Opoždění vývoje. Je to normální?

nikishkaaaa
14. čer 2021

Dámy, dnes jsem podle poslední menstruace 28+5 tt, čemuž do 27tt odpovídal i ultrazvuk. Dnes na kontrole ale dle ultrazvuku miminko odpovídá 28+1tt. Lékařka na to nic neřekla, je normální, že se miminko o 4 dny zpožďuje? Děkuji!

nagojka
14. čer 2021

@nikishkaaaa jo je to uplne normalni...ja mela par ultz o par dni starsi,a ted na posledni kontrole o 4 dny mladsi🤷🤷doktor rikal ze je to naprosto v pohode,mimco roste tak jak ma a je v poradku...muj doktor na kazde kontrole meri obvod hlavicky,briska steheni kost a jeste neco...kazda tahle cast odpovida rozdil o nejaky den a kdyz to pak vsechno secte do celkoveho prumeru vyjde konecny vysledek...takze bud v klidu na dalsi kontrole muze byt mimco zase o naky den starsi🙂

eviicka
14. čer 2021

4 dny opravdu nic neznamenají, nemusí být přesné měření, děti rostou skokově. Ale chápu na velkém ultrazvuku ve 21.tt najednou taky o týden méně než dosud a byla jsem z toho pořádně vyplašená, i když doktorka říkala, že je všechno v pořádku (příští ultrazvuk byl zase akorát a narodil se zdravý kluk).

pexi
14. čer 2021

@nikishkaaaa to měření není 100%. Je to přibližně tak, jak lékař naměří, ale den sem den tam. Problém je, když neodpovídá o týdny. Ale někdy i to může být jen nedokonalostí přístroje, a tedy chyba měření 😉

klokanka31
14. čer 2021

@nikishkaaaa Taky bych se nebála když to je navíc jen o 4 dny 😉 kdyby bylo něco špatně, určitě by to doktor řekl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru