim abys tchyni slusne uzemnila a vymezila ji pravomoce hned, protoze porodem to neskonči ale zacne , ver mi.

aselluska
29. led 2019

Skus být trošku nad věcí a "drzejší", třeba: a víš, že už cítím, jak mi zamrzá plodová voda? Ironie zabere vždycky, zkusila jsem párkrát a mám klid 😅

lnk84
29. led 2019

@bamimi Myslim, že z toho můžete maximálně nastydnout. Ale už jsem slyšela i to, že ze studené vody může být tuberkuloza. Což je samozřejmě blbost..

bamimi
autor
29. led 2019

Díky za odpovědi, tak teď už se děsím toho co si vymyslí po porodu a to ještě neví jaké pohlaví mimča čekáme(její vytoužené), ale manžel to vědět nechce tak jsem řekla že to nebude vědět nikdo, to taky bylo řečí.

lili_lily
29. led 2019

je to blbost, ale zlaté pravidlo je, že tchyně to ví nejlíp, je totiž daleko zkušenější :D jedié zjištění po dlouhé snaze jí vymezit prostor je, že se s tím nedá nic dělat :D je pouze potřeba se z ní nezbláznit a pozor, jednou dítě půjde do školky a vy do práce a budete potřebovat hlídat ;)

kejt29
29. led 2019

@bamimi rekni ji, ze jsi se ptala dr a ze to neni pravda. Snad da pokoj 😂 Nez se to k mimi dostane je to daaaavno ohrate 😂

lachtanice86
29. led 2019

Radim ti. Urči jí hranice jinak se zblaznis

lstuchlova
29. led 2019

Ne, nemá.
Kokodák....

normalnimatka
29. led 2019

ježiši a jak asi? :D tyjo co uměj vyplodit některý lidi, to je div..:D

pincola
29. led 2019

Mě doktor v těhu na nevolnosti doporučoval pořádně chladit žaludek-zmrzky-sorbety, ledová voda po lžičkách.

elis16
29. led 2019

Jak kdybych slyšela moji skoro tchýni 😀 😀 teda ne že by tvrdila to samé co vaše, mimochodem dle mě je to úplná blbost, ale hlášky má dost podobné. Nevím kde na to ty ženské chodí 😀
Já bud na podobné nesmysly nereaguju a nebo jí důrazně řeknu, že je to úplný nesmysl a hotovo.

jannym
29. led 2019

@bamimi no miminku se nic nestane, max Vás z toho studeného může rozbolet žaludek, ale toho už byste si asi všimla, že Vám to nedělá dobře. Zaveďte pravidlo nevyžádaná rada špatná rada, špatnými rada se člověk neřídí, tak proč by měl těmi nevyžádanými. A to počkejte jaké perly se dovíte až budete mít mimčo doma, moje babička z mančiny strany, třeba byla expertem na kojení jedno dítě někojila vůbec a druhé z leknutí cca 3 měsíce a nemohla za boha pochopit jak můžu kojit dítě, ktermu rostou zoubky a ještě si to užívat...proč nedávám UM a jakto že mu ve 3 měsících nedávám čaj atd., jo jo jedním uchem dovnitř a druhým ven

becicka
29. led 2019

Nakonec mám z toho dojem, že ani tak nejde o to, jestli ohrožuješ miminko, spíš ti leží v žaludku tchýně. Vyřešte si vztahy.

bayt
29. led 2019

@bamimi Tchýně má pravdu, když budeš pít moc ledu, narodí se ti tučňák!

lucie01
29. led 2019

Tchýni bych řekla,že co teprve ty tupé kecy co musí ten prcek v bříšku poslouchat :D Jinak souhlasím s tím, že nevyžádané rady a komentáře se znásobí narozením miminka

bamimi
autor
29. led 2019

Děkuji všem,máte pravdu na řeči po porodu se budu muset připravit a obrnit.

ariadna12
29. led 2019

@bamimi nikdy jsem o tom neslysela

biedronka10
29. led 2019

To je asi tak, kdyz ja si vyslechla hlasku, ze nemam dceri cpat zeleninu, ze z ni nema ziviny (abych to vysvetlila, diteti se snazim davat vse tak, aby mela veskere ziviny, takze klasicky od masa, zeleniny pres ovoce, obilniny) a ze ji (tenkrat v 15 mes.) mam davat majolku a proc ji nekoupim pribinak......ze z ni delam do budoucna automaticky anorekticku a bude pak blbnout s jidlem....s tim rozdilem, ze toto moudro nevypustila tchyne

jitule1984
29. led 2019

@eldrag Plne souhlasim. Tchyne ma 7 deti a se mnou temer od zacatku jedna jako bych byla hloupa a nezkusena. Je pravda ze za 2 tydny porodim prvni dite ale urcite nejaky zaklady vim. Kazda zena to ma v sobe ac o tom nekdy hodne pochybuji.
Nechci ani vedet co by rekla kdyz by vedela ze jim docela dost ostra jidla a sladke.
Kvuli manzelovi se s ni ale nechci hadat. Nejlepsi je ji vyslechnout (jednim uchem dovnitr druhym ven) a myslet si neco jineho.

aselluska
30. led 2019

To je všude stejný. Kamarádka si ťukala na čelo, že její tchýně běhá za malou a strká ji prst do boticek, jestli ji nejsou malé. Taky je totálně neschopná a nepozná, že jejímu dítěti nejsou boty ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru