Nedonošené dítě a kočky doma
Ahoj, chci se zeptám maminek který mají nedonošená miminka jako já a jestli máte kočky a nebo psy nebo obojí ?
Nám to zakázali jen zkrs to že to jsou alergeny a hlavně to jsou kočky ale nedělali mají testy na alergie ..
Pisu to že kočky jsou testovány a očkovaný a nechodí ven . Mají PP a jsou pravidelně kontrolovány na veterine.. Je mi je líto vrátit a už je vidět je na návštěvách 😢 .. Už mají domluvení domov ale chtěla jsem se zeptat některých vás ? Jak jste to měli ? Furt nechápu tu doktorku jak po mě vyjela že je máme vyhodit na ulici že to nepřipadá v úvahu že to je nebezpeční .. určitě jsme připraveni koupit cokoliv co by malou mělo ochránit . Už jsem koupila zkrst to i sušičku ataky čističku zduchu ale doktorce se to furt nelíbí 😢
tak jsem chtěla poprosit ještě o vaše zkušenosti .
Ahoj sikulky!
Nam taky hrozi predcasnej porod... 34.tt (coz neni tak moc jako u vas, ale preci jen) a nedovedu si predstavit, co bych udelala ve spitale za bordel, kdyby mi rekli, at dam pryc psa! Nemuzou preci tusit, na co bude, nebo nebude dite alergicky. A s ohledem na to, ze ti daji malou domu uz vypiplanou a ne ten 1.5kg uzlicek, bych se toho nebala
Náš malý byl o 7 týdnů dřív, tezky kardiak, kocoura máme v bytě, taky očkovaný, odčervený, bez PP a vše v pohodě... Je mu rok a nikdy se mě nikdo na zvíře ani neptal😀
Máme 2 psi a v žádném případě bych se jich nezbavila. Znám pan co je silný alergik na kočky, ale miluje je. Mají dobrou čističku a už 20 let žije s kočkama a žádný problém. Doktorka bude pěkná kráva. Naopak je dokázáno, že děti jsou šŤastnější se zvířaty, mají k nim pak lepší vztah a když ty alergeny mají kolem sebe tak naopak si udělají proti nim protilátky.
Tak jsem jim to všechno odkivala že jsem je dala pric a oni jsou šťastní 😃...
Nemám na to srdce je zase vrátit 😔
Peru a suším už prádlo v Sušice aby se všechno odstranili z Prádla a mám klid..
@bubu889 mám nedonošeného syna a máme psa. Ani si nevybavuji, že by zvíře u nás doma někdo řešil a to navštěvujeme docela dost odborných ambulancí. Jen obvodní doktorka se při první návštěvě zeptala, jestli máme zvíře a tím to skončilo. Syn má nyní necelých 14 měsíců a vše v pořádku. Udělej si vlastní názor, nejsi povinná dělat, jak řekne doktorka 😉
Moje dcera je 26+2, kočku jsme doma měli a nikdo se nás na to ani neptal. Je dobře, že sis je nechala. Nejsou to hračky, co se můžou jen tak odhodit. Kdyby se samozřejmě nedalo jinak a malou to ohrožovalo, tak by bylo pochopitelné, že bys jim musela hledat nový domov, ale takhle... Ať vám dělají kočičky i malá jen radost 😊
@bubu889 kocky pryc nedavejte pokud jsou členy rodiny ( a doktorce to nerikejte). Ale bacha,alergie se muze objevit pozdeji. Ale spis takhle, u maleho mimina neni vyvinuta imunita,to se telo teprve uci. Takze vy mu ji posilujete tim ze kojite a predavate protilatky ze sebe. Kdyby bylo neco spatne,tak se jako prvni projevi alergie (reakce)na jidlo a teprve pak se na to nabali dalsi veci. To byste pak musela resit komplexne. Jako jasat ze jste doma a vse je v poradku muze byt predcasne. Je taky jedno ze jsou kocky jen domaci,maji PP a ockovani. Alergen jsou totiz telni tekutiny. Ja bych byla obezretna. Nenechavala bych treba spat kocku s miminem apod. Uvidite časem.
Nebojte kočičky nesmějí do ložnice. Vytiram výstavám co to jde 😊.. Kočičky se kopaji i antialegickym šamponem a pořádně se česáji.. Jinak jsem to neřekla doktorce že je máme nepustila by nás domu..
Jee tak to bych neudělala. Hlavně jsem. Nikde neříkala že máme kočku. Taky je očkovaná a chodíme pravidelně na veterinu. Malá je o pět týdnů narozena dříve. Nechodí zatím. Nelozi po zemi takže do styku s kočkou respektive s jejími výkaly které jsou podle mě nebezpečné do styku nepřijde. Takže nevidím důvod proč se jí zbavovat. Malá chodí na očkování teď a než začne lozit po bytě tak bude mít nějakou imunitu taky vypestovanou. Nějaké doktorce po tom nic není. Ikdybych měla hady a ještěrky a do toho křečky třeba plus nějakého pavouka. Každé zvíře má v sobě nebezpečné bakterie pro miminko. Ale jen kočka je dokáže přenést. Nebo tak něco. Navíc jsou ve vykalech a hlavně u koček nebo zvířat které jsou venku nebo se venku narodily. Což naše kočka není. Takže neřeším. Až začne lozit začnu i víc vytirat atd.
@bubu889 no rekla bych ze to koupani je trochu kontraproduktivni. Alergen je ve slinach... a co udela kocka kdyz ji vykoupete? Cela se olize...
@bubu889 asi bych zmenila doktorku.alergie se muze vyvinout kdykoliv behem zivota a naopak prehnane cisteni a dezinfekce vseho zpusobi diteti daleko vic problemu.
Bohužel to není doktorka ale primařka decke ho oddělení.. Tu jsem doopravdy změnit nemohla a teď co máme pana doktora tak jsem je uvedla a pouze mi řekl aby sní moc v kontaktu nebyli..
Tak nejsou s námi v ložnici..
Jinak uklízet chlupy i tak musím.. Nebo teď je jaro a je to horší..
Jinak se má malá zdravotně dobře a nic ji nechybí.. Já nechápu jak mi tohle mohla říct......
Ale děkuji vám za rady.. Jinak už bych je nedostala spatky kdybych je vrátila chovatelům..

@bubu889 souhlasím s ostatními. Kočky bych si nechala a pokud nejste typ co doktorovi nahlas oponujete prostě bych ji to tiše odkyvala a dělala si svoje. To je Teda blbost dát zvíře pryč protože co kdyby 🙄 buďte v klidu a těšte se na seznamování. My máme doma zverinec naopak si myslím že to malou zoceli že není ve sterilním prostředí a nenapadlo by mě je dát pryč z preventivních důvodů!